Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Geen internet na de eerste keer opstarten  (gelezen 1096 keer)

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Geen internet na de eerste keer opstarten
« Gepost op: 2008/01/23, 16:48:54 »
Als ik de eerste keer Ubuntu opstart, na bijv 's avonds afsluiten van Ubuntu dan heb ik geen internet verbinding. Dan moet ik eerst naar Windows en dan in cmd het commando ipconfig /release ingeven en dan heb ik weer internet. Terwijl Windows tussendoor niet gebruikt is, zeker niet door mij ;) en ook niet door een van de huisgenoten.
Is er niet in Ubunbtu een commando wat het zelfde effect heeft?, of een andere oplossing? Ik heb de zwevende modus aangevinkt, misschien dat hier het probleem zit?
Deze commando's heb ik van Kennywest: sudo /etc/init.d/networking stop
sudo /etc/init.d/networking start helaas brengt dit geen oplossing.

Met vriendelijke groet,

Gijs
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Offline siegi

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Geen internet na de eerste keer opstarten
« Reactie #1 Gepost op: 2008/01/23, 16:53:22 »
sudo dhclient3 -r eth0 zou dacht ik hetzelfde moeten beteken als het windows commando.

Offline Duckie

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Geen internet na de eerste keer opstarten
« Reactie #2 Gepost op: 2008/01/23, 17:04:36 »
Ik heb dat ook gehad met die zwevende modus, en sinds ik die uitgeschakeld heb en handmatig een dns en een ip-adres ingesteld werkt alles zoals het moet.
Een andere oplossing heb ik toen niet kunnen vinden, maar omdat het bij mij om een vaste computer ging die altijd op dezelfde kabel is aangesloten is dit (voor mij tenminste) een goede oplossing.
____________________________________________

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Geen internet na de eerste keer opstarten
« Reactie #3 Gepost op: 2008/01/23, 17:18:23 »
Siegi ik ga dat commando de eerst volgende keer gebruiken.
Duckie mocht het niet lukken met het commando van Siegi ga ik dat eens proberen.
In ieder geval alvast bedankt voor jullie antwoorden.

Met vriendelijke groet,

Gijs
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Geen internet na de eerste keer opstarten
« Reactie #4 Gepost op: 2008/01/26, 00:00:12 »
Met schaamte moet ik bekennen dat ik dit in Windows zit te typen.
De hele avond probeer ik al via Ubuntu 7.10 het internet op te komen.
Eerst met IPconfig /Release in Windows daarna met wat Sigi opgaf sudo dhclient3 -r eth0 toen met wat Duckie opgaf. In een helder moment de Firewall uitgeschakeld. Ik begin nu toch een beetje wanhopig te worden.
Ik heb nog de router gepingt en die werdt gewoon gezien.
In Windows totaal geen verbindings problemen en in Ubuntu niets anders dan verbindings problemen. Zelfde PC, zelfde netwerkkaart,zelfde router en het zelfde kabeltje.
Iemand nog een idee wat ik kan doen?

Met vriendelijke groet,

Gijs
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Offline Gandyman

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Geen internet na de eerste keer opstarten
« Reactie #5 Gepost op: 2008/01/26, 00:26:22 »
zie dit probleem vaker, en had het zelf ook in Gutsy voor het eerst.

Wat het probleem veroorzaakt is dat er geen DNS servers in je "resolv.conf" staan.
Check dit maar eens, je vind hem in /etc

Ik heb er dit instaan:
# generated by NetworkManager, do not edit!

search local




nameserver 217.149.196.6
nameserver 213.211.129.21
Die horen hier gesaved te worden indien je ze handmatig ingeeft bij je netwerk manager.

BTW dit zijn DNS servers die voor mij de laagste ping hebben.
Voor jouw kan dit anders zijn.

Een DNS server zoek je op door in terminal te typen:
nslookup www.xs4all.nl

dan ping je naar die ipadressen om te kijken hoe hoog die is.

Je zal waar schijnlijk even "ns"  en "lookup" moeten installeren.
sudo apt-get install ns

enz enz
I don't suffer from insanity, I enjoy every minute of it.
Microsoft geeft je een raam, Linux geeft je een heel huis :D

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Geen internet na de eerste keer opstarten
« Reactie #6 Gepost op: 2008/01/26, 22:03:03 »
Gandyman bedankt voor de aangedragen oplossing.
Ik ben erg dom geweest om niet een andere site te proberen.
Ik had n.l. Altavista als start site, gewoon de forum site aangeklikt en toen had ik direct verbinding, dus zal er wel iets zijn met de server van Altavista.
Nogmaals mijn excuses aan iedereen die op deze post heeft gereageerd.

Met vriendelijke groet,

Gijs
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.