Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Gebrande cd werkt niet originele wel  (gelezen 3316 keer)

Offline vliegje20

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Gebrande cd werkt niet originele wel
« Gepost op: 2007/12/23, 10:32:59 »
Sinds deze week heb ik ook een test pc. Ik wou hier Gutsy opzetten en dan aanvullen met 8.04. De pc is een fujitsu siemens pentium 3 1000 mHz. 256 mb ram.

Opstarten van cd lukt. Gparted live cd (gebrand) krijg ik het menu te zien voor de scherm opties hier wat geprobeerd maar dat lukte niet dus er ook niet dieper op ingegaan.

Ubuntu 7.10 beta alternate cd (gebrand). Opstarten ik krijg de keuze lijst te zien. Ik wil m starten maar dan blijft het scherm zwart en ik krijg een foutcode iets met veel 0 Axe ik had t ergens opgeschreven maar ben dat briefje kwijt.

Het zelfde geldt voor ubuntu 7.04 alternate (gebrand), Xubuntu ook gebrand.

Met deze gebrande cd's heb ik al systemen geinstalleerd waaronde de mijne en nooit geen problemen gehad.

Toen vrijdagavond Kubuntu 6.06 live cd besteld bij Ship-It draait.
Gister de 7.10 live cd gedownload en gebrand t zelfde liedje als bij de andere gebrande cd's.

Toen de Ubuntu 6.06 live cd die ik had besteld bij Ship-It. Deze werkt en staat inmiddels geinstalleerd maar kwil toch graag 7.10 installeren.

Wie weet waar dit aan kan liggen?

Offline bartek

  • Lid
    • http://bartek.blogsome.com
  • Steunpunt: Nee
Gebrande cd werkt niet originele wel
« Reactie #1 Gepost op: 2007/12/23, 10:52:03 »
Vreemd probleem,  ik zou het zo niet kunnen zeggen. Heb je al eens een originele cd getest, dus niet een zelfgebrande?
wat je ook kunt doen is indien je een propere dapeer installatie hebt langzaam te upgraden naar 6.10 -> 7.04 -> 7.10 -> 8.04 alfa2 ... Maar zorg er dan sowieso voor dat je een nieuwe dapper hebnt zonder togevoegde programma's en degelijke. Dit verhoogt je kans op slagen.
| Deliberando saepe perit occasio |

"Car la vie est un bien perdu quand on n'a pas vécu comme on l'aurait voulu"

Offline vliegje20

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Gebrande cd werkt niet originele wel
« Reactie #2 Gepost op: 2007/12/23, 10:55:25 »
Bartek
als je goed leest zie je dat die originele cd's wel werken en de zelfgebrande niet ;)

toch bedankt voor je antwoord.
is er een mogelijkheid om te upgraden via cd's zonder dat er internet nodig is of is internet wel nodig?

Offline Ron

  • Forumteam
    • r0n
    • Dwarsligger
  • Steunpunt: Ja
Gebrande cd werkt niet originele wel
« Reactie #3 Gepost op: 2007/12/23, 11:14:04 »
Wanneer je een CD gaat branden, doe dit dan op de laagst mogelijk snelheid.
Een omgevallen bitje bij muziek is vaak niet hoorbaar, terwijl van een OS het de hele CD onbruikbaar maakt !
Verder heeft de alternate CD de mogelijkheid om de CD te testen, heb je dat ook geprobeerd ?
Volgens mij (maar wie ben ik) heb je de CD's gewoon te snel gebrand.
Mocht het helemaal niet lukken, dan kan je hier een geteste CD ophalen, die maak ik wel voor je .......

Graag een reactie van je
OpenStandaard evangelist, OpenSource promotor, OpenData liefhebber.
Xubuntu gebruiker en voorstander (XFCE).
In Nederland bekend als een dwarsligger.

Offline vliegje20

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Gebrande cd werkt niet originele wel
« Reactie #4 Gepost op: 2007/12/23, 11:20:13 »
r0n ik denk zelf dat het niet aan de gebrande cd's ligt maar aan de pc of misschien de dvd-rom drive.

Ik heb alle cd's op de laagst mogelijke speed gebrand plus dat ik een aantal cd's al gebruikt heb om andere systemen (waaronder de mijne ) te installeren. Daarbij was het geen enkel probleem. Het is puur alleen op die pc.

