Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Foutmeldingen  (gelezen 1903 keer)

Offline mcgyver

 • Lid
 • Steunpunt: Nee
Foutmeldingen
« Gepost op: 2005/10/30, 16:24:25 »
Ik krijg de volgende foutmeldingen nadat ik de multivese en universe packages heb aangevinkt. wat houden ze in precies en wat moet ik ermee doen?

W: Kon de status van de bronpakketlijst http://nl.archive.ubuntu.com breezy-backports/main Packages (/var/lib/apt/lists/nl.archive.ubuntu.com_ubuntu_dists_breezy-backports_main_binary-i386_Packages) niet opvragen - stat (2 Onbekend bestand of map)
W: Kon de status van de bronpakketlijst http://nl.archive.ubuntu.com breezy-backports/restricted Packages (/var/lib/apt/lists/nl.archive.ubuntu.com_ubuntu_dists_breezy-backports_restricted_binary-i386_Packages) niet opvragen - stat (2 Onbekend bestand of map)
W: Kon de status van de bronpakketlijst http://nl.archive.ubuntu.com breezy-backports/universe Packages (/var/lib/apt/lists/nl.archive.ubuntu.com_ubuntu_dists_breezy-backports_universe_binary-i386_Packages) niet opvragen - stat (2 Onbekend bestand of map)
W: Kon de status van de bronpakketlijst http://nl.archive.ubuntu.com breezy-backports/multiverse Packages (/var/lib/apt/lists/nl.archive.ubuntu.com_ubuntu_dists_breezy-backports_multiverse_binary-i386_Packages) niet opvragen - stat (2 Onbekend bestand of map)

maarten

 • Gast
Foutmeldingen
« Reactie #1 Gepost op: 2005/10/30, 19:52:39 »
Hij zegt dat hij de map waar de packages moeten staan niet kan vinden. Krijg je dit als je die pakket aanvinkt  via -> systeem -> beheer -> installeer toepassingen ?? of doe je dit ergens anders. Je kunt daar namelijk ook opgeven waar de pakketen zich bevinden onder menu settings.

Offline mcgyver

 • Lid
 • Steunpunt: Nee
Foutmeldingen
« Reactie #2 Gepost op: 2005/10/30, 20:26:48 »
Ik zocht via synaptic naar enkele packages om te downloaden en istalleren. heb het vermoeden dat ze niet meer op het oude webadres zijn?

Offline Dennis Kaarsemaker

 • Administrator
  • dennis
  • http://www.kaarsemaker.net
 • Steunpunt: Nee
Foutmeldingen
« Reactie #3 Gepost op: 2005/11/01, 16:44:51 »
Er zijn geen breezy backports, verwijder die uit je sources.list

Offline mcgyver

 • Lid
 • Steunpunt: Nee
Foutmeldingen
« Reactie #4 Gepost op: 2005/11/02, 18:49:39 »
Hoe? Via synaptic en dan alles markeren voor verwijderen?

yesplease

 • Gast
Foutmeldingen
« Reactie #5 Gepost op: 2005/11/02, 20:05:04 »
Becommentarieer de regel waarin backports vermeld wordt (zet er een # voor) met sudo gedit /etc/apt/sources.list, doe een apt-get update en een apt-get dist-upgrade. Klaar :)

Offline mcgyver

 • Lid
 • Steunpunt: Nee
Foutmeldingen
« Reactie #6 Gepost op: 2005/11/03, 21:00:14 »
beetje specifieker? Krijg command not found. waarschijnlijk doe ik iets verkeerd?.

Snorrie

 • Gast
Foutmeldingen
« Reactie #7 Gepost op: 2005/11/03, 22:50:35 »
Ubuntu gebruikt onder andere zgn. repositories om software te installeren. Sommige werken en sommige niet zoals die van jou ;)

Er staat in je ubuntu systeem een lijst met deze repositories waar Synaptic (bijv.) gebruik van maakt. Synaptic kijkt dus wat er allemaal beschikbaar is op deze repositories.

To the point: die backport van jou moet weg.

1) Open een terminal
2) Typ: sudo apt-get gedit /etc/apt/sources.list zoals yesplease al aan gaaf boven.
sudo geeft je de rechten om het bestand te bekijken
gedit is het programma waar het bestand geopend moet worden
/etc/apt/sources.list is de locatie van je bestand
3) Je krijgt nu een lijst met de zogenaamde repositories. Nu moet je op zoek naar de breezy-backports. We gaan deze niet wissen maar we gaan er ## voor zetten. Als je er namelijk een # voor zet wordt dit niet gelezen door synaptic maar als commentaar beschouwd.
4) Sla nu je bestand op.
5) Typ weer in de terminal: sudo apt-get update

Het kan zijn dat je geen bevoegdheden krijgt als je voor het eerst sudo gaat gebruiken. Deze moet je eerst instellen. Dit kun je doen door wederom de terminal te openen en te typen: sudo passwd root
Volg wat er staat en probleem bovenstaande nog een keer.

Succes,

Snorrie

Offline mcgyver

 • Lid
 • Steunpunt: Nee
Foutmeldingen
« Reactie #8 Gepost op: 2005/11/05, 00:43:11 »
Heb ontdekt dat dat makkelijker kan. Gewoon in synaptic naar packages (heb een paar stappen overgeslagen) en dan de vinkjes bij de ...... breezy backports weghalen. Apply en alles is kits.