Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Realtek ALC662 Onboard Sound  (gelezen 2901 keer)

Offline gijsisok

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Realtek ALC662 Onboard Sound
« Gepost op: 2008/02/01, 19:02:10 »
Ik ben van plan mijn PC te gaan upgraden, en in het moederbord dat ik wil en vele andere rond die prijs (50/60) hebben een Realtek ALC662 of een andere Realtek geluidskaart.
Op Google lees ik dat er wat problemen mee zijn, dat het niet werkt onder Ubuntu :(
Heeft iemand er ervaring mee, met een Realtek geluidskaart?

Offline joop905

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Realtek ALC662 Onboard Sound
« Reactie #1 Gepost op: 2008/02/01, 20:23:54 »
op mijn moederbord zit de zelfde (Realtek ALC662)
was even wat werk maar werkt nu goed

Offline ejwuser

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Realtek ALC662 Onboard Sound
« Reactie #2 Gepost op: 2008/02/02, 10:07:22 »
Gijsisok

Ik heb de onderstaande tar gedownload, waar weet ik niet meer (google even):
alsa-driver-1.0.15rc3.tar.bz2
Deze werkt bij mij ( moederbord ASUS P5B-SE )
Audio device: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controller
Zie ook topic
http://forum.ubuntu-nl.org/message/147329

Groet Erik

Offline gijsisok

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Realtek ALC662 Onboard Sound
« Reactie #3 Gepost op: 2008/02/02, 10:44:46 »
Dan kan ik dat moederbord dus gewoon kopen! :)
Bedankt voor de adviezen...

Offline gijsisok

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Realtek ALC662 Onboard Sound
« Reactie #4 Gepost op: 2008/07/01, 16:14:14 »
Nu heb ik dus een computer met zo'n kaart, en ik gebruik 8.04 maar als ik het volume op zijn hardst zet (Eerst front, die staat op 80%, zet ik naar 100% en master staat standaard op 100%) dan hoor ik de muziek wel, maar dan hoor ik heel veel "gestotter, daar bedoel ik mee dat het geluid heel vaak een paar milliseconden wegvalt, soms zelfs een seconde en dat luistert niet fijn. Hoe kan ik dit oplossen? Dit heb ik onder Windows overigens niet gehad.

Offline ejwuser

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Realtek ALC662 Onboard Sound
« Reactie #5 Gepost op: 2008/11/18, 10:09:25 »
Gijsisok,

Ik heb geen problemen met geluid.
In virtualbox heb ik wel dat het geluid een echo heeft, maar daar kan ik wel mee leven.
Ik waarschijnlijk nog steeds met versie alsa-driver-1.0.15rc3 ( maar het werkt ! )
Eerlijk gezegd ben ik vergeten het te documenteren hoe ik de driver heb geïnstalleerd en weet niet hoe ik de huidige driver versie kan bekijken.

Groet Erik