Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Network browsing door applicaties  (gelezen 559 keer)

Offline ToeCurler

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Network browsing door applicaties
« Gepost op: 2008/02/07, 20:27:34 »
Is er een moglelijkheid om in een applicatie die ik vanaf de desktop start ook door het netwerk te browsen?
Dit kan wel vanaf de desktop via het menu "places".
Ik denk b.v. aan een CDburn program of een fotobewerkingsprogramma,

Ik kan natuurlijk 1 of meerdere netwerk-filesystemen mounten op local mountpoints. Dan worden die zichtbaar voor de applicaties.
Maar dat is erg gebruikersonvriendelijk. Ik weet meestal niet precies waar ik wil zoeken als ik over het netwerk ga browsen. Dus zou ik dan alle mogelijke remote filesystemen vooraf moeten mounten. Dat is nog te doen, via fstab, in een statische netwerkomgeving. Maar als er dynamisch PC's, Notebooks, camera's e.d. in het netwerk komen en weer verdwijnen dan is dat niet te managen.

Misschien bestaat zoiets al?

20-02-2008:
Ik moet misschien wat voorbeelden geven om duidelijk te maken wat ik bedoel:

Voorbeelden van applicaties die wel de mogelijkheid bieden om door het netwerk te browsen voor het vinden van files : Brasero, OpenOffice.

Voorbeelden van applicaties die niet de mogelijkheid bieden om door het netwerk te browsen: Gnome Baker, F-Spot, AdobeReader, Gimp.