Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: hoe toegang krijgen tot remote pc mappen?  (gelezen 784 keer)

Atrix

  • Gast
hoe toegang krijgen tot remote pc mappen?
« Gepost op: 2007/12/23, 19:48:15 »
hoe kan ik toegang krijgen tot de root map en alle andere mappen? het enige wat me tot nu toe gelukt is is SSH maar ik zou ook folder toegang moeten hebben om dingen op de server te zetten enzo. of zou ik ook dingen in mappen kunnen zetten via het wget command (downloaden naar de map)? want kmoet bepaalde dingen aanpassen enzo.

Offline vanadium

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
hoe toegang krijgen tot remote pc mappen?
« Reactie #1 Gepost op: 2007/12/23, 23:18:08 »
Om "folder" toegang te krijgen kan je gebruik maken van sshfs, waarmee je een "remote" directory kunt mounten en dus behandelen alsof het een lokale schijf is. Deze optie is, omwille van veiligheid, aangewezen als je over internet gaat. Als "veiligheid" minder kritisch is, dan kan je ook met NFS werken. Samba is ook een mogelijkheid, maar is niet de beste keuze tussen twee Linux machines. wget kan, maar dan moet je op de andere server een "webserver" opzetten.