Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: 8.04 en Wifi?  (gelezen 4512 keer)

Offline Faiz

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
8.04 en Wifi?
« Gepost op: 2008/04/24, 22:23:27 »
Kan iemand vertellen hoe de ondersteuning bij 8.04 is met betrekking tot Wifi met WPA2 beveiliging?
Ik zit nu op 7.10 en voor mijn Linksys Wifi kaartje heb ik apart Wicd moeten installeren i.v.m. WPA2 beveiliging.
HP 6820S | 2,1Mhz | 3 GB | 500GB | Ubuntu 9.10 | Nokia E71 | Dlink DIR-635 | HP Ipaq 4150 | ~Mini Cooper 1.3i 40th Anniversary~

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
8.04 en Wifi?
« Reactie #1 Gepost op: 2008/04/25, 00:26:39 »
Hangt af van de kaart, om precies te zijn: van het stuurprogramma voor de draadloze kaart.

Het draadloze kaartje in mijn flaptop maakt al vanaf Ubuntu 7.04 gebruik van WPA2 Personal.

Offline bas.

  • Lid
    • Wat mij bezig houdt
  • Steunpunt: Nee
8.04 en Wifi?
« Reactie #2 Gepost op: 2008/04/25, 20:12:15 »
Ik heb ook een vraagje over wifi in 8.04.
Als ik nu iets download of een pagina ophaal valt mijn signaal terug naar 50%, heeft iemand een idee hoe dit kan komen?.
Ik maak gebruik van linksys met wpa beveiliging.
=SOG= 4 life

laptop DELL Inspiron 1525 ubuntu 9.10

Ubuntu user # 27873

Wat mij bezig houdt

Offline Faiz

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
8.04 en Wifi?
« Reactie #3 Gepost op: 2008/04/26, 08:58:35 »
Ik gebruik deze -> Linksys WPC54G v3.1.

Op 7.10 kreeg ik hem alleen (voor zover ik heb gezocht, er zullen wel meer tooltjes zijn) met Wicd aan de praat op WPA2. Het standaard wifi ding kon alleen WEP encryptie kwijt.  Of heb ik de "pech" dat ik een linksys kaartje heb?
HP 6820S | 2,1Mhz | 3 GB | 500GB | Ubuntu 9.10 | Nokia E71 | Dlink DIR-635 | HP Ipaq 4150 | ~Mini Cooper 1.3i 40th Anniversary~

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
8.04 en Wifi?
« Reactie #4 Gepost op: 2008/04/26, 11:57:16 »
Mogelijk werkt het ding uit-de-doos in 8.04. Probeer het eens uit, in de LiveCD-sessie?

Gewoon via Network manager proberen te verbinden, dus simpelweg klikken met de muis op netwerksymbooltje rechtsboven in de werkbalk.

Offline Htbaa

  • Lid
    • http://blog.htbaa.com
  • Steunpunt: Nee
8.04 en Wifi?
« Reactie #5 Gepost op: 2008/04/26, 13:27:35 »
Ben zelf gisteren ook over gegaan. Heb een interne wireless card die onder 7.10 niet goed werkte (verbinding viel na verloop van tijd weg en was niet te herstellen). In plaats daarvan maakte ik gebruik van een Linksys WUSB11v4 in combinatie met ndiswrapper. Router is een WRTG54 (o.i.d.), afgeschermd met WPA. Via de live cd krijg ik met de interne kaart wel verbinding. Maar met het geupgrade systeem dus niet.

Loop hier een beetje van te balen eerlijk gezegd. Zowel de interne kaart als de usb kaart kunnen geen verbinding meer maken. Scannen voor beschikbare access points werkt wel. Die geeft keurig resultaat terug.

Tot nu toe heb ik er spijt van dat ik al geupgrade heb. Wireless cards die bij 7.10 al niet out of the box werkten geven naar mijn ervaring nog meer problemen bij 8.04.
Htbaa
blog.htbaa.com
Brandweeruren

HP Pavilion M9060, Intel Core 2 Duo E4500 @2,2ghz 2GB ram, 2x 320GB SATA-II, Nvidia 8400GS 256MB, Windows Vista

Offline maasnet

  • Lid
    • m-vd-hoeven
  • Steunpunt: Ja
8.04 en Wifi?
« Reactie #6 Gepost op: 2008/04/26, 15:56:01 »
Heb je geupgrade of een nieuwe installatie?

Ik weet niet hoe het komt maar in de praktijk blijkt dat bij een nieuwe installatie het wireless  gedeelte het opeens wel doet.

Ik spreek uit eigen ervaring!
Je ziet wel wat een ander heeft, maar je ziet niet wat hij mist.

OS: Ubuntu Gnome 18.04/Xubuntu 18.04; Windows 10 (dualboot) RPI: Ubuntu Mate; Asus 1005PE: Linux Lite 3.8
***Steunpunt***  voor andere steunpunten: https://kaart.ubuntu-nl.org/

Offline Htbaa

  • Lid
    • http://blog.htbaa.com
  • Steunpunt: Nee
8.04 en Wifi?
« Reactie #7 Gepost op: 2008/04/26, 17:15:42 »
Upgrade. Maar ik heb er niet zoveel zin in om mijn programma's weer opnieuw in te stellen. MySQL, Apache, Subversion repositories etc.
Htbaa
blog.htbaa.com
Brandweeruren

HP Pavilion M9060, Intel Core 2 Duo E4500 @2,2ghz 2GB ram, 2x 320GB SATA-II, Nvidia 8400GS 256MB, Windows Vista

Offline bas.

