Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Athlon  (gelezen 3637 keer)

QOTSA

  • Gast
Athlon
« Gepost op: 2008/03/09, 10:40:39 »
Hallo mensen,
Ik zit met een install probleem. Ik wil beginnen met Linux maar ik krijg het niet geinstalled op mijn pc. Ik draai een Athlon 64X2 dual 4200. Ik had eerst de i-386 versie gedownload maar bij het einde van het installatieproces gaf hij een foutmelding dat de cd om zeep was of dat er een fout was in de install-cd. Daarna zag ik dat er ook een x64 versie was en heb ik die gedownload. Als ik die wil installen krijg ik na het keuzemenu van install... echter alleen nog een zwart screen. De cd-rom gaat eerst nog een een paar minuutjes rondjes draaien maar daarna houd de idioot het voor bekeken.
Heeft er iemand een idee hoe ik Ubuntu zo ver krijg dat hij bij mij wil draaien?
Niet allemaal tesamen reageren :-)
Alvast bedankt folks.

samuhe

  • Gast
Athlon
« Reactie #1 Gepost op: 2008/03/09, 10:43:29 »
Ik heb dat vroeger ook gehad. Toen heb ik van iemand een live-cd gekregen en die gebruikt in plaats van degene die ik gedownload had. Dat werkte wel. Ik weet niet of dit het probleem is in jou geval, maar je kunt maar proberen.

Offline mcgyver

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Athlon
« Reactie #2 Gepost op: 2008/03/09, 10:45:17 »
Iets meer vertellen over je pc. Welk moederbord en vooral welke grafische kaart. Heb je Raid? Moederborden gaan over het algemeen goed. ATI grafische kaarten doen wel eens lastig.

QOTSA

  • Gast
Athlon
« Reactie #3 Gepost op: 2008/03/09, 11:26:14 »
Iets meer over mijn pc dus.
Mobo: Asus M2n-e
Memory: OC 2Gb pc2 5400 667.0 Mhz
video: Nvidea geforce 8800 gts
Processor: Athlon64 X2 Dual Core Processor 4200+
Besturingssysteem: Windows xp pro WAAR IK DUS ZO SNEL MOGELIJK VAN AF WIL!!! :-)
Alvast bedankt voor de snelle reacties.

QOTSA

  • Gast
Athlon
« Reactie #4 Gepost op: 2008/03/09, 11:28:58 »
En 2 harde schijven. één op een IDE poort en de andere op SATA. De SATA is 250 Gb en daar zou ik dus Ubuntu willen installen.

Offline mcgyver

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Athlon
« Reactie #5 Gepost op: 2008/03/09, 21:18:47 »
Gebruik de alternate cd, niet de live versie. Brand hem op zijn langzaamst. O ja, Gebruik geen 64 bits versie. Geef door hoe het gaat.

QOTSA

  • Gast
Athlon
« Reactie #6 Gepost op: 2008/03/20, 21:32:40 »
Zo, ik heb dus de alternate cd gedownload, traag gebrand en de 32 bits versie gebbruikt. Dit kreeg ik echter tijdens de install.

Er is een fout opgetreden bij het installeren van de kernel op het doelsysteem.
Kernelpakket : Linux generic
Controleer /var/log/syslog of kijk op de vierde virtuele console (vt4) voor de details.

Niet meteen een foutmelding waarvan je een gat in de lucht gaat springen, dunkt me...
Iemand raad?
Thanks folks.

Offline Maarten123

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Athlon
« Reactie #7 Gepost op: 2008/03/20, 21:40:04 »
probeer eens de 64 bits alternate!

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Athlon
« Reactie #8 Gepost op: 2008/03/20, 22:31:05 »
Citaat van: Maarten123
probeer eens de 64 bits alternate!
Dat lijkt me in dit geval inderdaad een goed advies.

De 64-bits alternate zit hier:
ftp://ftp.tudelft.nl/pub/Linux/releases.ubuntu.com/7.10/ubuntu-7.10-alternate-amd64.iso

QOTSA

  • Gast
Athlon
« Reactie #9 Gepost op: 2008/03/21, 07:08:02 »
OK, zal ik straks eens proberen. Ik hoop dat het nu werkt want het is nu de vierde versie die ik ga proberen en ik neem er een half dagje verlof voor :-)
Ik laat weten of het gelukt is.
Cheers.

QOTSA

  • Gast
Athlon
« Reactie #10 Gepost op: 2008/03/21, 15:04:47 »
Installatie gelukt. Ik krijg bij het opstarten het keuzemenu met welk OS ik wil opstarten.
Linux
Linux recovery mode
Memtest
Windows XP
Als ik wil opstarten met Linux hoor ik de pc wel opstarten maar het scherm blijft echter zwart. Alles blijkt wel te werken alleen zie ik niets .
Iemand een idee?

