Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Targa laptop boot niet meer na installatie 7.10  (gelezen 813 keer)

richi_85

  • Gast
Targa laptop boot niet meer na installatie 7.10
« Gepost op: 2008/01/20, 00:23:39 »
Hallo,

Ik weet niet of iemand hier mij hiermee kan helpen, maar na de installatie van Ubuntu 7.10, kan de laptop van mijn broer (targe traveller met Nvidia Geforce 4 chipset en AMD turion X2) niet meer starten (zowel van hardeschijf, cd en eternet). Het lijkt erop alsof het BIOS niet meer naar een boot record zoekt op 1 van de media.

Ik heb de geheugen bankjes eruit gehaald en in mijn eigen laptop (met ubuntu 7.10) gestopt en die werkte gewoon. Afkoelen van de laptop hielp ook niet.

Ik heb een beetje ge-googles maar kan geen vergelijkbaar probleem vinden.

Het lijkt mij toch sterk dat ubuntu het bios aanpast toch?

Ik hoop dus dat er hier iemand is die hier ervaring mee heeft en mij verder kan helpen.

alvast bedankt.

Gr,

Richard

Offline siegi

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Targa laptop boot niet meer na installatie 7.10
« Reactie #1 Gepost op: 2008/01/20, 00:27:59 »
Het enige dat ubuntu doet is grub zijn bootloader installeren in de mbr van de harde schijf. Maar als de cdrom eerst staat in de bootvolgorde zou de laptop toch de cdrom moeten nemen.
Ubuntu veranderd niets in de bios.
Welke melding laat hij trouwens zien als hij niet kan opstarten?

Offline Maarten123

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Targa laptop boot niet meer na installatie 7.10
« Reactie #2 Gepost op: 2008/01/20, 00:58:05 »
Doet ie helemaal niks? Dan even de accu eruit en er weer in. Wil wel eens helpen; vooral als de laptop altijd "op spanning wordt gehouden"