Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: draadverbinding werkt niet goed  (gelezen 2919 keer)

bcool

  • Gast
draadverbinding werkt niet goed
« Gepost op: 2008/04/15, 11:55:55 »
Hallo,

Ik heb kortgeleden Ubuntu voor het eerst geinstalleerd. Na wat aanloopproblemen heb ik Ubuntu nu goed werkend. Er is alleen 1 ding waar ik niet uitkomt. Mijn pc is via een crosscable aangesloten op een Allied Data Copperjet 1616 ADSL modem. Mijn provider is Alice. Als ik via deze verbinding wil internetten kan ik maar een beperkt aantal websites openen (kwestie van proberen) Google.nl werkt wel, net als bv Gmail.com. Maar het merendeel van de websites is niet benaderbaar. Firefox zegt dan onderin de statusbalk "wachten op.........." en dan de naam van de desbetreffende site. Je kan dan wachten tot je een ons weegt maar er gebeurt niks. Ik kan via het bedraade netwerk ook geen updates binnenhalen. Als handmatige configuratie doe en ik ga naar de eigenschappen van draadverbinding dan staat zwervende modus aangevinkt. Dan kan ik deze verbinding ook zien in het de netwerkmanager. Zodra ik zwervende modus uitvinkt en statische ip probeer met bijbehorende gegevens of DHCP server(automatisch) valt het draadnetwerk weg en schakelt de netwerkmanager automatisch over op een draadloze oplossing. Dit is geen ideale situatie want ik lift stiekem ff mee op mijn buurman dan. Kan ik op 1 of andere manier mijn netwerkconfiguratie resetten en opnieuw opbouwen? Net zoiets als bv. je grafische omgeving herstellen met het sudo command.
Bedankt alvast voor eventuele bijdrages

Offline tabasco

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
draadverbinding werkt niet goed
« Reactie #1 Gepost op: 2008/04/15, 13:23:29 »
Kun je eens proberen of je de websites die je normaal niet kunt openen wel kunt openen met hun ip adres in de adresbalk ipv  de www.naam. Dan is het wellicht een DNS probleem.

www.google.com = 64.233.183.147
www.nos.nl = 145.58.30.133
forum.ubuntu-nl.org = 81.171.100.21

Als het een dns probleem is kun je altijd voor vrije dns servers kiezen zoals:
OpenDNS: 208.67.222.222 en 208.67.220.220

Offline Petervdw

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
draadverbinding werkt niet goed
« Reactie #2 Gepost op: 2008/04/15, 17:18:15 »
Aan bcool
Die cross-kabel, is dat wel goed? Normaal gebruik je alleen een cross-kabel tussen 2 computers onderling. Ik zou eerst een normale ethernet patchkabel proberen als er geen dwingende info die crosskabel voorschrijft.
Vr.groet, peter

bcool

  • Gast
draadverbinding werkt niet goed
« Reactie #3 Gepost op: 2008/04/15, 23:09:29 »
Bedankt voor het meedenken.

@ tabasco
Als ik ip adres in de zoekbalk tikt doet hij precies hetzelfde. Hij vind de site wel maar wil het vervolgens niet laden.

@ Petervdw

Die cross-kabel kreeg ik bij het modem geleverd. Heb ik er toen gelijk tussen gezet en doet het in windows prima. Geen problemen mee. Kan het zijn dat Ubuntu niet de autoherkenning van de kabel door de ethernetkaart ondersteunt?

bcool

  • Gast
draadverbinding werkt niet goed
« Reactie #4 Gepost op: 2008/04/15, 23:42:35 »
Ik heb de cross-kabel vervangen door een normale ethernet patchkabel, maar het probleem is nog steeds hetzelfde.... Ik word een beetje moedeloos van dit kleine euvel. Als ik dit niet voor elkaar weet te krijgen moet ik noodgedwongen weer terug naar windows want ik kan niet op mijn buurman blijven liften :-(

