Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Video signaal verwerken (Mpeg2)  (gelezen 541 keer)

Offline Petervdw

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Video signaal verwerken (Mpeg2)
« Gepost op: 2008/01/08, 11:52:44 »
Heeft er iemand ervaring met het verwerken van video signalen.
In mijn Windows computer heb ik een PCI kaartje van Pinnacle PCTV White Box met een klein programmaatje waarmee ik een videosignaal van een Digitenne ontvanger,
van oude VHS banden en desnoods van een DVD speler op de harde schijf kan opnemen (min. Mpeg2). Nu wil ik hetzelfde met een computer met Ubuntu 7.10. Vraag is eigenlijk: welke kaart kan er ingezet worden en welk programma/drivers moet ik gebruiken. Alvast bij voorbaat dank voor mogelijke oplossingen of suggesties.
Vr.groet, Peter

Offline wutnubu

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Video signaal verwerken (Mpeg2)
« Reactie #1 Gepost op: 2008/01/08, 12:12:59 »
Kijk eens naar KDETV

Groet

Offline Petervdw

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Video signaal verwerken (Mpeg2)
« Reactie #2 Gepost op: 2008/01/08, 14:32:36 »
Aan w.hellinga
KDETV bekeken, maar het is niet de bedoeling om TV op de computer te kijken. Daar heb ik Digitenne en een TV voor. Wat ik zoek is een manier om het uitgaande Mpeg2 signaal van de Digitenne ontvanger via een PCI-kaart in de computer op te nemen. Soortgelijk is MythTV voor Linux (Het best te installeren in Ubuntu)
Inderdaad heeft de PCTV kaart die ik in de Windows computer gebruik ook een mogelijkheid tot aansluiting op CAI en het instellen van zenders, maar die zijn hier niet nodig. Dank voor uw suggestie.
Vr.groet, peter