Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Creative SB Audigy 24BIT  (gelezen 996 keer)

TPG

  • Gast
Creative SB Audigy 24BIT
« Gepost op: 2006/07/11, 21:14:55 »
Hoi, sinds ik Ubuntu heb geinstalleer en volledig geupdated en geupgraded enzo heb ... werkt mijn geluid nog stee ds niet, ik heb ALSA geprobeerd om aan te passen maar het werkt niet, me pc vind de geluidskaart namelijk niet...

Weeet iemand hier wat ik eraan kan doen? bedankt.

Nogmaals geluidskaart : creative soundblaster audigy 24bit, 30 euro ding

Offline eendje

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Creative SB Audigy 24BIT
« Reactie #1 Gepost op: 2006/07/11, 23:37:10 »
het goed nieuws is dat het mogelijk moet zijn die kaart van aan de praat te krijgen. Zie bijvoorbeeld:

http://opensource.creative.com/pipermail/openal-devel/2005-November/003885.html

en

http://www.alsa-project.org/alsa-doc/doc-php/template.php?company=Creative+Labs&card=Sound+Blaster+Audigy+SE.&chip=CA0106&module=ca0106

het slechte nieuws is dat iemand anders even moet helpen met het aan de praat brengen :D

Klein vraagje... Werkt de kaart onder Windows wel, want het ligt wel in de lijn der verwachting dat een SB compatible kaart wel onder Linux wordt herkend.
Een dag niets geleerd is een dag niet geleefd!
Ik blog dus ik besta!
__________________________________________________________
Een vraag? Heb je al eens gekeken op: http://wiki.ubuntu-nl.org/FAQ?

Firebird

  • Gast
Creative SB Audigy 24BIT
« Reactie #2 Gepost op: 2006/07/13, 02:08:20 »
is dat de Audigy SE? In elk geval, als het niet werkt, post eens wat het commando lspci weergeeft en de inhoud van je ~/.asoundrc ?

Offline Samuel Rave

  • Lid
    • http://www.familie-rave.de/
  • Steunpunt: Nee
Creative SB Audigy 24BIT
« Reactie #3 Gepost op: 2006/07/13, 14:04:50 »
heb je mischien een USB-webcam aangesloten met mic?

Check eens:
Systeem>Voorkeuren>geluid

Check daar bij het tabblad 'geluiden' helemaal onderaan bij 'standaard geluidskaart' of wel je correcte geluidskaart geselecteerd is.
Die stond bij mij soms plotseling een tijd lang op 'USB camera', zonder dat ik het door had, terwijl ie bij mij op 'VIA 8237' gezet moest worden.

Pas geleden had ik dit euvel bij mijn systeem ontdekt.

Ciao