Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Asus WL-138G v2 kan geen verbinding selecteren.  (gelezen 4033 keer)

Offline Mossie

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Asus WL-138G v2 kan geen verbinding selecteren.
« Gepost op: 2008/03/08, 16:28:09 »
Ik heb vandaag mijn computer geinstalleerd (Kubuntu) en geprobeerd mijn computer met het draadloze netwerk te verbinden. Ik heb de drivers geïnstalleerd, maar na het instellen kan ik geen netwerk kiezen en geen verbinding maken. Voor het instellen kon ik ook geen verbinding uitkiezen.
Router: Linksys WRT54G, WiFi-adapter: Asus WL-138G v2 (eth1).
Via een bepaald commando (sudo iwlist eth1 scan) kan ik wel zien dat hij wel signalen op kan pikken.

Offline Petervdw

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Asus WL-138G v2 kan geen verbinding selecteren.
« Reactie #1 Gepost op: 2008/03/08, 17:48:52 »
Aan mossie
WL-138G v2 maakt gebruik van de broadcom driver bcm43XX. Staat precies beschreven in topic 22572 in dit subforum. Succes.
Vr.groet, peter

Iets andere kaart, maar dezelfde driver, zou moeten werken.

Offline Mossie

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Asus WL-138G v2 kan geen verbinding selecteren.
« Reactie #2 Gepost op: 2008/03/09, 16:10:41 »
De computer van mijn ouders hangt ook aan die router, maar dan met draadje. Deze computer moeten we iedere keer opnieuw opstarten om internet te hebben. Eerst hadden we dat niet (zonder router).

Offline Petervdw

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Asus WL-138G v2 kan geen verbinding selecteren.
« Reactie #3 Gepost op: 2008/03/09, 16:54:50 »
Aan mossie
Die computer van je ouders is met Windows?
Vr.groet, peter

Offline Mossie

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Asus WL-138G v2 kan geen verbinding selecteren.
« Reactie #4 Gepost op: 2008/03/11, 16:04:07 »
Nee, Xubuntu.

Offline Petervdw

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Asus WL-138G v2 kan geen verbinding selecteren.
« Reactie #5 Gepost op: 2008/03/11, 17:20:23 »
Aan mossie
Die computer met die Asus WL-138G v2 doet het dan? Draadloos, als ik goed begrijp? En doet die het wel goed?
Die computer van je ouders met Xubuntu kun je wel mee op het internet? Of heeft die geen verbinding. Of valt de verbinding voortdurend uit of zo?
Vr.groet, peter

Offline Mossie

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Asus WL-138G v2 kan geen verbinding selecteren.
« Reactie #6 Gepost op: 2008/03/12, 14:04:46 »
Mijn eigen computer moet ik nog aan de praat krijgen (die Asus WL-138G v2). De computer van mijn ouders heeft als je hem de eerste keer opstart geen internet. De tweede keer wel (zonder haperingen). Maar mijn moeder zei dat de computer gisteravond helemaal geen internet meer had. Nu zit ik op internet zonder de router ertussen.


Offline Mossie

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Asus WL-138G v2 kan geen verbinding selecteren.
« Reactie #8 Gepost op: 2008/03/12, 15:27:51 »
pjotr123, dit kan het niet zijn, want we hebben nergens geen Windows meer.
Ik heb de computer van mijn ouders weer op de router gezet, en die doet het nu in een keer. Op mijn eigen computer (waar ik dit op tik) doet het internet het ook in 1 keer (ik zit nu nog met een draadje aan de router, ga straks draadloos proberen).

Offline Petervdw

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Asus WL-138G v2 kan geen verbinding selecteren.
« Reactie #9 Gepost op: 2008/03/12, 15:34:28 »
Aan mossie
Hou die computer aan de draad en probeer het draadloos aan de praat tekrijgen zoals ik in de 2e post al schreef.
Succes!
Vr.groet, peter

Offline Mossie

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Asus WL-138G v2 kan geen verbinding selecteren.
« Reactie #10 Gepost op: 2008/03/13, 16:07:14 »
Ik heb nu de keuzelijst tevoorschijn getoverd. Het internet doet het op de computer van mijn ouders nog steeds niet goed (die keer dat hij het wel deed was eenmalig).
Maar ik haalde na de installatie updates binnen. Tijdens de installatie krijg ik een foutmelding. Als ik dan opnieuw opstart krijg ik grub error 15: file not found. Hij kan 'initrd.img-2.6.22-14-generic' niet meer vinden. In de map /boot staat wel een bestand genaamd 'initrd.img-2.6.22-14-generic.dpkg-bak'.
Na de tweede keer opnieuw installeren en updates binnen halen wil hij wel weer opstarten, maar de resolutie is niet goed, ik kan adept package manager niet normaal openen (alleen read-only mode) en hij wil niet normaal afsluiten. Als ik hem daarna opnieuw opstart, geeft grub weer de 15 error. Weer hetzelfde bestand.