Offline Ron

  • Forumteam
    • r0n
    • Dwarsligger
  • Steunpunt: Ja
Gebrande cd werkt niet originele wel
« Reactie #5 Gepost op: 2007/12/23, 11:43:16 »
Misschien de laser een keer reinigen ? (alhoewel, een nieuwe drive kost ook niet veel meer ......)
OpenStandaard evangelist, OpenSource promotor, OpenData liefhebber.
Xubuntu gebruiker en voorstander (XFCE).
In Nederland bekend als een dwarsligger.

Offline vliegje20

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Gebrande cd werkt niet originele wel
« Reactie #6 Gepost op: 2007/12/23, 11:48:52 »
Ik zal straks eens een brander inbouwen kijken of het dan wel kan. Misschien dat ik er morgen pas naar kijk maar ik hou je op de hoogte.

Offline bartek

  • Lid
    • http://bartek.blogsome.com
  • Steunpunt: Nee
Gebrande cd werkt niet originele wel
« Reactie #7 Gepost op: 2007/12/23, 13:13:53 »
Sommige cd-lezers hebben wat meer moeite met zelfgebrande cd's. Mijn cd speler begint ook moeilijk te doen met zelfgebrande versies. Maar na een paar keren rebooten lukt het meestal nog wel.
| Deliberando saepe perit occasio |

"Car la vie est un bien perdu quand on n'a pas vécu comme on l'aurait voulu"

Offline vliegje20

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Gebrande cd werkt niet originele wel
« Reactie #8 Gepost op: 2007/12/23, 13:22:05 »
Ik heb hier een stukje van de foutmelding:

[55.612.197] ata 1.00 exception Emask 0x0 SAct 0x0 SErr 0x0 action 0x2 frozen
[55.612.262] ata 1.00 cmd c8/00:00:00:00:00/00:00

Offline Gandyman

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Gebrande cd werkt niet originele wel
« Reactie #9 Gepost op: 2007/12/23, 14:13:34 »
Probleem kan makkelijk in je cdrom player liggen.

Een laser is ook een lampje en kan naast vuil worden ook verslijten.
Daar komt bij dat verschillende merken verschillende soorten lasers gebruiken, van goedkoop tot hele dure lasers......

Hierin kan dus heel makkelijk je probleem liggen.
Want de zwakke lasers kunnen niet alle media goed lezen en geven dus foutmeldingen.
Vaak kan je maar 1 of 2 merken media gebruiken op die cdrom players.

LG en Lite on zijn van die merken die nogal kieskeurig zijn.
Lite on heeft ook nog de makke een tijdje goed te werken en dan ineens niet meer ??
Vraag me niet waarom want het is een raadsel.
En wanneer je de firmware upgrade doen ze het ineens weer wel goed......

Mocht je van plan zijn een nieuwe brander te kopen, koop dan een goed merk zoals bijv. Plextor.
Kost een paar euri meer maar je hebt nooit gezeik ermee.

Voor nu ?
Kijk ff of er een firmware upgrade is voor jouw brander.
Baad het niet schaad het niet.
I don't suffer from insanity, I enjoy every minute of it.
Microsoft geeft je een raam, Linux geeft je een heel huis :D

Offline vliegje20

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Gebrande cd werkt niet originele wel
« Reactie #10 Gepost op: 2007/12/23, 14:21:31 »
Dank voor je duidelijke uitleg.
Er zit nu een DVD-rom Lezer in. De brander wil ik er straks of morgen inbouwen om te kijken of ik daarmee wel uit de voeten kan.

Toch bedankt voor je uitleg ;)

Offline Gandyman

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Gebrande cd werkt niet originele wel
« Reactie #11 Gepost op: 2007/12/23, 14:29:53 »
De laser van een brander is zowiezo veel beter dan die van een reader.
Dus ik heb goede hoop voor je :P
I don't suffer from insanity, I enjoy every minute of it.
Microsoft geeft je een raam, Linux geeft je een heel huis :D

Offline vliegje20

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Gebrande cd werkt niet originele wel
« Reactie #12 Gepost op: 2007/12/24, 09:58:50 »
Het werkte dus niet met de brander.

