Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Ubuntu Starters vraagje..  (gelezen 678 keer)

sweetpoontang

  • Gast
Ubuntu Starters vraagje..
« Gepost op: 2008/01/05, 11:55:36 »
Ben sinds 2 weken maar weer eens begonnen met Linux in dit geval Ubuntu 7.10.Nou ben ik niet helemaal onbekend met Linux daar ik het verleden al eens met Suse en Mandrake aan de slag ben geweest wat uiteindelijk toch weer van mijn harde schijf verdween omdat je ik op een gegeven moment vastliep (netwerk problemen, printers die niet werkte, windows verdwenen enz enz enz) maar op de een of andere manier is linux niet een soort " virus"  het komt altijd weer terug met verbeteringen en nieuwe versies zodat ik nieuwsgierug wordt en dan  zit bijvoorbeeld ineens weer tegen het opstart scherm van Ubuntu aan te kijken. (rustgevend trouwens) Nu ben ik mij weer even aan het orienteren in Ubuntu na een tijd Xp gebruikt te hebben (die overigens nog noodgedwongen naast dit syteem staat)

En loop toch nog wel tegen een aantal vraagje aan. Ubuntu draait op een Toshiba M40 Satellite, 1,73 Mhz Intel Centrino,1 GB intern, en deze is voorzien van een ATI MobilityRadeon X600 SE videokaartje. Nu had ik al wat problemen verwacht met deze kaart daar een aantal distro's deze kaart moeilijk of niet ondersteunen. Na 2x de zooi opnieuw installen starte de laptop echter toch door, na Grub, krijg ik een zwart scherm en daar kijk ik ongeveer 3,5 minuut tegen aan. Dan pas komt het inlogscherm.muziekje...en buroblad. Heeft dit te maken met de VGA driver ik kreeg bij deze een " beperkte ondersteunde stuurprogramma"  melding.Bij visuele effecten kan ik dan ook alleen maar gebruik maken van eenvoudige desktop omgeving zonder visuele effecten, als ik de andere 2 opties selecteer krijg een melding "The Composite Extension is not available".Misschien mis ik nog iets... Oh ja bij Grub staat default ingesteld op

Ubuntu kan je dit nog aanpassen oop een grafische manier of moet je aan de slag met commandline en zoja hoe?1 foutje en ik kan gaan fix/mbrren..Ook weet ik uit een grijs verleden dat je bij het opstarten altijd kreeg te zijn wat er gebeurde waar is dit gebleven? Ik zou dat graag terug willen hebben. Het is de bedoeling dat ik deze laptop ga gebruiken voor Internetten(firefox), E-mail(evolution) ,DVDtje kijken(Totem of..),Mp3 luisteren(?) Usenet (?)(via Eweka servertje) met daarbij de Par2(?) files en unrarren(?), Word & Excel (Open Office)en natuurlijk af en toe iets branden (?)op CD of DVD net als de rest van Nederland.

Tot nu toe update Ubuntu na install de meeste zaken (das mooi) maar zoals boven genoemd mis ik misschien nog iets.Als Ububntu alles kan doen wat ik boven gesteld heb dan is XP voor mij zo goed als zeker alleen nog maar een games platformpje maar kan ie wel alvast van mijn laptop af.

Ubuntu Starters vraagje..
« Reactie #1 Gepost op: 2008/01/05, 12:02:43 »
Ubuntu doet dat allemaal. Klik hierboven maar eens op Documentatie, en volg zeker de links naar "meteen doen".
De Compiz da's voor 3D, dat kan niet met ATI (heb dat ook) maar voor het gebruik dat jij beschrijft, mis je d'r niks aan.. :)
Omwille van de besparingen hebben ze het licht aan het eind van de tunnel ook uitgedaan...

Offline siegi

  • Lid
Ubuntu Starters vraagje..
« Reactie #2 Gepost op: 2008/01/05, 12:13:42 »
uhm die 3.5 minuut opstarten is op te lossen.
http://www.ubuntu-nl.org/documentatie/handig/#head-57bea30c656f4c8d3e61fc78e440db582e2b93f7

Voor je multimedia zaken kijk eens op http://www.ubuntu-nl.org/documentatie/multimedia/

Normaal is compiz wel mogelijk op ati maar soms moet het via een xgl server wat niet simpel is. De meest recente driver van ati ondersteund het wel default maar deze zit nog niet in ubuntu.

Wat bedoel je met aanpassen? themes, achtergronden, icoontjes etc gaat allemaal op een grafische manier.

Ubuntu Starters vraagje..
« Reactie #3 Gepost op: 2008/01/05, 12:22:05 »
Ik heb Compiz in orde gekregen met mijn Mobility Radeon X700 dank zij de hulp van Johanvd: http://forum.ubuntu-nl.org/topic/15670
Allemaal Linux gerelateerde links op mijn website http://home.scarlet.be/jefdamen/Ubuntu.html
Mijn YouTube kanaal:http://www.youtube.com/user/asilnevs
https://jefdamen.wordpress.com/
We are spiritual beings having a human experience