Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Vertraging bij het klikken op de startknop  (gelezen 378 keer)

Offline wiert

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Vertraging bij het klikken op de startknop
« Gepost op: 2007/12/24, 09:49:56 »
Wanneer ik het startmenu open (door op het Ubunto-logo te lkikken), dan duurt het tot soms wel 8 seconden voordat het menu daadwerkelijk opent. Dit is echter alleen de eerste keer na inloggen als gebruiker. Daarna reageert het menu wel direct.

Geen overkomelijk probleemp dus, wel irritant en raar. Iemand een idee wat dit zou kunnen veroorzaken?

P.S. Dit is mogelijk begonnen nadat ik eens heb geprobeerd om het kleine Ubuntulogo van het startmenu te vervangen door een wat breder logo (zie http://forum.ubuntu-nl.org/topic/6509/1). Dit is mij niet gelukt, en heb alles weer hersteld zols het was.

Offline Kiwinote

  • Lid
    • Launchpad
  • Steunpunt: Nee
Vertraging bij het klikken op de startknop
« Reactie #1 Gepost op: 2007/12/24, 20:52:45 »
Het is op eigen risico, maar ik kwam laatst http://lifehacker.com/software/linux-tip/speed-up-gnome-menu-269934.php tegen, waarin wordt uitgelegd hoe je de menu kan versnellen.