Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: het veranderen van de toetscombinatie 'e naar é  (gelezen 468 keer)

Klaasvaak

  • Gast
het veranderen van de toetscombinatie 'e naar é
« Gepost op: 2008/03/19, 16:57:04 »
Ik heb een tamelijk verse installatie van Ubuntu en ben er tot nu toe erg tevreden mee. Wat ik graag nog anders zou willen is dat ik letters met tekens erboven (zoals in het onderwerp staat) net als in de meeste windows-versies gewoon door 'e of "e te typen tevoorschijn kan krijgen. Is er een manier hoe ik dit kan configureren?
Ligt het misschien aan hoe mijn keyboard layout is ingesteld, en zo ja, in welke moet ik die dan veranderen. Ik heb voor nederlandse standaarden een "normaal" keyboard, met een paar extra leuke multimediatoetsen, die ik gelukkig wel aan de praat kreeg :P. Nu staat het ingesteld op US, misschien moet dat ergens anders op worden ingesteld? zo ja, waarin?

xx

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
het veranderen van de toetscombinatie 'e naar é
« Reactie #1 Gepost op: 2008/03/19, 16:58:04 »
"US International with dead keys" wil je hebben. Vraag 11:
http://computertip.googlepages.com/veelgesteldevrageninubuntu