Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Ralink RT2500 met Sitecom WL-160 op 7.10  (gelezen 2128 keer)

Thorgar

  • Gast
Ralink RT2500 met Sitecom WL-160 op 7.10
« Gepost op: 2007/12/01, 02:36:08 »
Ik heb een probleem met mijn draadloze netwerk verbinding op een schone installatie.
Ik heb een NIC met RT2500usb chipset en een sitecom WL-160 router.
De netwerk manager geeft wel de SSID weer maar ik kan met geen mogelijkheid verbinding krijgen.
Ik heb eerst gewoon de wpa beveiligde verbinding geprobeerd met een AES sleutel.
Daarna de router gereset zodat ik een onbeveiligde verbinding had.
Ook nu weer vind de manager wel de SSID maar kan nog niet verbinden.
Daarna Roaming uitgezet en handmatig de verbinding gemaakt.
Ook dit lukt niet.
Mijn netwerk staat weer op roaming maar in de terminal geeft deze geen SSID weer.
Bij deze de output van de verschillende opdrachten die ik in terminal heb uitgevoerd.

Citaat
thorgar@thorgar-desktop:~$ sudo dhclient wlan0
[sudo] password for thorgar:
Internet Systems Consortium DHCP Client V3.0.5
Copyright 2004-2006 Internet Systems Consortium.
All rights reserved.
For info, please visit http://www.isc.org/sw/dhcp/

wmaster0: unknown hardware address type 801
wmaster0: unknown hardware address type 801
Listening on LPF/wlan0/00:11:09:e0:32:cc
Sending on   LPF/wlan0/00:11:09:e0:32:cc
Sending on   Socket/fallback
DHCPDISCOVER on wlan0 to 255.255.255.255 port 67 interval 6
DHCPDISCOVER on wlan0 to 255.255.255.255 port 67 interval 7
DHCPDISCOVER on wlan0 to 255.255.255.255 port 67 interval 8
DHCPDISCOVER on wlan0 to 255.255.255.255 port 67 interval 10
No DHCPOFFERS received.
No working leases in persistent database - sleeping.
thorgar@thorgar-desktop:~$ iwconfig
lo        no wireless extensions.

eth0      no wireless extensions.

wmaster0  no wireless extensions.

wlan0     IEEE 802.11g  ESSID:""  
          Mode:Managed  Frequency:2.412 GHz  Access Point: Not-Associated  
          Retry min limit:7   RTS thr:off   Fragment thr=2346 B  
          Link Quality:0  Signal level:0  Noise level:0
          Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
          Tx excessive retries:0  Invalid misc:0   Missed beacon:0

thorgar@thorgar-desktop:~$ ifconfig
eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:11:09:F0:0D:F1  
          UP BROADCAST MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:0 (0.0 b)  TX bytes:0 (0.0 b)
          Interrupt:19 Base address:0xd400

lo        Link encap:Local Loopback  
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
          RX packets:40 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:40 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:3056 (2.9 KB)  TX bytes:3056 (2.9 KB)

wlan0     Link encap:Ethernet  HWaddr 00:11:09:E0:32:CC  
          UP BROADCAST MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:0 (0.0 b)  TX bytes:0 (0.0 b)

wlan0:ava Link encap:Ethernet  HWaddr 00:11:09:E0:32:CC  
          inet addr:169.254.7.136  Bcast:169.254.255.255  Mask:255.255.0.0
          UP BROADCAST MULTICAST  MTU:1500  Metric:1

wmaster0  Link encap:UNSPEC  HWaddr 00-11-09-E0-32-CC-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00  
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:0 (0.0 b)  TX bytes:0 (0.0 b)

thorgar@thorgar-desktop:~$ sudo lshw -C network
  *-network              
       description: Ethernet interface
       product: VT6105 [Rhine-III]
       vendor: VIA Technologies, Inc.
       physical id: 6
       bus info: pci@0000:03:06.0
       logical name: eth0
       version: 8b
       serial: 00:11:09:f0:0d:f1
       size: 10MB/s
       capacity: 100MB/s
       width: 32 bits
       clock: 33MHz
       capabilities: pm bus_master cap_list ethernet physical tp mii 10bt 10bt-fd 100bt 100bt-fd autonegotiation
       configuration: autonegotiation=on broadcast=yes driver=via-rhine driverversion=1.4.3 duplex=half latency=32 link=no maxlatency=8 mingnt=3 module=via_rhine multicast=yes port=MII speed=10MB/s
  *-network
       description: Wireless interface
       physical id: 1
       logical name: wlan0
       serial: 00:11:09:e0:32:cc
       capabilities: ethernet physical wireless
       configuration: broadcast=yes multicast=yes wireless=IEEE 802.11g
alvast bedankt voor de hulp,

