Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: dual boot  (gelezen 459 keer)

dubbel__pp

  • Gast
dual boot
« Gepost op: 2008/03/13, 13:49:03 »
Eeen vraagje,

Ik heb op HD windows XP prof staan en ik heb een suse versie erop staan.

nu wil ik suse eraf hebben en ubuntu erop zetten. als ik ubuntu nu installeer en de suse partities weggooi wat voor gevolgen heeft dit voor mijn boot loader. verandert ubuntu dit automatisch of ben ik mijn windowsboot helemaal kwijt

Offline jozik

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
dual boot
« Reactie #1 Gepost op: 2008/03/13, 14:07:20 »
Als je Ubuntu installeert, dan wordt er een nieuwe versie van Grub geïnstalleerd waar Ubuntu, Suse en XP in staan. Vervolgens kan je de Suse partitie weggooien en je /bot/grub/menu.lst aanpassen. Als je zoiets nog eens denkt te gaan doen, dan is het handig je /home op een aparte partitie te zetten. Dan pas je na installatie je fstab aan waarbij je naar die /home partitie verwijst. Dan heb je al je documenten weer ter beschikking. Helemaal handig is die /home dan als NTFS of FAT32 te formatteren, dan kan je er vanuit XP ook bij.
In 1987 begon ik met Windows (versie 1.0 op 5.25" diskettes). Verstand komt blijkbaar met de jaren...