Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Problemen met de muis  (gelezen 1061 keer)

w1z

  • Gast
Problemen met de muis
« Gepost op: 2008/03/25, 15:43:51 »
Ik heb de 2e dag na een (her)installatie last van een raar probleem. De muis beweegt wel maar meestal wordt er niet gereageerd op de muisklikken. Een aantal kenmerken zijn dat de muis als hij reageert, alleen reageert op (delen van) actieve vensters. Het komt ook voor als compiz uitstaat. Ik heb ubuntu een aantal keer opnieuw geinstalleerd maar ik krijg steed weer hetzelfde probleem. Het lijkt een weinig voorkomend probleem (dat bleek na zoeken op internet). Ik heb een usb-toetsenbord en muis.

w1z

  • Gast
Problemen met de muis
« Reactie #1 Gepost op: 2008/03/25, 17:13:54 »
Mijn muis is perfect, Ik werk nu (uit noodzaak) op windows en ik heb hier nergens problemen mee. Daarnaast heb ik de eerste aantal uren dat ik met ubuntu werk nergens last van. Het komt opeens opzetten is niet te verhelpen met een restart, slechts tijdelijk met een herinstallatie wat natuurlijk niets opschiet. Dat maakt hopelijk wel duidelijk dat het probleem bij ubuntu ligt.

w1z

  • Gast
Problemen met de muis
« Reactie #2 Gepost op: 2008/03/26, 16:00:29 »
Aangezien meer hulp uitblijft ben ik meer (en beter) gaan zoeken naar dit onderwerp, hierbij kwam ik op internet de volgende topics tegen:
https://answers.launchpad.net/ubuntu/+question/6294
https://answers.launchpad.net/ubuntu/+question/7736
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux-source-2.6.20/+bug/41301
Wat ik ten eerste niet begrijp is dat er niet meer van bekend is omdat het bij meerdere distributies voorkomt. De oplossingen die in de topics staan niet bepaald bruikbaar- ze halen niets uit. Wat nog enigszins helpt is het volgende ctrl-alt-f1 en dan weer ctrl-alt-f7, maar na het activeren van een programma als de muis werk reageert hij meestal niet meer op de klikken daarna en ook kan ik nooit de knop om de computer uit te schakelen gebruiken(gnome). Ik hoop dat er alsnog iemand kan helpen voordat deze topic ook onbeantwoord verdwijnt.

Offline Maarten123

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Problemen met de muis
« Reactie #3 Gepost op: 2008/03/26, 19:48:23 »
van welk merk is de muis...?
en is het een draadloze muis?

w1z

  • Gast
Problemen met de muis
« Reactie #4 Gepost op: 2008/03/26, 20:18:09 »
Het is een labtech (ja rommel, weet ik) draadloze toetsenbord en muis met 1 ontvanger voor beiden. Ik vermoed ook dat dit alleen het geval wanneer de computer een tijdje draait omdat ik vamorgen nog een redelijk tijd gewoon kon werken met ubuntu.

de volgende oplossing:https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux-source-2.6.20/+bug/41301/comments/16
heb ik ook geprobeerd maar als ik in grub dit regeltje
noapic acpi=offtoevoeg start ubuntu niet op maar reset de computer. Als ik in ubuntu het bestand: /boot/grub/menu.lst. wil openen is het leeg. Als dat de oplossing zou zijn hoop ik dat het probleem met grub opgelost kan worden zodat dit probleem ook verholpen is. Bij voorbaat dank.

Offline Maarten123

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Problemen met de muis
« Reactie #5 Gepost op: 2008/03/26, 22:59:56 »
gedit /boot/grub/menu.lst

geeft dus een lege regel? Dat klopt niet hoor... je moet in ieder geval een lap tekst krijgen.
probeer eens het commando met kopiƫren en plakken in de terminal te plaatsen.

w1z

  • Gast
Problemen met de muis
« Reactie #6 Gepost op: 2008/03/27, 15:14:24 »
Zonder sudo kan ik het wel gewoon openen, ik heb nu tijdens het opstarten succesvol noapic acpi=off toegevoegd aan de opstartopties. Ik kan alleen het bestand niet opslaan als ik het heb gewijzigd. Daarvoor dacht ik sudo te kunnen gebruiken maar dan opent gedit het bestand blijkbaar niet goed en komt er een leeg scherm.

edit: Ik heb hem toch kunnen opslaan, ik hoop dat het ook het muisprobleem oplost maar dat wijst de tijd wel uit. Bedankt voor de hulp.