Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: HOWTO upgrade Ubuntu 7.10  (gelezen 509 keer)

tanus

  • Gast
HOWTO upgrade Ubuntu 7.10
« Gepost op: 2008/03/07, 15:33:28 »
Hallo

Ik heb Ubuntu 7.10 draaiende naast VISTA op een grote schijf. In het forum lees ik dat je met de upgrade manager 8.04 over de 7.10 versie kunt installeren. Niet aan te bevelen begrijp ik omdat mogenlijk teveel oude troep blijft hangen ,maar je kunt dus beter ( als in April de originele versie uit is) schoon op de schijf naast windows plaatsen. Hoe doe je dat als je VISTA instand wilt houden.
Ik heb Ubuntu 8.04 LT gedownload en middels WIBU een demo geinstalleerd op mijn laptop.WIBU werkte prima,niet in details naar de verschillen gekeken, maar ziet er goed uit. Ik ben een Linux beginneling en ik vraag me af als ik hetzelfde nu doe op mijn dektop, waarop ook Ubuntu 7.10 staat, en in de demo window op "install" klik. Wat kom ik tegen op het punt als de partities gewjzigd moeten worden. Kan ik dan de partities aanklikken en deze formatteren (niet de windows partitie natuurlijk   :P)?
In  documentatie/installatie/tweevoudige opstart... (http://www.ubuntu-nl.org/documentatie/installatie/dualboot_dapper/ ) staat een zeer goed verhaal. Voor mij zou een aangepast stuk vanaf het punt "partities voorbereiden '" een welkome aanvulling zijn.Ik heb in het verleden wel eens wat gespeeld met de schijfindeling maar voel er me absoluut niet vertrouwd mee.

b.vb.d

JT

Offline Bobbie

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
HOWTO upgrade Ubuntu 7.10
« Reactie #1 Gepost op: 2008/03/07, 15:58:14 »
je bedoeld zoiets: https://wiki.ubuntu.com/OntwerpDocumentatie/PartitiesEnBestandssystemen
en
http://computertip.googlepages.com/partitioneren

en dan voor het installeren http://www.ubuntu-nl.org/documentatie/installatie/dualboot_gutsy/

op deze manier kan je dual boot het beste installeren

en als het je lukt, je /home apart zetten dat kan heel handig zijn.

tanus

  • Gast
HOWTO upgrade Ubuntu 7.10
« Reactie #2 Gepost op: 2008/03/07, 19:39:06 »
De site waar jij naar refereert kende ik nog niet en die ga ik dan ook goed doorlezen .. Zo te zien een heel leerzaam verhaal

bedankt,