Offline tabasco

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
draadverbinding werkt niet goed
« Reactie #5 Gepost op: 2008/04/16, 00:02:10 »
Dan moet het toch aan de software liggen één van de volgende dingen wellicht:

- hardware ondersteuning van de netwerkkaart
- type browser en/of instellingen
- ...
Kun je hier de uitkomst plaatsen van het terminal commando lspci en van ifconfig

Als het aan de browser ligt dan zou je ook niet draadloos kunnen verbinden, maar toch. Probeer ook eens het volgende:
Typ in de adresbalk van firefox about:config
Je krijgt dan een een zoekbalk (filter) typ daar ipv6
daar zie je een waarde met disableIpv6 op false staan, zet deze op true.

Offline Petervdw

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
draadverbinding werkt niet goed
« Reactie #6 Gepost op: 2008/04/16, 00:09:26 »
Aan bcool
Niet zo somber. We zijn pas bij post 5. Bij een heleboel mensen werkt de boel heel beroerd, bij jou gaat ie gewoon over op draadloos, nah. Grapje. Al zou ik zo niet direct een oplossing weten. kun je wat info over je ethernetkaart posten. lspci in de terminal? En als je rigoreus de draadloze verbinding afzet? Ik bedenk nu maar even wat, ik wroet verder.
Vr.groet, peter


Wat tabasco daar oppert over die ipv6 adressering, daar lijkt het op. Daar heb ik al meer klachten over gelezen. Als een modem dat niet aankan, zoekt ie het hele internet af.

bcool

  • Gast
draadverbinding werkt niet goed
« Reactie #7 Gepost op: 2008/04/16, 09:27:48 »
Uitkomst van lspci:

00:00.0 Host bridge: Silicon Integrated Systems [SiS] 761/M761 Host (rev 02)
00:01.0 PCI bridge: Silicon Integrated Systems [SiS] SG86C202
00:02.0 ISA bridge: Silicon Integrated Systems [SiS] SiS968 [MuTIOL Media IO] (rev 01)
00:02.5 IDE interface: Silicon Integrated Systems [SiS] 5513 [IDE] (rev 01)
00:03.0 USB Controller: Silicon Integrated Systems [SiS] USB 1.0 Controller (rev 0f)
00:03.1 USB Controller: Silicon Integrated Systems [SiS] USB 1.0 Controller (rev 0f)
00:03.3 USB Controller: Silicon Integrated Systems [SiS] USB 2.0 Controller
00:04.0 Ethernet controller: Silicon Integrated Systems [SiS] 191 Gigabit Ethernet Adapter (rev 02)
00:05.0 IDE interface: Silicon Integrated Systems [SiS] SATA Controller / IDE mode (rev 03)
00:06.0 PCI bridge: Silicon Integrated Systems [SiS] PCI-to-PCI bridge
00:07.0 PCI bridge: Silicon Integrated Systems [SiS] PCI-to-PCI bridge
00:0c.0 Ethernet controller: Atheros Communications, Inc. AR2413 802.11bg NIC (rev 01)
00:0f.0 Audio device: Silicon Integrated Systems [SiS] Azalia Audio Controller
00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] HyperTransport Technology Configuration
00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Address Map
00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] DRAM Controller
00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Miscellaneous Control
00:1f.0 PCI bridge: Silicon Integrated Systems [SiS] PCI-to-PCI bridge
01:00.0 VGA compatible controller: Silicon Integrated Systems [SiS] 661/741/760 PCI/AGP or 662/761Gx PCIE VGA Display Adapter (rev 03)

