Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: (OPGELOST)evolution config  (gelezen 3933 keer)

Offline curie001

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
(OPGELOST)evolution config
« Gepost op: 2008/01/17, 14:51:58 »
hai

ik loop tegen het volgende probleem in evolution
als ik mijn email account aanmaak
met
gebruikersnaam  ....@chello.nl
servers
pop           mail.chello.nl     type wachtwoord
smtp         mail.chello.nl     type loggin
testen op ondersteunende types gebeurd goed geen foutmeldingen
wachtwoord onthouden aangevinkt

wat mij opvalt is dat ik wel wachtwoord onthouden moet aanvinken maar evolution opent zonder mij een wachtwoord te vragen
send and recieve blijven grijs kan dus geen mail ophalen en niet versturen

weet iemand mischien wat ik verkeerd doe
gaarne hulp

mvg Dave
« Laatst bewerkt op: 2009/03/31, 12:34:33 door curie001 »

Offline joop905

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
evolution config
« Reactie #1 Gepost op: 2008/01/17, 15:35:01 »
moet werken voor pop/smtp is goed  wachtwoord /loggin weet ik niet
en als het goed is vraagt bij open van het programma het wachtwoord maar 1 keer

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
evolution config
« Reactie #2 Gepost op: 2008/01/17, 15:43:21 »
Ik had ook mail.chello.nl, alleen de mail heb ik veranderd in pop3.upcmail.nl en smtp.upcmail.nl, is een brief over geweest,je kon wel het oude adres gebruiken maar ik heb het voor de zekerheid maar veranderd. Ik heb alleen een wachtwoord voor de pop3 en wachtwoord onthouden aangevinkt. Als ik op Evolution klik dan krijg ik het scherm met de postvakjes als ik dan druk op verzenden en ontvangen krijg ik direct mijn mail. Als je dat niet wilt moet je wachtwoord onthouden niet aanvinken.
Als het niet wilt lukken zou je Evolution opnieuw kunnen installeren.

Met vriendelijke groet,

Gijs
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Offline curie001

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
evolution config
« Reactie #3 Gepost op: 2008/01/17, 16:30:14 »
bedankt voor het meedenken

maar ook bij deze server  pop3.upcmail.nl en smtp.upcmail.nl
blijft send en recieve grijs ook heb ik al evolution opnieuw gedownload
en opnieuw een account aangemaakt maar nog geen succes
vrteemd blijf ik vinden dat ik wachtwoord onthouden moet aanvinken
terwiil ik geen scherm zie waar ik mn wachtwoord moet intypen

gaarne hulp
mvg Dave

Offline atomos

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
evolution config
« Reactie #4 Gepost op: 2008/01/17, 16:46:43 »
Citaat van: curie001
bedankt voor het meedenken

maar ook bij deze server  pop3.upcmail.nl en smtp.upcmail.nl
blijft send en recieve grijs ook heb ik al evolution opnieuw gedownload

gaarne hulp
mvg Dave
bij mij zijn ze ook een paar keer grijs geweest en toen bleek het dat mijn netwerk kabeltje er niet goed inzat.

Gr. atomos
☺Asuswrt-Merlin on Netgear R7000 ⚛
☺☞MATE ubuntu 16,04 ,x64.☜⚛
☺ Raspberry pi B+,2B, 3B en Banana M2, arduino mega,nano,uno,ethernetshield, etc ☺
CP/N,dos,msdos,win2,win3.11,win95,win98,NT3.5,NT4,win2000,winXP,win-vista,(2006)Linux

Offline joop905

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
evolution config
« Reactie #5 Gepost op: 2008/01/17, 16:54:33 »

Offline curie001

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
evolution config
« Reactie #6 Gepost op: 2008/01/17, 16:55:21 »
nogmaals bedankt voor het meedenken

ben er uit ik was vergeten om naar bestand te gaan online werken en ja wel hoor daar moest ik dus de wachtwoorden
invullen  kan dusa nu weer ontvangen en verturen
Ik heb ubuntu nog niet zo lang dus mn excuses nogmaals
hartelijk dank

mvg Dave

Offline joop905

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
evolution config
« Reactie #7 Gepost op: 2008/01/17, 17:00:05 »
mooi dat het werkt.

groet J905.

