Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: bijhoudedn adresbestanden  (gelezen 462 keer)

Offline roeland

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
bijhoudedn adresbestanden
« Gepost op: 2008/01/08, 23:30:27 »
Met welk programma kan je adressen met straat, huisnummer, plaats e.d. bijhouden.   Ik heb wel wat gevonden (bijv. evolution) waar ik naam en telefoon kan bijhouden maar niet de rest.

Ik heb een adressenbestand in Davilex, hoe kan ik dat in zo'n programma installeren?
Ik werk al jaren met Xubuntu (na enkele jaren de gewone Ubuntu versie  gebruikt te hebben).  Als je gewoon je werk wilt doen zonder toeters en bellen in het uiterlijk en geenĀ“topĀ“ pc of laptop hebt is Xubuntu aan te bevelen!

Offline Tukcedo

  • Lid
    • http://www.tukcedo.nl
  • Steunpunt: Nee
bijhoudedn adresbestanden
« Reactie #1 Gepost op: 2008/01/08, 23:56:05 »
Ik zou gewoon de database van OpenOffice.org proberen. Vanuit Davilex kan je ongetwijfeld een export maken, bijv. naar een ASCII .csv bestand en deze moet je dan importeren binnen de database van OO.

Er zijn wel andere prgrammaatjes voor (ik weet dat je onder KDE zo'n contactenbeheer hebt) maar dan heb je niet de uitgebreidere (afdruk) mogelijkheden van OO.
Tukcedo Services - Unix en Linux Consultants
http://www.tukcedo.nl