Thorgar

Offline emargen

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Ralink RT2500 met Sitecom WL-160 op 7.10
« Reactie #1 Gepost op: 2007/12/01, 20:10:28 »
Citaat van: Thorgar
Ik heb een probleem met mijn draadloze netwerk verbinding op een schone installatie.
Ik heb een NIC met RT2500usb chipset en een sitecom WL-160 router.
De netwerk manager geeft wel de SSID weer maar ik kan met geen mogelijkheid verbinding krijgen.
Ik heb eerst gewoon de wpa beveiligde verbinding geprobeerd met een AES sleutel.
Daarna de router gereset zodat ik een onbeveiligde verbinding had.
Ook nu weer vind de manager wel de SSID maar kan nog niet verbinden.
Daarna Roaming uitgezet en handmatig de verbinding gemaakt.
Ook dit lukt niet.
Om te testen of het ingestelde ook werkt voer je in een termininal het commando:
sudo /etc/init.d/networking restart
(... geef op verzoek wel je password voor sudo in)

Als de verbinding dan werkt kun je ervoor zorgen dat het ook na een herstart weer werkt door het volgende te doen:

Voer in een terminal het commando:

gksudo gedit  /etc/rc.local

Voeg het volgende commando in: /etc/init.d/networking restart
en sla het bestand op.

Bij een volgende herstart wordt nu het netwerk opgestart.

Thorgar

  • Gast
Ralink RT2500 met Sitecom WL-160 op 7.10
« Reactie #2 Gepost op: 2007/12/02, 22:53:35 »
Dit heeft helaas niet mogen baten.
Ik ben alleen wel nog vergeten te zeggen dat de manager soms aangeeft dat de verbinding op 80% of op 0% staat maar bij beide heb ik geen internet verbinding.
Firefox staat trouwens ook niet op offline werken.

Offline mcgyver

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Ralink RT2500 met Sitecom WL-160 op 7.10
« Reactie #3 Gepost op: 2007/12/03, 11:22:30 »
Ik had de RT2500 op de wl-115. Die deed het out of the box uitstekend. Ik denk dat het probleem meer bij de USB aansluiting dan bij de chipset zit.

Thorgar

  • Gast
Ralink RT2500 met Sitecom WL-160 op 7.10
« Reactie #4 Gepost op: 2007/12/03, 14:52:52 »
De NIC zit ingebouwd en heeft dus geen USB dongle nodig.
Hoe kan het dan aan de USB aansluiting liggen?

Offline terelfderure

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Ralink RT2500 met Sitecom WL-160 op 7.10
« Reactie #5 Gepost op: 2007/12/03, 18:12:13 »
Ik ben wat in de war. In je eerste post spreek je van RT2500usb. Volgens mijn weten steekt zo'n chipset in een usb wireless stick. Linkys heeft er zo eentje.
Achteraf schijnt het geen usb te zijn. Wat is het dan? Misschien een pci kaartje?
Met het commando sudo lshw -C network zou die ralink er zeker moeten uitkomen.
Nergens te bespeuren. Erg vreemd, te meer omdat je ssid in de netwerkmanager te zien is.

Offline quick30

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Ralink RT2500 met Sitecom WL-160 op 7.10
« Reactie #6 Gepost op: 2007/12/03, 23:59:01 »
heb je wellicht een draadverbinding naar de modem via een usb kabel
De chipset ra2500 zit op de sitecom wl-115
de router is een sitecom WL 160

Als deze 3 stellingen kloppen dan kun je de chipset vinden met het commando
lspci

wil je de wireless aansluiting nakijken dan is volgende pagina goed
https://help.ubuntu.com/community/WifiDocs/Driver/RalinkRT2500
Ziet er niet veel beloven uit. Lees de vette tekst op die pagina maar eens. Maar wellicht helpt het wel want er staat wel een link bij hoe je terug moet naar een legacy driver (als je voorheen wel een goede, met wap beveiligigde, verbinding had met
(k)ubuntu 7.04)??????

Thorgar

  • Gast
Ralink RT2500 met Sitecom WL-160 op 7.10
« Reactie #7 Gepost op: 2007/12/09, 05:01:34 »
Citaat van: terelfderure
Ik ben wat in de war. In je eerste post spreek je van RT2500usb. Volgens mijn weten steekt zo'n chipset in een usb wireless stick. Linkys heeft er zo eentje.
Achteraf schijnt het geen usb te zijn. Wat is het dan? Misschien een pci kaartje?
Met het commando sudo lshw -C network zou die ralink er zeker moeten uitkomen.
Nergens te bespeuren. Erg vreemd, te meer omdat je ssid in de netwerkmanager te zien is.
Ik moest gebruik maken van mijn pc dus heb ik op het moment windows er weer even op zitten.
Ik heb gezien dat ik voor mijn NIC een RT2500 USB driver gebruik vandaar dat ik dus dit in de eerste post aangaf.
Bij mijn netwerkverbindingen staat dat ik de RT2500 USB Wireless LAN Card heb.
Het is geen pci kaart maar de NIC zit bij mij onboard (mijn pc is zo'n aldi ding).