Offline Petervdw

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Asus WL-138G v2 kan geen verbinding selecteren.
« Reactie #11 Gepost op: 2008/03/13, 16:17:08 »
Aan mossie
Welke keuzelijst bedoel je? Voor die grub fouten is op het forum ergens een overzicht te vinden, maar ik vrees dat je daar weinig mee kunt. Heb je voor dat opnieuw installeren de harde schijf geformat? En ben je toen vanaf de Live CD weer gaan installeren? Eerst de live CD gestart, geinstalleerd, updates bij laten werken en daarna kun je pas verder.
Vr.groet, peter

Offline Mossie

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Asus WL-138G v2 kan geen verbinding selecteren.
« Reactie #12 Gepost op: 2008/03/13, 16:32:46 »
Ik heb nu het bestand hernoemd ('initrd.img-2.6.22-14-generic.dpkg-bak' naar 'initrd.img-2.6.22-14-generic'). Hij start nu gewoon op in de goede resolutie. Ik zit nu op draadloos internet, dus die doet het ook. Alleen adept wou het niet doen. Ik heb 'sudo dpkg --configure -a' uitgevoerd en nu doet die het ook weer. Nu nog hopen dat alles het na een restart nog steeds doet...

Offline Petervdw

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Asus WL-138G v2 kan geen verbinding selecteren.
« Reactie #13 Gepost op: 2008/03/13, 17:00:10 »
Aan mossie
Heel knap van je, echt, want van terminalcommando's snap ik niets. Ik hoor het wel.
Vr.groet, peter

Offline Petervdw

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Asus WL-138G v2 kan geen verbinding selecteren.
« Reactie #14 Gepost op: 2008/03/13, 17:08:46 »
Aan mossie
Heel knap van je, ik zie geen gat in die terminalcommando┬┤s. Ik hoor wel hoe het verder gaat.
Vr.groet, peter

Offline Mossie

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Asus WL-138G v2 kan geen verbinding selecteren.
« Reactie #15 Gepost op: 2008/03/14, 16:13:20 »
Het draadloze internet was erg traag en viel even later uit.
e computer doet het nog steeds, om te internetten (ook via draadje) moet ik het modem en de router een paar seconden uit zetten (stekker er uit).

Offline Mossie

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Asus WL-138G v2 kan geen verbinding selecteren.
« Reactie #16 Gepost op: 2008/03/27, 17:11:25 »
De computer doet het nu. Ik heb hem nu op mijn kamer gezet, draadloos. Beneden deed het draadloos het erg goed, maar hier boven is het erg traag. Het bereik is volgens de meter goed (alle 4 de balkjes vol) en bij verbinding selecteren staat er nog steeds ongeveer 85. Beneden was dit hetzelfde. Ik hoef de router niet meer te herstarten.

Offline Petervdw

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Asus WL-138G v2 kan geen verbinding selecteren.
« Reactie #17 Gepost op: 2008/03/27, 17:31:05 »
Aan mossie
Hallo, leuk weer wat van je te zien. En met goede berichten. Begrijp alleen niet dat het zo traag werkt, want daar kan eigenlijk geen verschil in zitten, boven of beneden.
Het kan wel als er bijv. meerdere (en sterkere) zenders in de buurt zitten. Dan moet je eens even op verschillende tijdstippen van de dag proberen.
Vr.groet, peter

Offline Mossie

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Asus WL-138G v2 kan geen verbinding selecteren.
« Reactie #18 Gepost op: 2008/04/06, 14:58:29 »
Ik heb op een ander tijdstip gezeten. Het internet is nog steeds even traag. De computer van mijn ouders doet het nu goed (DNS-instelling aangepast).

Offline Mossie

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Asus WL-138G v2 kan geen verbinding selecteren.
« Reactie #19 Gepost op: 2008/04/19, 15:09:40 »
Ik heb ook een paar WLAN USB-adapters van een vriend geleend. De een was van Q-tec en had slecht bereik (3). Het verbinden duurde erg lang.
De ander was een Sitecom WL-113. Hij had goed bereik (alle netwerken 100), maar toen hij eenmaal verbonden was, had hij geen internet.

Offline Petervdw

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Asus WL-138G v2 kan geen verbinding selecteren.
« Reactie #20 Gepost op: 2008/04/19, 16:28:14 »
Aan mossie
Hoy, de Sitecom WL 113 werkt met een Zydas driver, de WL 113 v1.002 met de Ralinkdriver RT73. Zie:

http://linux-wless.passys.nl/query_part.php?brandname=Sitecom

Als het de laatste is, die zal over een paar dagen automatisch werken met Ubuntu HH 8.04. Hij doet het met de Live CD prima.
Voor die zydas driver staan er op de wiki ook oplossingen:

https://help.ubuntu.com/community/WifiD (onderaan rechts)

Vr.groet, peter

kobusking

  • Gast
Asus WL-138G v2 kan geen verbinding selecteren.
« Reactie #21 Gepost op: 2008/04/25, 11:22:28 »
Hoe staat het nu met je netwerk.
Ben wel ff benieuwd naar de stand van zaken.
Jaap

Offline Petervdw

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Asus WL-138G v2 kan geen verbinding selecteren.
« Reactie #22 Gepost op: 2008/04/25, 16:04:02 »
Aan kobusking
Bedoel je nu het netwerk van Mossie of mijn netwerk?
Vr.groet, peter

kobusking

  • Gast
Asus WL-138G v2 kan geen verbinding selecteren.
« Reactie #23 Gepost op: 2008/04/25, 19:04:05 »
Ik doelde op dat van Mossie, Hij heeft twee lichtnetadapter geleend om te kijken of dat beter werkt.
Maar ik niets meer van hem gehoord en ik ben wel even nieuwsgierig.

Offline Petervdw

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Asus WL-138G v2 kan geen verbinding selecteren.
« Reactie #24 Gepost op: 2008/04/25, 21:46:07 »
Aan kobusking
Ok, dat verwachtte ik wel, maar het lijkt zo onbeleefd om een eventuele vraag te laten liggen. Ben ook wel benieuwd naar de bevindingen van mossie.
Vr.groet, peter