Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: HDD's volledig leegmaken  (gelezen 665 keer)

walterdelaat

  • Gast
HDD's volledig leegmaken
« Gepost op: 2008/02/21, 12:59:00 »
Hoikes,

Heb een pc die ik wil gaan gebruikens als server, heb nu al zoveel oefeningen en install's gedaan dat de hdd's een echt zooitje zijn geworden kwestie partities en opstart keuze's. er zitten 2 HDD's in en zou graag vanop nul willen terug starten met nieuwe instalatie, kan ik de HDD's formateren en hoe doe ik dat ?

Greetings Walter

Offline Nunslaughter

  • Lid
    • timovwb
  • Steunpunt: Nee
HDD's volledig leegmaken
« Reactie #1 Gepost op: 2008/02/21, 13:22:04 »
haal de gparted livecd binnen, brand de iso op cd, start de pc op met de cd en leef uzelf uit :)
http://gparted-livecd.tuxfamily.org/

Offline vanadium

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
HDD's volledig leegmaken
« Reactie #2 Gepost op: 2008/02/23, 15:15:16 »
Inderdaad. Met die live CD (of gewoon met de Ubuntu live CD kan ook) moet je gparted opstarten, de betreffende schijf selecteren in de rechterbovenhoek, de bestaande partities eventueel ontkoppelen door ze rechts-te klikken (niet nodig voor de gparted live CD: daar worden de partities niet standaard gekoppeld). Eens dat gebeurd is, verwijder je alle partities en creƫer je nieuwe partities. Vanuit gparted kan je die dan ook nog formateren naar wens. Je kan ook de bestaande partities laten staan als die goed zijn volgens jou, en deze enkel maar herformateren.