Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: geluid weg  (gelezen 911 keer)

Charlo

  • Gast
geluid weg
« Gepost op: 2008/04/15, 00:29:05 »
Ik heb vanochtend een reboot gedaan en sindsdien krijg ik geen geluid meer uit m'n soundcard. Als ik bij System > Preferences > Sound de test doe met de instellingen op Alsa krijg ik nog wel de bieptoon. Maar mp3's worden geluidloos afgespeeld.

Bij een mouseover van het speaker-icoontje rechtsboven in de balk verschijnt er trouwens "Microphone 100%", maar er is helemaal geen microfoon aangesloten, en alle desbetreffende instellingen zijn uitgeschakeld.

Offline joop905

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
geluid weg
« Reactie #1 Gepost op: 2008/04/15, 00:40:16 »
speaker-icoontje rechtsboven in de balk rechte muis knop /voorkeuren /PCM

Charlo

  • Gast
geluid weg
« Reactie #2 Gepost op: 2008/04/15, 01:04:15 »
verandert niets, helaas. Blijft "microphone" staan

Charlo

  • Gast
geluid weg
« Reactie #3 Gepost op: 2008/04/15, 01:35:43 »
na wat spelen met de instellingen, geeft VLC terug geluid af. De rest van Ubuntu echter nog altijd niet.

Charlo

  • Gast
geluid weg
« Reactie #4 Gepost op: 2008/04/16, 02:20:54 »
En blijkbaar verliest VLC die instellingen als je het programma afsluit. Als ik het terug opstart staat er iets van "hw2,0" ipv "naam geluidskaart"

Charlo

  • Gast
geluid weg
« Reactie #5 Gepost op: 2008/04/16, 20:17:33 »
Ok, laat ook maar, ik doe wel een reinstall als Hardy er is.