Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: c sharp  (gelezen 469 keer)

Offline Ivan1986

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
c sharp
« Gepost op: 2008/01/10, 20:37:55 »
ik denk dat dit een onderwerp is dat profox graag gaat over vertelle.

ik heb vandaag voor men verjaardag (die is morgen :p) een boek gekregen over c#. ik had er nog niet zo veel over gehoord. maar is dit goed? kan dit makkelijk draaien op linux (want hij spreekt alleen over wind-doos). Ik ga het zeker lezen maar ik vraag me af of het interesant is om er me ete leren werken. blijkbaar is het zelfs niet eens standaard in windows.
dus weet je hier iets van vertel het mij ik ken er niks van en wil er wel iets van weten (en dan eerder over gebruik en handigheid )

gegroet en dankjewel alvast
Ivan

Offline kennywest

  • Lid
    • http://kennywest.blogspot.com
  • Steunpunt: Nee
c sharp
« Reactie #1 Gepost op: 2008/01/10, 20:44:13 »
c# is het antwoord van Microsoft op Java. Dus een OO taal die gemakkelijk is ivgl met c++ (dit is de simpele uitleg). Aangezien het van MS komt, draait het niet zo vlot onder Linux. Je kan wel gebruik maken van mono/mon-develop om uw programma's te schrijven (http://www.monodevelop.com/Main_Page). Ikzelf heb een aantal c# ontwikkeld en ben dan finaal teruggegaan naar mijn roots, Java.
IMHO is Java nog steeds beter en, misschien belangrijker, multiplatform. Java draait perfect op Windows/Linux/Unix. Niet alle c# programma's draaien op andere platformen dan windows omdat niet de ganse API geïmplementeerd is.
Standaard zit het wel op windows. XP komt standaard met .NET 1.1 dacht ik. De recentere versies kan je als windwows gebruiker downloaden. Ontwikkelen gaat in Visual Studio 2005. Hiervoor bestaat een gratis "express" versie.

Offline siegi

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
c sharp
« Reactie #2 Gepost op: 2008/01/10, 20:47:54 »
http://forum.ubuntu-nl.org/topic/20529 Vandaag was er nog een topic dat op c sharp uitdraaide.