Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: VMware op Gutsy start niet  (gelezen 1406 keer)

Hendrikdegraaf

  • Gast
VMware op Gutsy start niet
« Gepost op: 2007/11/26, 19:28:28 »
Hallo,

Ik wil graag de Gutsy server editie draaien als virtuele machine op mijn laptop.

Eerst heb ik VirtualBox (via synaptic) geprobeerd, maar ik kwam erachter dat Gutsy hier niet goed op draaide. Na enkele tweaks kon ik uiteindelijk wel opstarten, maar tijdens het laadproces staan er achter dusdanig veel modules geen OK, dat het me toch beter leek om het op een andere manier te gaan proberen.

Ik heb vervolgens dan ook VMware geïnstalleerd. Dit lijkt me goed gelukt: het progje start gewoon op en is ook te vinden in het toepassingen > systeemgereedschappen menu.

Ik heb een virtual disk aangemaakt van 8GB, en ik heb iso gemount aan de cd drive. Volgens mij kan ik dan nu toch het OS op de virtual disk gaan installeren. Echter, als ik opstart zie ik alleen heel kort een zwart scherm.... Verder niks!

Heb ik fout gedaan?

Kan iemand me een beetje op weg helpen?

Alvast bedankt,
Hendrik

Offline Scormen

  • Lid
    • LinuxOntdekt.Be
  • Steunpunt: Nee
VMware op Gutsy start niet
« Reactie #1 Gepost op: 2007/11/26, 19:46:58 »
Kijk eens bij Systeem - Beheer - Beperkt ondersteunde stuurprogramma's.
Kan je hier nog iets installeren?

Kris
Ubuntu gebruiker #18341 | Linux gebruiker #456955
· Mijn persoonlijke Linux blog

Hendrikdegraaf

  • Gast
VMware op Gutsy start niet
« Reactie #2 Gepost op: 2007/11/26, 19:51:18 »
Daar stond alleen m'n grafische kaart en m'n draadloze netwerkkaart. Deze had ik al geactiveerd.

Misschien iets anders?

Offline Scormen

  • Lid
    • LinuxOntdekt.Be
  • Steunpunt: Nee
VMware op Gutsy start niet
« Reactie #3 Gepost op: 2007/11/26, 20:43:26 »
Zoek in synaptic eens naar X.Org X server -- VMware display driver

Kris
Ubuntu gebruiker #18341 | Linux gebruiker #456955
· Mijn persoonlijke Linux blog

Hendrikdegraaf

  • Gast
VMware op Gutsy start niet
« Reactie #4 Gepost op: 2007/11/27, 15:01:31 »
Die stond al geïnstalleerd. Ik heb het pakket voor de zekerheid ge-herinstalleerd, maar helaas: geen verbetering.

Er zijn twee dingen die er misschien iets mee te maken hebben:
1. Ik heb de virtual disk aangemaakt op een externe harddisk USB; kan dat wel?
2. Synaptic geeft aan dat VM Player niet geschikt is voor mijn computer.

Heeft iemand nog ideeën?

Alvast bedankt,
Hendrik

Offline woteb

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
VMware op Gutsy start niet
« Reactie #5 Gepost op: 2007/11/27, 15:11:54 »
Citaat van: Hendrikdegraaf
Ik heb een virtual disk aangemaakt van 8GB, en ik heb iso gemount aan de cd drive. Volgens mij kan ik dan nu toch het OS op de virtual disk gaan installeren. Echter, als ik opstart zie ik alleen heel kort een zwart scherm.... Verder niks!

Heb ik fout gedaan?
Je moet het BIOS van de VMware machine vertellen dat je vanaf een CD op moet starten. Wanneer je de virtuele machine opstart, dan moet je erin klikken en meteen op of drukken (weet het even niet uit mijn hoofd). Dan zit je in het BIOS van de virtuele machine en daar kun je ergens de opstartvolgorde opgeven en zodoende de CD als eerste, floppy als tweede enz. opgeven. Natuurlijk de instellingen opslaan en de virtuele machine rebooten.

