Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Balkje in het opstartscherm  (gelezen 3285 keer)

ipsos

  • Gast
Balkje in het opstartscherm
« Gepost op: 2008/01/11, 22:21:56 »
Ik heb Ubuntu diverse keren ge:installeerd gehad naast Windows XP en momenteel draait Ubuntu alleen op mijn computer. Iedere keer loop ik tegen hetzelfde probleem aan. Tijdens het opstarten van Ubuntu moet het balkje onder het logo langzaam gevuld worden. Negen van de tien keer gaat dit probleemloos. Een enkele keer vult het balkje niet en start Ubuntu niet op. Is dit een bekend probleem? Wat kan hieraan gedaan worden?

Quatroking

  • Gast
Balkje in het opstartscherm
« Reactie #1 Gepost op: 2008/01/11, 22:26:03 »
bij mij vult het balkje zich zelden, maar hij start wel gewoon op. die van mij komt tot de helft en dan issie klaar.

Offline siegi

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Balkje in het opstartscherm
« Reactie #2 Gepost op: 2008/01/11, 22:31:00 »
Als het balkje niet verder vult kan het zijn dat hij met schijfcontrole bezig is?
Wacht gewoon de volgende keer eens een paar minuten.

ipsos

  • Gast
Balkje in het opstartscherm
« Reactie #3 Gepost op: 2008/01/11, 22:45:13 »
Heb wel vaker (lang) gewacht maar er gebeurt helaas niets. Hoor ook geen 'geratel' van de harde schijf.

Offline maasnet

  • Lid
    • m-vd-hoeven
  • Steunpunt: Ja
Balkje in het opstartscherm
« Reactie #4 Gepost op: 2008/01/11, 22:49:17 »
Citaat van: ipsos
Heb wel vaker (lang) gewacht maar er gebeurt helaas niets. Hoor ook geen 'geratel' van de harde schijf.
Ik had hier ook last van op mijn test pc en toen heb ik dit gedaan:

Tik in:
sudo gedit /etc/usplash.conf
en wijzig de waarden van de xres en yres als volgt:
xres=1024
yres=768
Bestand opslaan en sluiten.
Daarna in de terminal:
sudo update-initramfs -u


Wellicht dat dit ook voor jou helpt.
Je ziet wel wat een ander heeft, maar je ziet niet wat hij mist.

OS: Ubuntu 16.04/Xubuntu 16.04/Ubuntu 17.10; RPI: Raspbian Jessie; Asus 1005PE: Q4OS; Linux Lite 3.4; W10
***Steunpunt Ede***  voor andere steunpunten: https://kaart.ubuntu-nl.org/

ipsos

  • Gast
Balkje in het opstartscherm
« Reactie #5 Gepost op: 2008/01/11, 23:10:49 »
Ga het eens proberen. Bedankt!

Offline Stormzoeker

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Balkje in het opstartscherm
« Reactie #6 Gepost op: 2008/01/11, 23:24:25 »
Citaat van: maasnet
en wijzig de waarden van de xres en yres als volgt:
xres=1024
yres=786
Bestand opslaan en sluiten.
Daarna in de terminal:
sudo update-initramfs -u
Moet die 786 geen 768 zijn? (1024x768 is een standaardresolutie, 1024x786 niet volgens mij). In de documentatiesectie staat deze fout ook al.....
[AMD X2 4600+] [8GB geheugen] [540 GB + 2 x 200 GB + 1 x 320 GBHD] [Kubuntu 8.10 + Vista Home Premium]

Offline siegi

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Balkje in het opstartscherm
« Reactie #7 Gepost op: 2008/01/11, 23:31:22 »
Citaat van: stormzoeker
Moet die 786 geen 768 zijn? (1024x768 is een standaardresolutie, 1024x786 niet volgens mij). In de documentatiesectie staat deze fout ook al.....
Geef die fout dan even aan op het documentatie subforum.Dan kan het documentatie team het even bekijken.

Offline maasnet

  • Lid
    • m-vd-hoeven
  • Steunpunt: Ja
Balkje in het opstartscherm
« Reactie #8 Gepost op: 2008/01/11, 23:34:04 »
Citaat van: stormzoeker
Citaat van: maasnet
en wijzig de waarden van de xres en yres als volgt:
xres=1024
yres=786
Bestand opslaan en sluiten.
Daarna in de terminal:
sudo update-initramfs -u
Moet die 786 geen 768 zijn? (1024x768 is een standaardresolutie, 1024x786 niet volgens mij). In de documentatiesectie staat deze fout ook al.....
Klopt moet 1024x768 zijn.
Je ziet wel wat een ander heeft, maar je ziet niet wat hij mist.

