Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Even een vraagje...  (gelezen 1362 keer)

djvdorp

  • Gast
Even een vraagje...
« Gepost op: 2006/07/04, 19:26:35 »
Sorry dat ik jullie even lastig val met deze relatief nutteloze vraag,
maar als ik Ubuntu 6.06 LTS vanaf de LiveCD ga installeren, krijg ik op een gegeven moment deze melding:

Starting Enterprise Volume Management System...Dan schakelt het beeld over vanaf grafische modus naar text modus, en krijg ik dit:

Buffer I/O error on device dm-0, logical block 26787Voor mij als Windows-gebruiker en Ubuntu-n00b leek het me een foutmelding, maar na ongeveer 20x deze fout gaat hij gewoon verder?

Wat houdt dit dan in?

Want toen ik dit voor het eerst zag dacht ik dat het aan de cd lag, dus ik een Check op de cd uitgevoerd, goed resultaat...



Hopelijk snappen jullie mijn verwarring,
Daniel van Dorp

Offline zappa

  • Lid
    • http://www.c3c.be
  • Steunpunt: Nee
Even een vraagje...
« Reactie #1 Gepost op: 2006/07/04, 20:45:35 »
Blijkbaar heb je een raid configuratie?
Even gegoogled, blijkbaar kan het geen kwaad. De foutmelding zou eruit kunnen, maar dan zou je misschien wel eens je windows bye-bye moeten zeggen :P

djvdorp

  • Gast
Even een vraagje...
« Reactie #2 Gepost op: 2006/07/04, 20:54:04 »
@ zappa:

Bedankt voor de reactie, voor zover ik weet heb ik geen RAID, alleen tijdelijk een 2e schijf als backup medium omdat ik net mijn pc geformateerd heb, en daar staat ook een schone* Windows-installatie op, dus zo zou het toch als RAID gezien kunnen worden misschien?



* = voor zover mogelijk, Windows is, als je eenmaal Ubuntu hebt geprobeerd, echt slecht :P



Daniel van Dorp

charliezone

  • Gast
Even een vraagje...
« Reactie #3 Gepost op: 2006/07/06, 23:13:49 »
@djvdorp
ik had het probleem ook met dapper 6.06 maar toen ik eerst de beta installeerde en daarna een dist-upgrade deed had ik het probleem niet meer.
heb hier ook geen raid, wel hda hdb en hdd als schijven en een hdc dvdbrander.

onder windows alle 3 de schijven met meerdere tools getest geen problemen gevonden. wellicht heeft het er iets met te maken dat op mijn hdd ook nog een windows xp installatie van hele tijd terug zit en dat de installer daar op 1 of andere manier niet heel erg tegen kan.

Offline Ron

  • Forumteam
    • r0n
    • Dwarsligger
  • Steunpunt: Ja
Even een vraagje...
« Reactie #4 Gepost op: 2006/07/06, 23:28:53 »
Zou de alternate CD het beter doen ?
Die is bij installatie ook veel geheugen-vriendelijker .......

Ron
OpenStandaard evangelist, OpenSource promotor, OpenData liefhebber.
Xubuntu gebruiker en voorstander (XFCE).
In Nederland bekend als een dwarsligger.

Offline wutnubu

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Even een vraagje...
« Reactie #5 Gepost op: 2006/07/07, 06:37:41 »
Inderdaad de Alternate CD oogt minder mooi, blauwe schermpjes, maar werkt veel sneller en geeft ook hier minder problemen.

djvdorp

  • Gast
Even een vraagje...
« Reactie #6 Gepost op: 2006/07/07, 20:38:06 »
Allen hartelijk bedankt voor jullie hulp,
het probleem is opgelost!



Daniel van Dorp

Offline Ron

  • Forumteam
    • r0n
    • Dwarsligger
  • Steunpunt: Ja
Even een vraagje...
« Reactie #7 Gepost op: 2006/07/07, 21:00:21 »
Citaat van: djvdorp
Allen hartelijk bedankt voor jullie hulp,
het probleem is opgelost!
Wil je ook vertellen hoe ?
Daar kunnen anderen ook mee geholpen zijn .......

Groeten uit Zeeland,
Ron
OpenStandaard evangelist, OpenSource promotor, OpenData liefhebber.
Xubuntu gebruiker en voorstander (XFCE).
In Nederland bekend als een dwarsligger.

djvdorp

  • Gast
Even een vraagje...
« Reactie #8 Gepost op: 2006/07/09, 14:26:25 »
Citaat van: r0n.
Wil je ook vertellen hoe ?
Daar kunnen anderen ook mee geholpen zijn .......

Groeten uit Zeeland,
Ron
Natuurlijk!

Maar niet de moeilijkste oplossing hoor, de 2e schijf geformatteerd en alleen Ubuntu erop gezet, en RAID (in de bios) op Disabled gezet...



Met vriendelijke groet,
Daniel van Dorp