Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Problemen met US Robotics PC card  (gelezen 687 keer)

Petj

  • Gast
Problemen met US Robotics PC card
« Gepost op: 2007/12/24, 18:01:41 »
Gisteren Xubuntu geïnstalleerd op een oudere pc met een wireless US Robotics pcmia card.

Veel documentatie reeds gevonden over hoe je dit kunt installeren uiteindelijk bij Ndiswrapper uitgekomen. Die vereist uiteindelijk de windows driver in een .zip formaat. Spijtig genoeg wordt deze enkel als een .exe aangeboden op de Ndiswrapper website en weet ik dus niet hoe ik in godsnaam verder moet op dit punt.
Ook even erbij vertellen dat de gewone netwerk kaart van mijn laptop kapot is gegaan met de jaren dus werken via een UTP kabel is niet mogelijk.

Toch gisteren nog tot een andere conclusie gekomen en dat is dat mijn xubuntu 7.10 mijn netwerkkaart enigzins erkent. NL wanneer ik rechtsboven op netwerkzoeken klikt dan krijg ik meteen een lijst van al de draadloze netwerken in de buurt (inclusief de mijne), maar zodra ik de mijne wil nemen en mijn paswoord invul dan doet ie weer niets.
Maar wil dit eigenlijk misschien niet zeggen dat Xubuntu er al een soort van herkenning op heeft toegepast én hoe moet die dan verder?

dit is blijkbaar een vrij serieus probleempje, maar een antwoord zou al een kerstgeschenk zijn :)

mvg

Geert

Problemen met US Robotics PC card
« Reactie #1 Gepost op: 2007/12/28, 19:41:04 »
Als het met die 'netwerkzoeken' niet werkt, kan je misschien toch beter met ndiswrapper werken. Je het je echter verkeerd laten informeren. Ndiswrapper heeft een windowsdriver nodig met de extentie .inf samen met de bestanden die in dezelfde map zitten als die inf-file.
Niet als een .zip dus.

Zie hier voor een goede wiki: https://wiki.ubuntu.com/NlWifi/ndiswrapper

Ik hoop dat dit helpt...