Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: 2 beeldschermen, 1 pc  (gelezen 775 keer)

Quatroking

  • Gast
2 beeldschermen, 1 pc
« Gepost op: 2007/12/30, 02:06:24 »
Ik heb vrijwel altijd te weinig ruimte op m'n scherm, en zou graag een 2de monitor willen. nu heb ik nog genoeg monitors liggen, en ook nog wel een stuk of 5 videokaarten (32MB tot 128MB)

wat is de simpelste manier om dit te doen? ik heb iets als dit nog nooit eerder geprobeert.

Offline Prosper

  • Forumteam
  • Steunpunt: Nee
2 beeldschermen, 1 pc
« Reactie #1 Gepost op: 2007/12/30, 08:24:15 »
Ben absoluut geen specialist, maar onder Systeem-->Beheer heb je wel de keuze "Screen and Graphics" (blijkbaar nog niet in het nederlands vertaald) Daar kun je voor een tweede scherm de driver en de videokaart selecteren, dit instellen als "secondary screen" met de keuze om dit als een "extension" (verlengstuk) van je huidige scherm te gebruiken aan de linker-, rechter-, onder- of bovenkant en dat hangt dan gewoon af van de fysieke plaats die je aan dat nieuwe scherm geeft (tenzij je van puzzelen houdt).  
Hopelijk ben je er iets mee...

PS: ik vermoed dat je die tweede videokaart "gewoon" ergens in je mamaplank (mooi alternatief voor moederbord dat ik daarnet ergens tegenkwam) kunt insteken en op de uitgang daarvan je tweede scherm insteekt.
Omwille van de besparingen hebben ze het licht aan het eind van de tunnel ook uitgedaan...

Offline Stormzoeker

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
2 beeldschermen, 1 pc
« Reactie #2 Gepost op: 2007/12/30, 11:27:25 »
Het makkelijkst is als je een videokaart hebt met twee of meer VGA aansluitingen. Gebruik zelf een nVidia 8400 en dat werkt prima met Kubuntu. Ik heb zo het vermoeden (maar heb dat zelf niet uitgeprobeerd) dat je problemen gaat krijgen als je verschillende types en merken videokaarten door elkaar gaat gebruiken.
Om het soepel aan de praat te krijgen heb ik het programma nvidia-settings gebruikt, hiermee kun je simpel je xorg.conf aanpassen. Zoals de naam al doet vermoeden, werkt dat alleen voor nVidia kaarten.
Met 'Screen en Graphics' in het menu is het me niet gelukt, de tweede VGA aansluiting werd niet gevonden en was dus ook niet in te stellen.
[AMD X2 4600+] [8GB geheugen] [540 GB + 2 x 200 GB + 1 x 320 GBHD] [Kubuntu 8.10 + Vista Home Premium]