Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: ubuntu en nvidia geforce 7300  (gelezen 1221 keer)

chefbram77

  • Gast
ubuntu en nvidia geforce 7300
« Gepost op: 2007/12/01, 19:02:02 »
Goeiedag!

Ik heb gisteren mijn computer ge-upgrade met een MSI moederboard MS-7366, waarop een Intel Core 2 Duo processor en NVIDIA MCP73  ( oftewel 7300?) en 2 Gig DDR@ geheugen..
Alleen krijg ik geen Linux systeem hierm,ee aan de praat wat NVIDIA betreft...
Iemand tips??: ik heb Ubuntu Gutsy, Feisty en SabayonLinux zelfs geprobeerd...

Ubuntu gaat telkens in Failsafe mode, met vesa drivers etc...
Envy werkt ook niet

Offline siegi

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
ubuntu en nvidia geforce 7300
« Reactie #1 Gepost op: 2007/12/01, 19:06:46 »
Ik ben met exact dezelfde videokaart het probleem ook tegengekomen op een laptop.  
Maar had niet veel tijd om het te onderzoeken.  
Ik weet alleen dat zelfs de nieuwste beta driver het niet deed.

Offline Soul-Sing

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
ubuntu en nvidia geforce 7300
« Reactie #2 Gepost op: 2007/12/01, 19:12:56 »
feisty heeft toch geen failsafe mode in x? gutsy wel in ieder geval.
er lijken wel steeds meer nvidia problemen te zijn dan in het verleden.

chefbram77

  • Gast
ubuntu en nvidia geforce 7300
« Reactie #3 Gepost op: 2007/12/01, 19:18:24 »
was idd in gutsy..  Heb nu uit nagerheid XP op mijn systeem gezet, maar mis ubuntu natuurlijk...
begin ook bijna van mijn upgrade te balen, maar er moeten toch wel ergens goede drivers zijn???

Offline Soul-Sing

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
ubuntu en nvidia geforce 7300
« Reactie #4 Gepost op: 2007/12/01, 19:21:25 »
Citaat van: chefbram77
was idd in gutsy..  Heb nu uit nagerheid XP op mijn systeem gezet, maar mis ubuntu natuurlijk...
begin ook bijna van mijn upgrade te balen, maar er moeten toch wel ergens goede drivers zijn???
kijk eens op de planetlink hier op de website: defrysk legt uit hoe de betadrivers te installeren. ik hoop dat je daar wat aan hebt.
: http://planet.ubuntu-nl.org/  24 november

chefbram77

  • Gast
ubuntu en nvidia geforce 7300
« Reactie #5 Gepost op: 2007/12/01, 19:31:47 »
misschien wel een goed idee....maar wil toch een beetje zekerheid..., als t niet werkt ben ik een uur verder en daarna weer een uur om xp erop te gooien...

Wel bedankt alvast, vind het sowieso al heel tof dat er mensen hier zo positief reageren!

chefbram77

  • Gast
ubuntu en nvidia geforce 7300
« Reactie #6 Gepost op: 2007/12/01, 21:54:31 »
Citaat van: leoquant
Citaat van: chefbram77
was idd in gutsy..  Heb nu uit nagerheid XP op mijn systeem gezet, maar mis ubuntu natuurlijk...
begin ook bijna van mijn upgrade te balen, maar er moeten toch wel ergens goede drivers zijn???
kijk eens op de planetlink hier op de website: defrysk legt uit hoe de betadrivers te installeren. ik hoop dat je daar wat aan hebt.
: http://planet.ubuntu-nl.org/  24 november
Dit werkte, tot de herstart(bedankt overigens!) Maar na de herstart weer terug naar vesa drivers, en toen weer op nieuw nvidia drivers geisntalleerd. Nu werkt t weer dus..
Hoe laat ik mijn comp nu gewoon de nvidia drivers gebruiken, elke keer als ie gewoon opstart?

