Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: visuele effecten  (gelezen 503 keer)

botje69

  • Gast
visuele effecten
« Gepost op: 2008/04/10, 10:44:11 »
In mijn PB zit een ATI Radeon XPress 1250 video kaart. Als ik de visuele effecten op normaal of extra wil zetten krijg ik de volgede mededeling "The Composite extension is not available". Ik heb wel de driver voor Ati geïnstalleerd. Kan ik nog meer doen om de VE te activeren of wordt het een nieuwe videokaart (en zo ja, welke)?

Alvast bedankt
André

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
visuele effecten
« Reactie #1 Gepost op: 2008/04/10, 12:27:47 »
Heb je de restricted driver geinstalleerd?
Als je even op het forum zoekt vind je genoeg over ATI kaarten en hoe je deze moet instellen met bijvoorbeeld Compiz. Ik ben niet bekend met ATI, dus ik weet ook niet wat de mogelijkheden zijn. Dus zou ik eerst kijken of je kaart geschikt is voordat je een andere aanschaft.

Met vriendelijke groet,

Gijs
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

botje69

  • Gast
visuele effecten
« Reactie #2 Gepost op: 2008/04/10, 13:53:54 »
Hallo Gijs,

Het is inderdaad een "beperkt ondersteund stuurprogramma" voor Ati kaarten.
Op de site van ATI staan nog meer stuurprogramma's voor Linux, maar ik weet niet hoe ik die moet installeren, en ook niet of dat mag. Ik heb weinig trek om naar een zwart scherm te kijken ;-).

Groeten André