Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Nederlandstalige Documentatie  (gelezen 2931 keer)

yesplease

  • Gast
Nederlandstalige Documentatie
« Gepost op: 2005/11/09, 12:31:45 »
http://www.ubuntulinux.nl/ubuntu-nl/  verwijst naar http://wiki.ubuntu.com/Nederlandstaligedocumentatie . Deze pagina wordt niet gevonden omdat documentatie met kleine d is geschreven ipv een hoofdletter.

NlUpgradeHowto wordt ook niet gevonden. Wellicht is het een goede praktijk om links die nog niet bestaan of naar een lege pagina verwijzen niet klikbaar te maken.

Edit: dit is geen klacht hoor, meer een suggestie :)

Nederlandstalige Documentatie
« Reactie #1 Gepost op: 2005/11/11, 00:26:06 »
Dank je voor de meldingen. Dat er veel dode links op de wiki zijn klopt, veel moet nog geschreven worden. Help gerust mee ;)

yesplease

  • Gast
Nederlandstalige Documentatie
« Reactie #2 Gepost op: 2005/11/21, 16:09:00 »
Ik bedoelde wat anders. Als een pagina nog niet geschreven is, dan is het wellicht een goed idee om de link niet klikbaar te maken. Dat voorkomt de kleine ergrnis dat gebruikers telkens op lege paginas aankomen.

Het is natuurlijk niet mijn bedoeling om kritiek te leveren op het feit dat paginas nog niet vertaald zijn. Vertalen is tijdrovend, moeilijk en vrijwilligerswerk.

Ik heb nog een (goed bedoelde) opmerking: ik zag in http://forum.ubuntulinux.nl/viewtopic.php?id=265 dat 'hit' vertaald werd met 'geraakt'. In dit geval zou ik hit vertalen met 'succes'.

Nederlandstalige Documentatie
« Reactie #3 Gepost op: 2005/11/21, 23:11:45 »
Mja, die wiki maakt dat automatisch klikbaar, en het is niet makkelijk om dat te omzeilen...