Offline Soul-Sing

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
ubuntu en nvidia geforce 7300
« Reactie #7 Gepost op: 2007/12/02, 12:15:03 »
het is mooi dat je dicht bij de oplossing zit. nu is defrysk erg actief op irc voor ubuntu-nl. misschien dat je hem daar moet aanschieten hierover.
kanaal: #ubuntu-nl
xchat is een goed prog hiervoor. misschien een idee om het zo te doen.

chefbram77

  • Gast
ubuntu en nvidia geforce 7300
« Reactie #8 Gepost op: 2007/12/02, 14:17:38 »
# nvidia-settings: X configuration file generated by nvidia-settings
# nvidia-settings:  version 1.0  (buildmeister@builder3)  Wed Nov 14 17:11:50 PST 2007

Section "ServerLayout"
    Identifier     "Layout0"
    Screen      0  "Screen0" 0 0
    InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
    InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
EndSection

Section "Files"
    RgbPath         "/usr/X11R6/lib/X11/rgb"
EndSection

Section "Module"
    Load           "dbe"
    Load           "extmod"
    Load           "type1"
    Load           "freetype"
    Load           "glx"
EndSection

Section "ServerFlags"
    Option         "Xinerama" "0"
EndSection

Section "InputDevice"

    # generated from default
    Identifier     "Mouse0"
    Driver         "mouse"
    Option         "Protocol" "auto"
    Option         "Device" "/dev/psaux"
    Option         "Emulate3Buttons" "no"
    Option         "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

Section "InputDevice"

    # generated from default
    Identifier     "Keyboard0"
    Driver         "kbd"
EndSection

Section "Monitor"
    Identifier     "Monitor0"
    VendorName     "Unknown"
    ModelName      "FUS Scaleo C772"
    HorizSync       30.0 - 72.0
    VertRefresh     50.0 - 160.0
    Option         "DPMS"
EndSection

Section "Device"
    Identifier     "Device0"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "NVIDIA Corporation"
EndSection

Section "Device"
    Identifier     "Videocard0"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "NVIDIA Corporation"
    BoardName      "GeForce 7100 / NVIDIA nForce 630i"
EndSection

Section "Screen"
    Identifier     "Screen0"
    Device         "Videocard0"
    Monitor        "Monitor0"
    DefaultDepth    24
    Option         "TwinView" "0"
    Option         "TwinViewXineramaInfoOrder" "CRT-0"
    Option         "metamodes" "nvidia-auto-select +0+0"
    SubSection     "Display"
        Depth       24
    EndSubSection
EndSection



Dit is mijn Xorg.conf.
En toch laad ie telkens bij opstarten mijn Xorg.conf.falisafe:

#
# This file was generated by failsafeDexconf, using
# values from the debconf database and some overrides to use vesa mode.
#
# You should use dexconf or another such tool for creating a "real" xorg.conf
# For example:
#   sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg
Section "Files"
EndSection

Section "Module"
        Disable         "dbe"
        Disable         "dri"
        Disable         "glx"
        Disable         "vbe"
EndSection

Section "InputDevice"
   Identifier   "Generic Keyboard"
   Driver      "kbd"
   Option      "CoreKeyboard"
   Option      "XkbRules"   "xorg"
   Option      "XkbModel"   "pc105"
   Option      "XkbLayout"   "us"
EndSection

Section "InputDevice"
   Identifier   "Configured Mouse"
   Driver      "mouse"
   Option      "CorePointer"
   Option      "Device"      "/dev/input/mice"
   Option      "Protocol"      "ImPS/2"
   Option      "ZAxisMapping"      "4 5"
   Option      "Emulate3Buttons"   "true"
EndSection

Section "Device"
   Identifier   "Failsafe Device"
   Driver      "vesa"
EndSection

Section "Monitor"
   Identifier   "Failsafe Monitor"
   Option      "DPMS"
EndSection

Section "Screen"
   Identifier   "Default Screen"
   Device      "Failsafe Device"
   Monitor      "Failsafe Monitor"
   DefaultDepth   16
   SubSection "Display"
      Depth   16
      Modes   "800x600"
   EndSubSection
EndSection

Section "ServerLayout"
   Identifier   "Default Layout"
   Screen      "Default Screen"
   InputDevice   "Generic Keyboard"
   InputDevice   "Configured Mouse"
EndSection


iemand tips??
@ Leoquant: Dank je voor je tips alvast!