Gistermiddag ingebouwd en gisteravond getest. Ik kom weer tot het scherm waar ik kan kiezen uit opstarten, check cd etc. Als ik opstarten kies krijg ik een balk te zien met ubuntu erboven dan wordt het beeld zwart en krijg ik die foutmelding weer. Het zelfde geldt voor check cd.

Nu voor de foutmelding die ik in #9 beschreef komt er te staan
(initramfs)

Kan dit te maken hebben met me ram? Hoewel ik het dan vreemd vind dat ie een originele wel pakt.

Of kan ik misschien via F6 met een commando wel opstarten?

Offline vliegje20

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Gebrande cd werkt niet originele wel
« Reactie #13 Gepost op: 2007/12/25, 09:57:06 »
Gisteravond weer wat gekloot.
Ander geheugen geprobeerd het zelfde probleem.
Andere harde schijf: probleem weg

Het ligt dus aan de harde schijf. De hd die ik gebruikte is 20 gb en leeg
De andere waarmee ik testte is 80 gb en staat nog vol en die wilk eiglijk nie leegmaken

Is er een manier om de 20 gb toch werkend te krijgen of moet ik toch maar die 80 gb leegmaken?
Via UBCD de hd op fouten gecheckt en hij gaf geen fout.

Offline vliegje20

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Gebrande cd werkt niet originele wel
« Reactie #14 Gepost op: 2007/12/25, 19:36:59 »
Niemand een idee?
Want kwil graag die 20 gb gebruiken.

Offline Gandyman

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Gebrande cd werkt niet originele wel
« Reactie #15 Gepost op: 2007/12/26, 03:24:34 »
Zet je die 20G erbij of solitair ??

Weet je zeker wanneer je die 20 G erbij prikt op de kabel dat master/slave goed staat??

Ik zou enkelt die 20G erin doen en die 80 ff van de kabel aftrekken.
Denk om master/slave settings en houd de cd-rom en de HD gescheiden, dus ieder op een aparte kabel.

Ik weet bijna zeker dat je ergens die hardware niet goed geconfigureerd hebt.

Heel misschien kabel er niet helemaal in hebt zitten, of de ide kabel is niet helemaal tof meer.
Kan ook zomaar gebeuren door het trekken aan de stekkers.

:D
I don't suffer from insanity, I enjoy every minute of it.
Microsoft geeft je een raam, Linux geeft je een heel huis :D

Quatroking

  • Gast
Gebrande cd werkt niet originele wel
« Reactie #16 Gepost op: 2007/12/26, 04:15:38 »
Check in je BIOS of je schijf op LBA staat, met die setting werkt hij bij mij ook niet, dus staat hij aan, zet hem op Large of Normal.

Offline vliegje20

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Gebrande cd werkt niet originele wel
« Reactie #17 Gepost op: 2007/12/26, 09:54:07 »
@Gandyman,
Ik heb de 20g schijf solitair. Dan staat de jumper op master of cable select. Bij beide pakt ie m niet.
Zodra ik de 20 schijf omwissel voor de 80 is er geen probleem (zelfde jumper settings). Haal ik de 80 er vervolgens weer uit en stop ik de 20 er weer in is het weer kassa.
Kabel lijkt me sterk omdat ik bij de 80 geen probleem heb maar zal t eens proberen.

@Quatroking ik zal eens gaan zoeken of ik kan vinden hoe het staat. Bedankt voor de tip.

Offline vliegje20

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Gebrande cd werkt niet originele wel
« Reactie #18 Gepost op: 2007/12/27, 10:48:30 »
Ok update:
ide kabel omgewisseld zelfde resultaat oftewel nog steeds problemen.

De LBA
LBA Translation = enabled
LBA translation mode = PTL, CHS, LBA
alle 3 geprobeerd en geen enkel resultaat

Ik heb eens zitten kijken via F6 en dan bijv noapic erachter. De melding die ik dan krijg =

kernelpanic. - not syncing VFS: unable to mount root fs on unknownblock (8,1)

Offline vliegje20

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Gebrande cd werkt niet originele wel
« Reactie #19 Gepost op: 2007/12/31, 10:27:33 »
Ok ik ben weer verder misschien dat iemand mij met het volgende kan helpen:

Ik heb nu de dvd van solaris 10 geprobeerd en pclinuxos gepakt. Deze gaven de volgende foutmelding terug en ik denk dat daar het probleem ligt:

dma_timer_expiry
dma status ==0x21