Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: wl 003  (gelezen 797 keer)

johnbon

  • Gast
wl 003
« Gepost op: 2008/02/18, 20:18:24 »
Ă’veral lees ik dat dit PCMCIA apparaatje zomaar moet werken. Vol goede moed in zijn sleuf gestoken: maar nee.
Hij herkent wel de draadloze router (57%), de router ziet hem ook, zie ik in de webconsole. Maar een internetverbinding krijg ik niet.
Ik heb alles open gezet, dus geen WEP of WPA. En DCHP staat aan.
Ik lees hier en daar iets over ndsiswrapper, kennelijk nodig op Windows drivers te laden, maar als ik al zover ben lijkt me dat niet nodig? Wie heeft dit eerder aan de hand gehad?

Offline siegi

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
wl 003
« Reactie #1 Gepost op: 2008/02/18, 20:21:26 »
We hebben wat meer info nodig.
Start terminal
toepassingen > hulpmiddelen > terminal venster
Volgend commando uitvoeren.
 lspcmcia

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
wl 003
« Reactie #2 Gepost op: 2008/02/18, 20:21:32 »
Je hebt inderdaad geen driver nodig, dat klopt. Anders zou je zo ver niet zijn gekomen. Je zou last kunnen hebben van dit probleem:
http://computertip.googlepages.com/geennetwerkverbinding

johnbon

  • Gast
wl 003
« Reactie #3 Gepost op: 2008/02/18, 20:26:01 »
goeie tip, maar dat is het niet.  
Ik heb windows gedeĂ¯nstalleerd en Ubunta al meerdere keren opgestart...
maar toch bedankt.

johnbon

  • Gast
wl 003
« Reactie #4 Gepost op: 2008/02/18, 20:29:02 »
Hij zegt dat ik lspci moet doen. Gedaan. Ik neem alleen over wat ik relavant acht. Anders moet ik zoveel overtypen :-(
..
..
..
03:00.0 Network controller: Texas Instruments ACX 100 22Mbs Wireless Interface

Offline Petervdw

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
wl 003
« Reactie #5 Gepost op: 2008/02/18, 22:54:55 »
Aan johnbon
Is de MAC-list in je router wel aangepast? Meestal wordt WEP/WPA wel ingesteld of afgezet, maar zonder Mac-nr van je kaartje in de lijst zal het niet werken. En heb je de router gerestart?
En inderdaad: als je zover bent, geen Ndiswrapper meer.
Vr.groet, peter

johnbon

  • Gast
wl 003
« Reactie #6 Gepost op: 2008/02/18, 23:04:55 »
ik heb geen mac adressen in de router geplaatst. Maar ik heb em ook niet gerestart. Dat zal ik eens proberen.

johnbon

  • Gast
wl 003
« Reactie #7 Gepost op: 2008/02/18, 23:12:55 »
nee, herstarten heeft ook niet geholpen.

Offline Petervdw

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
wl 003
« Reactie #8 Gepost op: 2008/02/18, 23:46:43 »
Aan johnbon
Het enige wat ik nog kan bedenken: Is de netwerknaam goed ingesteld. hostnaam en DNS server nr.
vr.groet, peter