OS: Ubuntu 16.04/Xubuntu 16.04/Ubuntu 17.10; RPI: Raspbian Jessie; Asus 1005PE: Q4OS; Linux Lite 3.4; W10
***Steunpunt Ede***  voor andere steunpunten: https://kaart.ubuntu-nl.org/

Offline Roland2

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Balkje in het opstartscherm
« Reactie #9 Gepost op: 2008/01/12, 10:36:30 »
Citaat van: ipsos
Heb wel vaker (lang) gewacht maar er gebeurt helaas niets. Hoor ook geen 'geratel' van de harde schijf.
Ik heb dit ook een enkele keer op mijn laptop; ik druk even op enter, en de startprocedure gaat dan weer verder.

ipsos

  • Gast
Balkje in het opstartscherm
« Reactie #10 Gepost op: 2008/01/13, 15:38:55 »
Ik dacht heel even dat mijn probleem opgelost was...

Vandaag weer hetzelfde euvel. Dit keer kreeg ik daarna een scherm waarin stond: '/dev/hda1 has been mounted 20 times without being checked, check forced'.

Offline Nunslaughter

  • Lid
    • timovwb
  • Steunpunt: Nee
Balkje in het opstartscherm
« Reactie #11 Gepost op: 2008/01/13, 15:44:45 »
is normaal...gewoon laten doen...ubuntu controleerd uw partities na ongeveer 30 mounts...

_mg

  • Gast
Balkje in het opstartscherm
« Reactie #12 Gepost op: 2008/01/13, 17:01:44 »
Hallo fellow bunteros

Het is in te stellen hoe vaak zie http://www.ubuntu-nl.org/documentatie/handig/
Hoe verhoog ik de interval voor de schijfcontrole bij het opstarten?

kun je op 100 zetten ben je dar ook van af ...
Groet marcel

ipsos

  • Gast
Balkje in het opstartscherm
« Reactie #13 Gepost op: 2008/01/31, 16:50:31 »
Het leek allemaal goed te gaan totdat ik er gisteren achter kwam dat het systeem weer blijft hangen bij het opstartscherm. Dan maar opstarten in de 'recovery mode'. Ik zag achter 'activate swap' het woordje 'fail' staan in rode letters. Ik denk dat hier het probleem dan ook gezocht moet worden. Weet iemand een mogelijke oplossing?

ipsos

  • Gast
Balkje in het opstartscherm
« Reactie #14 Gepost op: 2008/02/04, 22:16:43 »
Niemand?

Offline Johan van Dijk

  • Administrator
    • johanvandijk
  • Steunpunt: Nee
Balkje in het opstartscherm
« Reactie #15 Gepost op: 2008/02/04, 22:33:30 »
Open een terminal en geef het volgende commando in:
mount
kan je de uitkomst hier op het forum zetten?
Ook de inhoud van het bestand /etc/fstab moet je hier neerzetten.
Je kan via de bestandsbladeraar (nautilus) naar het bestand gaan of je kan ook het volgende commando intikken:
cat /etc/fstab

ipsos

  • Gast
Balkje in het opstartscherm
« Reactie #16 Gepost op: 2008/02/05, 20:48:59 »
@ Johanvd:

# /etc/fstab: static file system information.
#
#            
proc                                       /proc           proc         defaults                                                       0  0  
# /dev/hda1
UUID=fd26072f-c5dc-4cdf-b579-b0696e729a62  /               ext3         nouser,defaults,errors=remount-ro,atime,auto,rw,dev,exec,suid  0  1  
# /dev/hda3
UUID=f5bb1e73-6f00-4323-9936-b6907ec65fbb  /home           ext3         nouser,defaults,atime,auto,rw,dev,exec,suid                    0  2  
# /dev/hda2
UUID=86bd93d1-bd05-4e3d-9479-aa9808388f84  none            swap         sw                                                             0  0  
/dev/hdc                                   /media/cdrom0   udf,iso9660  user,atime,noauto,rw,dev,exec,suid                             0  0  
/dev/fd0                                   /media/floppy0  auto         user,atime,noauto,rw,dev,exec,suid                             0  0  
/dev/hdb                                   /opslag         auto         nouser,atime,noauto,rw,nodev,noexec,nosuid                     0  0  
/dev/hdb2                                  /data           auto         users,atime,auto,rw,nodev,noexec,nosuid                        0  0  
                                /data           auto         users,atime,noauto,rw,nodev,noexec,nosuid                      0  0  
                                /wdc            auto         users,atime,noauto,rw,nodev,noexec,nosuid                      0  0  
                                /wdc            auto         nouser,noauto,atime,auto,rw,nodev,noexec,nosuid                0  0  
                                /data           auto         nouser,noauto,atime,auto,rw,nodev,noexec,nosuid                0  0  
/dev/hdb1                                  /media/hdb1     ext3         defaults                                                       0  0
Moderator edit: code tags toegevoegd

Offline Johan van Dijk

  • Administrator
    • johanvandijk
  • Steunpunt: Nee
Balkje in het opstartscherm
« Reactie #17 Gepost op: 2008/02/06, 01:03:30 »
Kan je het resultaat van het mount commando ook plaatsen?
Plaats ook wat je ziet na het commando sudo fdisk -l