Uitkomst van ifconfig:

ath0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:16:0A:06:F6:83  
          inet addr:10.0.0.152  Bcast:10.0.0.255  Mask:255.255.255.0
          inet6 addr: fe80::216:aff:fe06:f683/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:270 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:278 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:292289 (285.4 KB)  TX bytes:27139 (26.5 KB)

eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:1C:25:6B:34:25  
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:11 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:53 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:1918 (1.8 KB)  TX bytes:8071 (7.8 KB)
          Interrupt:21 Base address:0xdead

lo        Link encap:Local Loopback  
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:0 (0.0 b)  TX bytes:0 (0.0 b)

wifi0     Link encap:UNSPEC  HWaddr 00-16-0A-06-F6-83-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00  
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:5950 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:406
          TX packets:436 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:199
          RX bytes:865910 (845.6 KB)  TX bytes:40402 (39.4 KB)
          Interrupt:20

Net ook ff Firefox aangepast maar dat is dus ook niet de oplossing. Onder Netwerkhulpmiddelen valt het mij ook op dat ik bv google met succes kan pingen maar als ik www.ubuntu-nl.org wil pingen doet hij het niet.

Hopelijk kunnen jullie wat met bovenstaande info.

Offline Petervdw

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
draadverbinding werkt niet goed
« Reactie #8 Gepost op: 2008/04/16, 14:54:11 »
Aan bcool
Net ook even zitten pingen, maar ik heb dezelfde ervaringen. Google wel, maar de anderen ook niet. Ik lig er niet wakker van, want onder naam werkt het wel. Maar vreemd. Is me nooit opgevallen.
Volgens:
http://www.howtoforge.com/creating-the-sis191-gigabit-ethernet-driver-on-linux-2.6
is de driver voor de ethernetkaart verouderd en kun je een nieuwe installeren.
Ik weet geen hout van die terminal instructies, maar met copy/paste kom je al een heel eind. Succes.
Vr.groet, peter

Op:
http://www.sis.com/download/agreement.php?url=/download/
zie ik toch een redelijk recente sis 191 driver (8 mrt 2008) Die zou je eerst kunnen proberen.

bcool

  • Gast
draadverbinding werkt niet goed
« Reactie #9 Gepost op: 2008/04/16, 16:27:38 »
Ik kom maar tot een driver uit 2005...... Ik weet dus niet waar jij die driver uit 2008 ziet

bcool

  • Gast
draadverbinding werkt niet goed
« Reactie #10 Gepost op: 2008/04/16, 16:36:01 »
Bedankt voor je reactie Petervdw. Als ik zwervende modus uitzet verdwijnt mijn ethernetkaart uit de lijst van beschikbare netwerken. Net of ik dan helemaal geen ethernetkaart meer aan boord heb. Ik heb de site ff bekeken of ik er uit kan komen, maar dit gaat mij als beginnend Ubuntu gebruiker helemaal boven mijn pet. Ik kan op http://www.kernel.org/ .tar.gz file al helemaal niet vinden... Dus ik kan de stappen daaronder ook niet uitvoeren. Mijn hoop is dat het in de volgende versie van Ubuntu misschien opgelost is.

Als ik op www.sis.com zoek kom ik maar tot een linux driver uit 2005... Ik weet dus niet waar jij die linux driver uit 2008 ziet.

File Name     sis190191_linux.tar.gz
Version    v#
Release Date    2005-07-11
Support Products
   SiS965, SiS966,
File Size    17KB
Support OS    Linux,

Offline tabasco

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
draadverbinding werkt niet goed
« Reactie #11 Gepost op: 2008/04/16, 16:42:55 »
Citaat van: Petervdw
Aan bcool
Net ook even zitten pingen, maar ik heb dezelfde ervaringen. Google wel, maar de anderen ook niet. Ik lig er niet wakker van, want onder naam werkt het wel. Maar vreemd. Is me nooit opgevallen.
Volgens:
http://www.howtoforge.com/creating-the-sis191-gigabit-ethernet-driver-on-linux-2.6
is de driver voor de ethernetkaart verouderd en kun je een nieuwe installeren.
Ik weet geen hout van die terminal instructies, maar met copy/paste kom je al een heel eind. Succes.
Vr.groet, peter

Op:
http://www.sis.com/download/agreement.php?url=/download/
zie ik toch een redelijk recente sis 191 driver (8 mrt 2008) Die zou je eerst kunnen proberen.
In de eerste link waarin wordt beschreven dat je zelf kunt compileren wordt aangegeven geen sis driver te gebruiken!

