Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: installatie tweede harddisk  (gelezen 860 keer)

Offline tryer

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
installatie tweede harddisk
« Gepost op: 2008/02/07, 23:09:39 »
Ik heb een tweede SATA II Harddisk ingebouwd in mijn computer. De eerste HD is ook een SATA II schijf met doubleboot Vista en Ubuntu. De tweede nieuwe HD wordt herkend in de BIOS, de BIOS instellingen staan op AUTO. Volgens de fabriek moet dat zo staan. Ik zie de tweede HD ook in Vista bij apparaatbeheer.

Ik moet de tweede HD nu gaan formateren en partities aanmaken. Ik zie de tweede HD echter niet als ik Gparted opstart. Bij de Hardware wordt hij wel herkend. Ik kon de nieuwe HD Initialiseren in Vista, echter niet gedaan , was bang dat ik mijn menulist met de opstartmogelijkheden van Vista en Ubuntu zou kwijt raken. De nieuwe harddisk wil ik gebruiken voor back-ups. Hoe kan ik de tweede nieuwe HD formateren en partioneren en herkenbaar maken ? Met een live rescue CD wordt hij met Gparted ook niet herkend.

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
installatie tweede harddisk
« Reactie #1 Gepost op: 2008/02/07, 23:48:28 »
Ook niet als je rechtsboven in Gparted op de twee kleine pijltjes klikt naast het symbooltje met een schijf en schijf aanduiding?

Met vriendelijke groet,

Gijs
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Offline tryer

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
installatie tweede harddisk
« Reactie #2 Gepost op: 2008/02/08, 00:27:27 »
bedankt Gijs, inderdaad daar stond hij. Ik heb hem in Vista Schijfbeheer inmiddels al geformateerd. Ik kan hem nu met Gparted partioneren.