                                /data           auto         users,atime,noauto,rw,nodev,noexec,nosuid                      0  0
                                /wdc            auto         users,atime,noauto,rw,nodev,noexec,nosuid                      0  0
                                /wdc            auto         nouser,noauto,atime,auto,rw,nodev,noexec,nosuid                0  0
                                /data           auto         nouser,noauto,atime,auto,rw,nodev,noexec,nosuid                0  0
Deze regels kloppen sowieso niet, die moeten weg.

ipsos

  • Gast
Balkje in het opstartscherm
« Reactie #18 Gepost op: 2008/02/06, 07:32:20 »
Thanx Johanvd. Hieronder het antwoord op je vraag:


Schijf /dev/hda: 200.0 GB, 200049647616 bytes
255 koppen, 63 sectoren/spoor, 24321 cilinders
Eenheid = cilinders van 16065 * 512 = 8225280 bytes
Schijf-ID: 0x69737369

 Apparaat Opstart   Begin       Einde     Blokken   ID  Systeem
/dev/hda1   *       19459       24321    39062047+  83  Linux
/dev/hda2               1         365     2931831   82  Linux wisselgeheugen
/dev/hda3             366       19458   153364522+  83  Linux

Partitietabel-items liggen niet in schijfvolgorde.

Schijf /dev/hdb: 320.0 GB, 320072933376 bytes
255 koppen, 63 sectoren/spoor, 38913 cilinders
Eenheid = cilinders van 16065 * 512 = 8225280 bytes
Schijf-ID: 0x00010716

 Apparaat Opstart   Begin       Einde     Blokken   ID  Systeem
/dev/hdb1               1       38913   312568641   83  Linux

Offline Johan van Dijk

  • Administrator
    • johanvandijk
  • Steunpunt: Nee
Balkje in het opstartscherm
« Reactie #19 Gepost op: 2008/02/06, 11:32:47 »
Deze regel kan niet kloppen, omdat /dev/hdb geen partitie is maar een hele schijf.
/dev/hdb                                   /opslag         auto         nouser,atime,noauto,rw,nodev,noexec,nosuid                     0  0Deze regel klopt ook niet, want /dev/hdb2 bestaat niet volgens fdisk -l:
/dev/hdb2                                  /data           auto         users,atime,auto,rw,nodev,noexec,nosuid                        0  0Die kunnen dus ook weg.

Als je dat aangepast hebt, moet het al beter gaan.

ipsos

  • Gast
Balkje in het opstartscherm
« Reactie #20 Gepost op: 2008/02/06, 18:02:40 »
Johan, ik heb het een en ander verwijderd uit fstab. Mijn fstab ziet er nu als volgt uit:

# /etc/fstab: static file system information.
#
#            
proc                                       /proc           proc         defaults                                                       0  0  
# /dev/hda1
UUID=fd26072f-c5dc-4cdf-b579-b0696e729a62  /               ext3         nouser,defaults,errors=remount-ro,atime,auto,rw,dev,exec,suid  0  1  
# /dev/hda3
UUID=f5bb1e73-6f00-4323-9936-b6907ec65fbb  /home           ext3         nouser,defaults,atime,auto,rw,dev,exec,suid                    0  2  
# /dev/hda2
UUID=86bd93d1-bd05-4e3d-9479-aa9808388f84  none            swap         sw                                                             0  0  
/dev/hdc                                   /media/cdrom0   udf,iso9660  user,atime,noauto,rw,dev,exec,suid                             0  0  
/dev/fd0                                   /media/floppy0  auto         user,atime,noauto,rw,dev,exec,suid                             0  0  
/dev/hdb1                                  /media/hdb1     ext3         defaults                                                       0  0  



Even kijken hoe het nu gaat!

ipsos

  • Gast
Balkje in het opstartscherm
« Reactie #21 Gepost op: 2008/02/07, 14:13:31 »
Alweer hangt het systeem bij het opstarten.

In de veilige modus nog altijd 'activate swap: fail'. Ik denk dat het toch gezocht moet worden bij de swap partitie.

Bij sudo Fdisk-I staat ook:

"Partitietabel-items liggen niet in schijfvolgorde".

Kan het daar niet aan liggen?

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Balkje in het opstartscherm
« Reactie #22 Gepost op: 2008/02/07, 17:06:34 »
Citaat van: ipsos
Partitietabel-items liggen niet in schijfvolgorde
Die mededeling heb ik ook, verder werkt het normaal bij mij dus dat zal het niet zijn.
Voor de Swap partitie deze commando's in de terminal: sudo mkswap /dev/hda2 (formateren van de swap) en sudo swapon -a   met dank aan Siegi.

Met vriendelijke groet,

Gijs
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

ipsos

  • Gast
Balkje in het opstartscherm
« Reactie #23 Gepost op: 2008/02/10, 14:17:54 »
Thanx Gijsbert. Bij de eerste commando krijg ik te zien:

/dev/hda2: Apparaat of hulpbron is bezig

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Balkje in het opstartscherm
« Reactie #24 Gepost op: 2008/02/10, 17:34:17 »
Hier nog een link over swap fail misschien heb je er iets aan http://forum.nedlinux.nl/viewtopic.php?pid=301636

Met vriendelijke groet,

Gijs
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.