Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Ekiga traffic over Hamachi routeren  (gelezen 518 keer)

Offline llevering

  • Lid
    • http://www.levering.eu
  • Steunpunt: Nee
Ekiga traffic over Hamachi routeren
« Gepost op: 2008/02/24, 16:53:18 »
Is het mogelijk om verkeer dat van Ekiga komt over een Hamachi verbinding naar een andere PC/Router te leiden? Ik weet dat er met het commando 'route' er een hoop mogelijk is, maar ik ben niet echt bekend met de terminologie, dus hopelijk kan iemand me helpen.

Even een korte situatie schetst waarvoor ik het nodig (denk) te hebben. Ik ben woonachtig in Zuid-Afrika en maak gebruik van Ekiga om op een Nederlands (VOIP) nummer bereikbaar te zijn. In Zuid-Afrika heb ik een provider die al z'n klanten aan interne IP-adressen hangt (10.0.x.x) en daarachter zit weer een router die die PC's lokaal van internet voorziet. Deze netwerk layout is nogal kwetsbaar met VOIP verkeer. Vaak kunnen mensen mij wel horen en ik hen niet, of komen in komende gesprekken niet op mijn PC terecht. In Nederland heb ik nog een servertje staan, die een publiek IP adres heeft, als ik via Hamachi al mijn verkeer naar dat publieke IP kan laten routeren (en omgekeerd), dan zijn mijn problemen waarschijnlijk over. Wie weet hoe dat moet?