Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Installatie Probleem  (gelezen 1473 keer)

Offline Simmity

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Installatie Probleem
« Gepost op: 2008/04/24, 22:46:36 »
Hallo allemaal,

Ik heb een probleem met de installatie van Ubuntu 8.04, hetzelfde probleem die ik ook had met Ubuntu 7.10
Hierbij heb ik 2 manieren geprobeerd. De eerste was Via de live cd installeren. Geen probleem tot bij schijfbeheer. Ik kon kiezen uit 2 bestaande partities,
de hele harde schijf of anders. Ik heb een nieuwe partitie aangemaakt van 15 GB op fat 32 en op ext3. Herbij kreeg ik continue de melding: het basisbestandsysteem kan niet worden gedefinieerd.

De tweede manier was installeren via windows, via wubi. Hierbij kreeg ik de foutmelding nadat de Image klaar was. De melding was dat de cd niet kon worden gevonden en dat ik kon annuleren of opnieuw. Bij opnieuw kreeg ik de heletijd dezelfde melding nadat de Image klaar was.

Een derde mogelijke optie is de alternate installatie CD. Maar ik wilde toch graag weten wat er verkeerd is.

Systeem Configuratie:

Intel Quad core @ 2.4 Ghz
3 Gb DDR2 Kingstone valueram @ 667 mhz
Asus nvidia 8800 gts 320 vram
Samsung 500 GB hdd
Asus P5K
Windows Vista Ultimate 32b

Alvast bedankt.
| Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU @ 2.40GHz | 4Gb Kingstone  @ 667 Mhz | Samsung Spinpoint T166 500GB + Seagate Barracuda 7200.11 1TB | Asus Nvidia 8800 GTS 320 | Belinea 2225 S1W | Asus P5K |

Windows Vista Ultimate
Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope Beta
Windows 7 Ultimate Beta

Offline BailHope

  • Lid
    • Techneut
  • Steunpunt: Nee
Installatie Probleem
« Reactie #1 Gepost op: 2008/04/24, 22:49:39 »
Het lijkt me zo dat je de root bent vergeten aan te duiden.

Wanneer je de schijf aan het indelen bent, moet je aangeven waar je de root (de forward-slash, '/' dus) wil plaatsen en waar je de swap moet plaatsen. Ik deed dit ook fout in het begin.

Ik verbaasde me bij de installatie er trouwens over dat het labeltje dat dit uitlegde nu verdwenen is in de nieuwe versie ...
Ubuntu user #12046
Mijn blog voor techneuten: http://techneut.wordpress.com
Voor de professionele IT'er: http://it-potato.blogspot.com

iqualjo

  • Gast
Installatie Probleem
« Reactie #2 Gepost op: 2008/04/24, 22:57:25 »
Hoi,
de tip die ik kreeg en werkt is, dat je je schijf wel kunt partitioneren, maar je moet hem niet formateren met ext3 of fat32 ofzo. Gewoon unallocated laten.
Dan doet de installatie het wel en kan hij je partitie wel vinden.

Groetjes

mamari

  • Gast
Installatie Probleem
« Reactie #3 Gepost op: 2008/04/24, 22:57:48 »
Hallo Allemaal Ubuntu 8.04 Laat zich niet installeren op asus moederbord m2n sli de luxe in combinatie met nvidia 8600
Zowel de 64 bit live versie als de alternate versie lukt niet
computer loopt vast.

Offline Simmity

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Installatie Probleem
« Reactie #4 Gepost op: 2008/04/25, 14:40:17 »
Ok Ubuntu 8.04 werkt nu heel goed. Ik heb een partitie voor ubuntu van 14 GB gemaakt en een swap partitie van 1.4 gb.

Allemaal heel erg bedankt.

P.S. Ik heb nog even een tussenvraag, Als de computer nu opstart zie ik zowel Ubuntu als Vista om op te starten, echter staat ubuntu bovenaan en start na 10 seconden automatisch op. Is er een manier om te zorgen dat de boot sequence veranderd word zodat vista na 10 seconden automatisch opstart in plaats van ubuntu?
| Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU @ 2.40GHz | 4Gb Kingstone  @ 667 Mhz | Samsung Spinpoint T166 500GB + Seagate Barracuda 7200.11 1TB | Asus Nvidia 8800 GTS 320 | Belinea 2225 S1W | Asus P5K |

Windows Vista Ultimate
Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope Beta
Windows 7 Ultimate Beta

iqualjo

  • Gast
Installatie Probleem
« Reactie #5 Gepost op: 2008/04/25, 15:58:25 »
Is er geen bepaalde boot.ini ofzo waar dat in staat, zoals normaal bij windows.
ik zou ff wat bestandjes checken (lezen met notepad) of je daarin iets kan veranderen.
groetjes.

Offline Sjoerd Broekhuijsen

  • Forumteam
  • Steunpunt: Nee
Installatie Probleem
« Reactie #6 Gepost op: 2008/04/25, 17:08:29 »
Citaat van: Simmity
Ok Ubuntu 8.04 werkt nu heel goed. Ik heb een partitie voor ubuntu van 14 GB gemaakt en een swap partitie van 1.4 gb.

Allemaal heel erg bedankt.

P.S. Ik heb nog even een tussenvraag, Als de computer nu opstart zie ik zowel Ubuntu als Vista om op te starten, echter staat ubuntu bovenaan en start na 10 seconden automatisch op. Is er een manier om te zorgen dat de boot sequence veranderd word zodat vista na 10 seconden automatisch opstart in plaats van ubuntu?
http://computertip.googlepages.com/windowseerstingrub
PC: Processor - AMD Athlon II X4 640 (quad core, 3.0GHz), 4GB DDR2 RAM 800MHz, Videokaart: ATI Sapphire HD4850 met 512MB geheugen, 500gb 7200RPM HDD, Ubuntu 12.04 LTS

Wat doe je als je vraag is opgelost?

Offline Simmity

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Installatie Probleem
« Reactie #7 Gepost op: 2008/04/25, 17:49:10 »
Ok, het heeft gewerkt. Nogmaals bedankt.
| Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU @ 2.40GHz | 4Gb Kingstone  @ 667 Mhz | Samsung Spinpoint T166 500GB + Seagate Barracuda 7200.11 1TB | Asus Nvidia 8800 GTS 320 | Belinea 2225 S1W | Asus P5K |

Windows Vista Ultimate
Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope Beta
Windows 7 Ultimate Beta