Verder is dit probleem op te lossen door een pci netwerk kaart te plaatsen, dan hoef je niets te veranderen. Voor ongeveer 6 euro koop je zo'n kaartje en ben je van alles af.

Zie hier nog wat info over het onderwerp:
http://ubuntuforums.org/archive/index.php/t-482284.html

Offline tabasco

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
draadverbinding werkt niet goed
« Reactie #12 Gepost op: 2008/04/16, 17:27:52 »
Hey bcool, het is niet handig om in twee draadjes hetzelfde onderwerp te bespreken dat roept veel verwarring en onnodige berichten op. Verwijs desnoods naar één van de twee.
zie:

Ubuntu newbie vraagt advies : Meerdere problemen
en
draadverbinding werkt niet goed : Netwerk probleem

Offline Petervdw

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
draadverbinding werkt niet goed
« Reactie #13 Gepost op: 2008/04/16, 22:08:50 »
Aan bcool
Zoals gezegd deze link:
http://www.sis.com/download/agreement.p … /download/
en dan rechts even de slider naar beneden schuiven:
middelste kolom: Latest drivers, en dan ongeveer in het midden.
Maar een kaartje kopen is  zeker zo handig.
Vr.groet, peter

Ho, foutje in de link, nog een keer:
http://www.sis.com/download/agreement.php?url=/download/

bcool

  • Gast
draadverbinding werkt niet goed
« Reactie #14 Gepost op: 2008/04/16, 23:35:42 »
File Name sgl205.zip  
Version v2.05
Release Date 2008-03-11
Support Products
 SiS966L, SiS965L, SiS966, SiS965, SiS968,  
File Size  5,068KB
Support OS  Windows Vista Basic/Premium, Windows Server 2003 64-Bit Version, Windows XP 64-Bit Edition, Windows Server 2003, Windows XP, Windows 98 SE, Windows 2000, Windows ME,  

Volgens mij is dit een windows driver hoor. Werkt dat ook in Linux?

@ tabasco

Je hebt gelijk Beetje verwarrend zo. Ik hou het hier wel gaande. Een kaartje kopen lijkt mij een steeds aantrekkelijker oplossing...

Hendrikdegraaf

  • Gast
draadverbinding werkt niet goed
« Reactie #15 Gepost op: 2008/04/17, 15:39:26 »
Dan kan je die gelijk meenemen als je die Nvidia kaart koopt! LOL (ik zat ook je andere draadje te lezen)

Offline Petervdw

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
draadverbinding werkt niet goed
« Reactie #16 Gepost op: 2008/04/17, 15:54:40 »
Aan bcool
Ja, verdraaid, je hebt gelijk natuurlijk. Helemaal verstrikt in mijn MS verleden. Zo gewend om bij de moederbord fabrikant te zoeken en bij HP staat er ook veel bij HP updates zelf.
Vr.groet, peter

bcool

  • Gast
draadverbinding werkt niet goed
« Reactie #17 Gepost op: 2008/04/17, 17:09:56 »
@ Hendrikdegraaf

Wordt nog een dure pc zo als ik het kreng eerst helemaal moet ombouwen voor Ubuntu :-þ

Offline mikey289

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
draadverbinding werkt niet goed
« Reactie #18 Gepost op: 2008/04/17, 20:13:13 »
Citaat van: bcool
Uitkomst van lspci:

