Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Dualboot werkt niet.  (gelezen 641 keer)

Thijs20

  • Gast
Dualboot werkt niet.
« Gepost op: 2008/01/15, 19:33:45 »
Hoi,


Na een lange tijd van uitstellen, heb ik gisteren Linux Ubuntu 7.10 Gutsy Gibbon geïnstalleerd.
Dit heb ik gedaan met de Alternate cd, omdat de live cd om een of andere reden niet werkte.
Op de pc heb ik een dual boot met windows 98se, dat op de eerste partitie staat(5GB).
De rest van de harde schijf heb ik tijdens de install van Ubuntu, aan Ubuntu toegewezen.
7GB voor de Root partitie en 384MB voor de Swap.

Maar nu is het probleem dat, nadat de bios is gestart en normaal het keuzemenu hoort te komen,
het beeld vol komt te staan met het woord GRUB. Het maakt niet uit hoe lang ik wacht,
de computer komt niet verder dan dit. *

Ik heb geprobeerd de Grub-opstartlader te herstellen via "herstel een gebroken systeen" van de alternate cd,
maar zonder succes. Daarna heb ik de hele schijf geformateerd en windows98se en Ubuntu 7.10 opnieuw
geinstalleerd, maar ook nu is er weer het zelfde probleem.

Specificaties van de pc:
Pentuim 3 450Mhz
192MB intern geheugen
12GB Maxtor Hdd
TNT2 Riva Videokaart


Weet iemand wat hier van de oorzaak is en hoe dit kan worden opgelost?


Ik hoop dat iemand me kan helpen met het probleem en dat ik voldoende informatie heb gegeven.

Bij voorbaat dank,

Thijs.


* Ik kan er geen screen shot van maken, maar zo ziet het scherm er ongeveer uit:

Offline Kev

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Dualboot werkt niet.
« Reactie #1 Gepost op: 2008/01/15, 19:38:47 »
Ik denk dat je misschien beter je heil kan zoeken in een lichtgewichtversie, probeer eens Xubuntu.
All Hail Lelouch, The 99th Emperor of Britannia
All Hail Lelouch! All Hail Lelouch!
Iedereen heeft het recht op mijn waarheid, zo wees geprezen.

Thijs20

  • Gast
Dualboot werkt niet.
« Reactie #2 Gepost op: 2008/01/16, 12:48:42 »
Bedankt voor je reactie.
Ik ga dat proberen.

Het resultaat meld ik als het klaar is.

Thijs20

  • Gast
Dualboot werkt niet.
« Reactie #3 Gepost op: 2008/01/16, 15:27:42 »
Ik heb eerst de schijf geformateerd, toen windows 98se geinstalleerd. Daarna heb ik Xubuntu 7.10 geinstalleerd.
Maar jammer genoeg werkt ook deze versie niet. Hij geeft het zelfde probleem.
Op het moment dat de opstartlader hoort te komen, word het beeld vol gespammed met het woord GRUB.
Zie de afbeelding in mijn eerste post. Ook herstellen werkt niet.
Ik weet niet wat ik er verder aan kan doen.

Offline Martin

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Dualboot werkt niet.
« Reactie #4 Gepost op: 2008/01/16, 15:56:13 »
-
« Laatst bewerkt op: 2016/08/13, 14:27:23 door Martin »

Thijs20

  • Gast
Dualboot werkt niet.
« Reactie #5 Gepost op: 2008/01/16, 18:09:50 »
Bedankt voor je reactie en je links. Het lag inderdaat aan de BIOS instellingen mbt de harde schijf en het probleem is nu opgelost.
Ik heb eerst een handleiding van mijn moederbord gedownload en door gelezen en gezocht op internet naar hoe ik die instellingen kon veranderen.

Quote van de site waarop ik dacht het antwoord gevonden te hebben:

Digging further into the problem I've found out a workaround: When I
change the BIOS-parameters for the HD to "User Defined Harddisk" and
"LBA" booting is possible.

Dit zou het probleem moeten oplossen, maar toen ik in de bios keek, stond die al op deze instellingen.
Ik heb toen in het hoofdmenu "Restore Default Settings" gedaan, toen hetstart en vervolgens werkte het.

Handleiding moederbord:
http://www.igi.tugraz.at/lehre/EDV-Chem/WS99/p3bf-101.pdf

De "doorslag gevende" website:
De quote komt uit het 5e blok tekst.
http://lists.freebsd.org/pipermail/freebsd-questions/2006-April/118043.html


Het werkt nu perfect!
Bedankt voor jullie hulp,

Thijs.