Thanks

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Athlon
« Reactie #11 Gepost op: 2008/03/21, 15:10:06 »
Wacht desnoods een kwartier, en verhelp daarna de lange opstarttijd als volgt:
http://computertip.googlepages.com/enkelebekendefouteninubuntu

(probleem 1)

QOTSA

  • Gast
Athlon
« Reactie #12 Gepost op: 2008/03/21, 15:59:27 »
Na een kwartier a twintig minuten begon de processor terug te reageren, waarna hij terug stopte. Nog maar 10 minten gewacht en steeds niets.
Ik snap er ondertussen niets meer van...

QOTSA

  • Gast
Athlon
« Reactie #13 Gepost op: 2008/03/21, 20:13:45 »
Niemand meer een idee?

Offline Maarten123

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Athlon
« Reactie #14 Gepost op: 2008/03/21, 20:21:00 »
En als je na het opstarten gewoon op een toets drukt? Klinkt misschien een beetje raar... maar je weet maar nooit.

QOTSA

  • Gast
Athlon
« Reactie #15 Gepost op: 2008/03/21, 20:32:40 »
Alles geprobeerd, niets lijkt te werken. Heb me al suf gedrukt op alle toetsen :-)  Videokaart lijkt ook problemen te hebben met Ubuntu naar het schijnt.
Begin het aardig beu te worden.

QOTSA

  • Gast
Athlon
« Reactie #16 Gepost op: 2008/03/21, 21:04:22 »
Me dunkt dat de reacties verzwakken naar mate de problemen zwaarder worden...
Heeft er nu echt niemand een idee wat het probleem kan zijn?

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Athlon
« Reactie #17 Gepost op: 2008/03/21, 22:32:26 »
Citaat van: QOTSA
Me dunkt dat de reacties verzwakken naar mate de problemen zwaarder worden...
Heeft er nu echt niemand een idee wat het probleem kan zijn?
Blijkbaar niet. Logisch, want het is een uitzonderlijk probleem.

Probeer eens een schone herinstallatie met de bèta van Ubuntu 8.04?
Hier zit de bèta:
http://releases.ubuntu.com/releases/8.04/ubuntu-8.04-beta-desktop-i386.iso

Offline crashit

  • Lid
    • Tekstbureau Anderverhaal
  • Steunpunt: Nee
Athlon
« Reactie #18 Gepost op: 2008/03/21, 23:02:08 »
Start deze eens op:

Citaat
Linux recovery mode
Als ik me goed herinner start ie dan op in commandline only mode. Type daar:

sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg

Ff de resoluties goed zetten e.d. Kan zijn dat het daar namelijk aan ligt :)

(Benieuwd of ik zo de code goed heb ;))
"If engineers built buildings the way Microsoft builds operating systems the first woodpecker to come along would bring civilization to its knees."

QOTSA

  • Gast
Athlon
« Reactie #19 Gepost op: 2008/03/22, 09:31:53 »
@De link voor ubuntu 8.04 werkt blijkbaar niet meer maar ik zal hem wel ergens vinden en proberen, thanks.

@crashit
 Blijkbaar is er iets mis met je commandregel, command not found of iets in die trend.

Offline Kiwinote

  • Lid
    • Launchpad
  • Steunpunt: Nee
Athlon
« Reactie #20 Gepost op: 2008/03/22, 10:52:58 »
De sudo ervoor weghalen in recovery mode.

QOTSA

  • Gast
Athlon
« Reactie #21 Gepost op: 2008/03/24, 20:26:20 »
Ik geef het op, die rommel werkt van geen kanten.

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Athlon
« Reactie #22 Gepost op: 2008/03/24, 20:41:28 »
Citaat van: QOTSA
Ik geef het op, die rommel werkt van geen kanten.
Van dat schelden ben ik niet gediend. Dat maakt me boos.

Je hebt pech met je harde waar, dat is jammer voor je. Het leven is hard. Dat betekent nog niet, dat Linux rommel is.

Voortaan een andere toon graag, anders hoef je van mij geen hulp meer te verwachten. Ook in de toekomst niet.

vespertilio

  • Gast
Athlon
« Reactie #23 Gepost op: 2008/03/24, 20:48:01 »
mss eens de 6.zoveel (met lange ondersteuning, kan niet op de naam komen) proberen? Eenmaal die geïnstalleerd upgraden naar 7.10?

Offline betoel

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Athlon
« Reactie #24 Gepost op: 2008/03/24, 23:14:07 »
cd getest op fouten?
Staat de sata hd in de bios als 1ste aangemeld in de boot en staat de rest ook goed ingesteld tav de videokaart in de bios ?
AMD 64 X2 dualcore 3800+  -  4Gb 
Geforce 7200GS 256 MB
Syncmaster 720N - 1024 x786
Dualboot met XP - Win7 en Liinux Mint 13  XFCE 4.10