00:00.0 Host bridge: Silicon Integrated Systems [SiS] 761/M761 Host (rev 02)
00:01.0 PCI bridge: Silicon Integrated Systems [SiS] SG86C202
00:02.0 ISA bridge: Silicon Integrated Systems [SiS] SiS968 [MuTIOL Media IO] (rev 01)
00:02.5 IDE interface: Silicon Integrated Systems [SiS] 5513 [IDE] (rev 01)
00:03.0 USB Controller: Silicon Integrated Systems [SiS] USB 1.0 Controller (rev 0f)
00:03.1 USB Controller: Silicon Integrated Systems [SiS] USB 1.0 Controller (rev 0f)
00:03.3 USB Controller: Silicon Integrated Systems [SiS] USB 2.0 Controller
00:04.0 Ethernet controller: Silicon Integrated Systems [SiS] 191 Gigabit Ethernet Adapter (rev 02)
00:05.0 IDE interface: Silicon Integrated Systems [SiS] SATA Controller / IDE mode (rev 03)
00:06.0 PCI bridge: Silicon Integrated Systems [SiS] PCI-to-PCI bridge
00:07.0 PCI bridge: Silicon Integrated Systems [SiS] PCI-to-PCI bridge
00:0c.0 Ethernet controller: Atheros Communications, Inc. AR2413 802.11bg NIC (rev 01)
00:0f.0 Audio device: Silicon Integrated Systems [SiS] Azalia Audio Controller
00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] HyperTransport Technology Configuration
00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Address Map
00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] DRAM Controller
00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Miscellaneous Control
00:1f.0 PCI bridge: Silicon Integrated Systems [SiS] PCI-to-PCI bridge
01:00.0 VGA compatible controller: Silicon Integrated Systems [SiS] 661/741/760 PCI/AGP or 662/761Gx PCIE VGA Display Adapter (rev 03)

Uitkomst van ifconfig:

ath0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:16:0A:06:F6:83  
          inet addr:10.0.0.152  Bcast:10.0.0.255  Mask:255.255.255.0
          inet6 addr: fe80::216:aff:fe06:f683/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:270 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:278 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:292289 (285.4 KB)  TX bytes:27139 (26.5 KB)

eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:1C:25:6B:34:25  
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:11 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:53 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:1918 (1.8 KB)  TX bytes:8071 (7.8 KB)
          Interrupt:21 Base address:0xdead

lo        Link encap:Local Loopback  
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:0 (0.0 b)  TX bytes:0 (0.0 b)

wifi0     Link encap:UNSPEC  HWaddr 00-16-0A-06-F6-83-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00  
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:5950 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:406
          TX packets:436 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:199
          RX bytes:865910 (845.6 KB)  TX bytes:40402 (39.4 KB)
          Interrupt:20

Net ook ff Firefox aangepast maar dat is dus ook niet de oplossing. Onder Netwerkhulpmiddelen valt het mij ook op dat ik bv google met succes kan pingen maar als ik www.ubuntu-nl.org wil pingen doet hij het niet.

Hopelijk kunnen jullie wat met bovenstaande info.
hmm ik zie eigenlijk 2 ethernetkaarten staan......zou daar misschien het probleem zitten?? (of is die atheros je wifikaart?)

Offline siegi

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
draadverbinding werkt niet goed
« Reactie #19 Gepost op: 2008/04/17, 20:46:01 »
Ik zou eens willen weten wat er allemaal is ingesteld.
alt-f2 > gksudo gedit /etc/network/interfaces
Als je de inhoud eens hier wil posten.

SupSoc

  • Gast
draadverbinding werkt niet goed
« Reactie #20 Gepost op: 2008/04/18, 16:23:04 »
Al eens geprobeerd ipv6 uit te schakelen in je /etc/modprobe.d/aliases ??

Voor de volledigheid, dit doe je als volgt: gksudo gedit /etc/modprobe.d/aliases

vervang: alias net -pf -10 ipv6

door: alias net -pf -10 off

en opslaan natuurlijk.

Succes!!