Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Simcity 3000 linuxport (loki)  (gelezen 1698 keer)

Offline Grieteke

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Simcity 3000 linuxport (loki)
« Gepost op: 2008/04/18, 10:46:28 »
Ik probeer de linux versie van Simcity 3000 te installeren en te runnen. Installeren ging prima maar het runnen lukte niet. Via een ander forum heb ik uitgevonden hoe ik een patch kan installeren en hoe simcity 3000 zou moeten kunnen runnen met ubuntu. Alles gaat goed totdat ik simcity wil runnen met een een oudere kernel (zoals aangegeven op dat forum):
LD_ASSUME_KERNEL=2.2.5 /usr/local/bin/sc3uMaar als ik dit doe krijg ik de volgende output:
/usr/local/bin/sc3u: error while loading shared libraries: libdl.so.2: cannot open shared object file: No such file or directorylibdl.so.2 staat netjes in mijn /lib directory maar er is geen link naar. Na wat zoeken op google kwam ik erachter dat ik idd een symbolic link moet maken. Maar hoe doe ik dat en waar moet ik die link neerzetten?