Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: geluid met Realtek ALC888  (gelezen 920 keer)

chefbram77

  • Gast
geluid met Realtek ALC888
« Gepost op: 2007/12/16, 14:22:59 »
Goeiedag.
Hier weer een raar probleem:
Ik heb gewoon geluid met mijn Totem , maar zodra ik met een ander programma geluid(firefox/XMMS, etc wil maken, krijg ik foutmeldingen, maar geen geluid.
Foutmeldingen als " Controleer uw instellingen en zorg ervoor dat er
geen ander programma gebruik maakt van /dev/radio.
Zorg er ook voor dat u lees-rechten heeft"
in FM radio-tuner
of:

"Gelieve te controleren dat:
Je geluidskaart correct is ingesteld
je de juiste uitvoerplugin heb geselecteerd
Geen ander programma de geluidskaart blokkeert"

in XMMS

Als ik dubbelklik op mijn geluidsicoontje in mijn scherm, kan ik bij bewerken kiezen tussen 2 geluidskaartenm: Realtek ALC888 en HDA Nvidia
Ik heb Gnome Alsa mixer GUI ook geinstalleerd

Offline Johan van Dijk

  • Administrator
    • johanvandijk
  • Steunpunt: Nee
geluid met Realtek ALC888
« Reactie #1 Gepost op: 2007/12/16, 17:38:25 »
Heb je ook een tv-kaart?

Waar je nu de geluidsinstellingen moet controleren:
Systeem>Voorkeuren>Geluid
En het commando:
 gstreamer-properties

chefbram77

  • Gast
geluid met Realtek ALC888
« Reactie #2 Gepost op: 2007/12/19, 10:48:07 »
bram@bram-desktop:~$ gstreamer-properties
gstreamer-properties-Message: Skipping unavailable plugin 'artsdsink'
gstreamer-properties-Message: Skipping unavailable plugin 'pulsesink'
gstreamer-properties-Message: Skipping unavailable plugin 'sdlvideosink'
gstreamer-properties-Message: Skipping unavailable plugin 'v4lmjpegsrc'
gstreamer-properties-Message: Skipping unavailable plugin 'qcamsrc'
gstreamer-properties-Message: Skipping unavailable plugin 'esdmon'
gstreamer-properties-Message: Skipping unavailable plugin 'pulsesrc'
Dit krijg ik dan...
Nog steeds: als ik Totem gebruik , speelt ie alles, maar andere programma's(firefox, xmms, etc etc) willen niks afspelen...
Heb alsa naar mijn weten goed geinstalleerd( nieuwste realtek drivers)