Succes!!
Laptop, HP 550, Dual Core 1 GB RAM/2 Ghz:: Debian 5.0 Testing (Squeeze)  (lite-blokkendoos editie) Fluxbox / IceWM / XFCE4 / Openbox / LXDE.
3 Werkstations + 1 laptop: Debian 5.0 Testing (Squeeze)  (lite-blokkendoos editie Gnome/XFCE/IceWM)
Server: Debian 5.0 Stable (Lenny)

Hendrikdegraaf

  • Gast
VMware op Gutsy start niet
« Reactie #6 Gepost op: 2007/11/27, 15:33:36 »
Ik heb dit even nagekeken:
Ik zou inderdaad de ESC toets kunnen indrukken NADAT ik het VMware logo heb gezien.

Het probleem is dat ik niet eens zover kom: ik krijg 2-3 seconden een zwart scherm (zonder logo dus), vervolgens niks meer!

Offline DarkStar

  • Lid
    • Mijn persoonlijke website
  • Steunpunt: Nee
VMware op Gutsy start niet
« Reactie #7 Gepost op: 2007/11/27, 15:39:51 »
Welke versie van VMWare heb je geïnstalleerd want de VMWare player uit synaptics kreeg ik hier ook niet aan het draaien. Ik gebruik de (gratis) VMWare Server die je kan downloaden vanop de website van VMWare zelf, deze doet het schitterend!

° Bezoek mijn blog Digital (in)Sanity °

Hendrikdegraaf

  • Gast
VMware op Gutsy start niet
« Reactie #8 Gepost op: 2007/11/27, 15:51:25 »
VMware Server 1.0.4. Dit is toch de meest recente versie?

Deze heb ik ook gratis van de website afgehaald...... Hij doet het niet echt schitterend bij mij!

Offline DarkStar

  • Lid
    • Mijn persoonlijke website
  • Steunpunt: Nee
VMware op Gutsy start niet
« Reactie #9 Gepost op: 2007/11/27, 16:14:15 »
Ik veronderstel dat je intussen ook al geprobeerd hebt om je virtual disk aan te maken op een 'gewone' HD ipv op een externe disk?

° Bezoek mijn blog Digital (in)Sanity °

Hendrikdegraaf

  • Gast
VMware op Gutsy start niet
« Reactie #10 Gepost op: 2007/11/27, 17:48:40 »
Das dus een beetje lastig, want ik heb alleen een kleine partitie voor Ubuntu gereserveerd.

Offline Bitbuntu

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
VMware op Gutsy start niet
« Reactie #11 Gepost op: 2007/11/27, 20:24:07 »
Kan mij iemand een link bezorgen met de nederlandse HO TO DO of een stappenplan van VMware? VMWare player heb ik al kunnen installeren, ik heb ook een ISO file onder de map .VMWare gezet, maar als ik die opstart krijg ik dit te zien:

Error opening virtual machine /home/jan/.vmware/WindowsXPPro.vmx: File "/home/jan/.vmware/WindowsXPPro.vmx" line 1: Syntax error.

Dit staat er in de WindowsXPPro.vmx

#!/usr/bin/vmware
config.version = "8"
virtualHW.version = "3"
ide0:0.present = "TRUE"
ide0:0.filename = "WindowsXPPro.vmdk"
memsize = "192"
MemAllowAutoScaleDown = "FALSE"
ide1:0.present = "TRUE"
ide1:0.fileName = "WindowsXPPro.iso"
ide1:0.deviceType = "cdrom-image"
ide1:0.autodetect = "TRUE"
floppy0.fileType = "file"
floppy0.fileName = "cdboot1.img"
floppy0.startConnected = "True"
ethernet0.present = "TRUE"
usb.present = "TRUE"
sound.present = "TRUE"
sound.virtualDev = "es1371"
displayName = "Windows XP Pro"
guestOS = "winxppro"
nvram = "WindowsXPPro.nvram"
MemTrimRate = "-1"
ide0:0.redo = ""
ethernet0.addressType = "generated"
uuid.location = "56 4d cd 3f 59 5b 61 43-fd 73 ef 46 56 4c 23 7b"
uuid.bios = "56 4d cd 3f 59 5b 61 43-fd 73 ef 46 56 4c 23 7b"
ethernet0.generatedAddress = "00:0c:29:4c:23:7b"
ethernet0.generatedAddressOffset = "0"
tools.syncTime = "TRUE"
ide1:0.startConnected = "TRUE"
uuid.action = "create"
checkpoint.vmState = "WindowsXPPro.vmss"
tools.remindInstall = "TRUE"