  • Lid
    • Wat mij bezig houdt
  • Steunpunt: Nee
8.04 en Wifi?
« Reactie #8 Gepost op: 2008/04/26, 18:24:07 »
Weet er iemand ook wat er bij aan de hand kan zijn? zie mijn eerdere post

Alvast bedankt
=SOG= 4 life

laptop DELL Inspiron 1525 ubuntu 9.10

Ubuntu user # 27873

Wat mij bezig houdt

Offline siegi

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
8.04 en Wifi?
« Reactie #9 Gepost op: 2008/04/26, 18:44:30 »
Citaat van: kruijf
Weet er iemand ook wat er bij aan de hand kan zijn? zie mijn eerdere post

Alvast bedankt
Zolang de verbindingssnelheid niet echt slechter word zie ik geen probleem
Kan je in het vervolg je eigen topic aanmaken in de plaats van er een te kapen.

Offline bas.

  • Lid
    • Wat mij bezig houdt
  • Steunpunt: Nee
8.04 en Wifi?
« Reactie #10 Gepost op: 2008/04/26, 19:10:49 »
sorry maar het is niet bedoeling om te kapen, de meeste forums willen niet over al een eigen topic voor als er een soort gelijk is.
=SOG= 4 life

laptop DELL Inspiron 1525 ubuntu 9.10

Ubuntu user # 27873

Wat mij bezig houdt

Offline Htbaa

  • Lid
    • http://blog.htbaa.com
  • Steunpunt: Nee
8.04 en Wifi?
« Reactie #11 Gepost op: 2008/04/26, 19:32:18 »
Mijn WiFi probleem lijkt opgelost te zijn door ufw (uncomplicated firewall) er uit te schoppen.

sudo ufw disable
sudo /etc/init.d/ufw stop

Ik kon met WiFi wel een ip adres en alles krijgen. Had ook wel verbinding maar pingen, router of sites benaderen werkte allemaal niet. Puur een firewall probleem dus. Uncomplicated noemen ze dat :). Vond Firestarter een stuk fijner.
Htbaa
blog.htbaa.com
Brandweeruren

HP Pavilion M9060, Intel Core 2 Duo E4500 @2,2ghz 2GB ram, 2x 320GB SATA-II, Nvidia 8400GS 256MB, Windows Vista

Offline siegi

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
8.04 en Wifi?
« Reactie #12 Gepost op: 2008/04/26, 19:50:43 »
Mooi, maar was ufw standaard niet zowiezo uitgeschakeld.

Offline Htbaa

  • Lid
    • http://blog.htbaa.com
  • Steunpunt: Nee
8.04 en Wifi?
« Reactie #13 Gepost op: 2008/04/26, 19:55:34 »
Bij mij dus kennelijk niet. Hopelijk lost dit voor een aantal mensen de nodige problemen op.
Htbaa
blog.htbaa.com
Brandweeruren

HP Pavilion M9060, Intel Core 2 Duo E4500 @2,2ghz 2GB ram, 2x 320GB SATA-II, Nvidia 8400GS 256MB, Windows Vista

Offline Roel1963

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
8.04 en Wifi?
« Reactie #14 Gepost op: 2008/04/26, 20:10:02 »
Citaat van: Htbaa
Bij mij dus kennelijk niet. Hopelijk lost dit voor een aantal mensen de nodige problemen op.
Nee he... staat die firewall dan standaard aan en laat hij niets door zonder bewerking?

Dat betekent dat ik mijn meubilair bijna heb opgevreten, mijn gezin heb geterroriseerd  en teruggekeerd ben naar Gutsy vanwege een firewall?

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
8.04 en Wifi?
« Reactie #15 Gepost op: 2008/04/26, 20:12:15 »
Citaat van: Roel1963
Dat betekent dat ik mijn meubilair bijna heb opgevreten, mijn gezin heb geterroriseerd  en teruggekeerd ben naar Gutsy vanwege een firewall?
Hahaha.  Laten je gezinsleden dit maar niet te weten komen.    :-)

Offline Roel1963

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
8.04 en Wifi?
« Reactie #16 Gepost op: 2008/04/26, 20:15:36 »
Citaat van: pjotr123
Hahaha.  Laten je gezinsleden dit maar niet te weten komen.    :-)
Nee inderdaad ;)

Maar dat kan volgens mij niet de reden zijn dat de PC na installatie zo lang nodig had om op te starten toch?

Offline Faiz

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
8.04 en Wifi?
« Reactie #17 Gepost op: 2008/05/02, 21:34:10 »
Goeie tip, mijn laptop is de laatste tijd ook erg traag met opstarten (bijna net zo traag als toen ik XP had met 256MB intern)
HP 6820S | 2,1Mhz | 3 GB | 500GB | Ubuntu 9.10 | Nokia E71 | Dlink DIR-635 | HP Ipaq 4150 | ~Mini Cooper 1.3i 40th Anniversary~

Offline Petervdw

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
8.04 en Wifi?
« Reactie #18 Gepost op: 2008/05/03, 00:03:34 »
Op twee systemen ufw afgezet, maar draadloos via b43 drivers werkt nog steeds niet. Opluchting, het is duidelijk dat ik niet naar zo'n onbenulligheid heb zitten zoeken. Ik heb er ongeveer een week aan zitten rotzooien, maar voor zover ik het bekijk, gaat dat nog even door.
En alleen uit nieuwsgierigheid naar die broadcom spullen.
Vr.groet, peter

Offline Petervdw

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
8.04 en Wifi?
« Reactie #19 Gepost op: 2008/05/06, 11:34:18 »
Aan allemaal
Bij mij werkt het !!! Grafisch. Zonder Ndiswrapper, maar met werkt het ook.

http://forum.ubuntu-nl.org/message/247411#p247411

Vr.groet, peter