tanus

  • Gast
evolution config
« Reactie #8 Gepost op: 2008/02/26, 20:30:15 »
Hallo

Ik kan het configmenu niet meer terug vinden in Ubuntu 7.1 met mijn orspronkelijke invoer gegevens.Kan iemand mij
wegwijs maken ? Ik ben een beginnende gebruiker.

met dank,

Tanus

Offline Kiwinote

  • Lid
    • Launchpad
  • Steunpunt: Nee
evolution config
« Reactie #9 Gepost op: 2008/02/26, 21:04:56 »
Welkom, voordat we je kunnen helpen zullen we eerste moeten weten welke configmenu je bedoelt (ik neem aan het systeemmenu dat in je balk bovenaan staat, maar wat dat met invoergegevens te maken heeft?) en welke invoergegevens. Zou je misschien iets meer informatie kunnen geven?

Voortaan graag voor een nieuw onderwerp een nieuw topic op het forum aanmaken ipv andermans ongerelateerde topic te gebruiken

tanus

  • Gast
evolution config
« Reactie #10 Gepost op: 2008/02/26, 22:38:21 »
Citaat van: Kiwinote
Welkom, voordat we je kunnen helpen zullen we eerste moeten weten welke configmenu je bedoelt (ik neem aan het systeemmenu dat in je balk bovenaan staat, maar wat dat met invoergegevens te maken heeft?) en welke invoergegevens. Zou je misschien iets meer informatie kunnen geven?

Voortaan graag voor een nieuw onderwerp een nieuw topic op het forum aanmaken ipv andermans ongerelateerde topic te gebruiken
Te kort van stof geweest. Sorry!!
Ik ging er vanuit dat deze topic als onderwerp had" Evolution config", vandaar plaatsing alhier.
Toen ik de begon met mijn eerster poging om evolution te configureren (ik weet niet meer waar de eerste start gevonden heb) Heb ik de nodige invoer gegevens aangebracht zoals pop,smtp,server,gebruikersnaam enz enz.
Bij aanklikken van de mail krijg ik een foutmelding.Geen verbinding met de pop-server.Geen ondersteuning voor de
ingestelde aanmeldingsmethode.
Ik moet dus weer terug naar mijn account gegevens. Maar hoe??
In het Systeemmenu/voorkeur/beheer  kan ik niks vinden. Met de rechtermuisknop klikken op de mailenvelope kom ik ook niet verder.
Misschien heb je nu een indruk wat mijn probleem is. Ik heb de nodige ervaring met windows, dat helpt hier en daar, maar mijnLinux denkpatroon is nog niet voldoende ontwikkeld en soms kan een helpende hand het kwartje doen vallen.

met dank,

tanus

Offline drik

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
evolution config
« Reactie #11 Gepost op: 2008/02/27, 17:05:24 »
in evolution naar bewerken-voorkeuren, je account aanklikken en dan bewerken
of begrijp ik je verkeerd...

tanus

  • Gast
evolution config
« Reactie #12 Gepost op: 2008/02/27, 17:21:46 »
Citaat van: drik
in evolution naar bewerken-voorkeuren, je account aanklikken en dan bewerken
of begrijp ik je verkeerd...
Je hebt me heel goed begrepen en me de oplossing gegeven.
Shit! heb ik overheen gekeken !

bedankt!!

Offline curie001

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
evolution config
« Reactie #13 Gepost op: 2008/02/27, 18:18:32 »
inderdaad dirk ,

in evolution naar bewerken-voorkeuren, je account aanklikken en dan bewerken
of begrijp ik je verkeerd.. nee hoor helemaal goed gezien

Alleen ik heb niet goed gekeken
Allen bedankt voor het meedenken (ik mn bril opgezet )

mvg Dave

Offline curie001

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
evolution config
« Reactie #14 Gepost op: 2008/02/27, 18:20:03 »
sorry drik  natuurlijk

onnob

  • Gast
evolution config
« Reactie #15 Gepost op: 2008/05/09, 21:59:18 »
Hoi, ik heb al mijn instellingen goed staan, maar ik word niet om een wachtwoord gevraagd als ik op send/receive klik. In de acount instellingen kan ik echter geen plek vinden om mijn wachtwoord in te voeren, en dus is mail ontvangen niet mogelijk.

Is er ergens een plek om een wachtwoord in te voeren als Evolution daar niet uit eigen beweging naar vraagt?

Alvast bedankt,
Onno