Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Geluid probleem(pje).......  (gelezen 4355 keer)

yvanmidden

  • Gast
Geluid probleem(pje).......
« Gepost op: 2007/11/24, 11:47:24 »
Goedemorgen,

Ik gebruik met plezier Ubuntu, maar er gaan wat dingen fout met het geluid....
Ik heb namelijk een SoundBlaster Live! 5.1 als geluidskaart en Logitech X-530 luidsprekers. Daar hoort 5.1 kanaals geluid uit te komen.
Nou komt daar alleen maar uit de 2 voorste luidsprekers geluid!! Uit de front-center komt niks, uit de 2 rear speakers komt ook helemaal niks!!!
Dat vind ik echt jammer! Wie kan me helpen???...

Ik heb ook een probleempje met Flash. als je op een site als Youtube bent wil je filmpjes kijken met geluid.. Nou komt er helemaal geen geluid uit:(....  Wie helpt me?

Met vriendelijke groet......


yvanmidden

  • Gast
Geluid probleem(pje).......
« Reactie #2 Gepost op: 2007/11/24, 14:12:58 »
Dat werkt niet, want die AlsaGuiMixer pakt de on-board geluidskaart ik heb een PCI kaart in gebruik......
En ik weet niet hoe ik de on-board uitzet in het bios

Misschien iemand anders een geniale ingeving???

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Geluid probleem(pje).......
« Reactie #3 Gepost op: 2007/11/24, 14:23:28 »
Kijk gewoon in het BIOS. Zeker weten dat daar ergens de optie staat om hem uit te schakelen.

yvanmidden

  • Gast
Geluid probleem(pje).......
« Reactie #4 Gepost op: 2007/11/24, 17:14:20 »
waar moet ik kijken dan?
Bij power management of CMOS configuration? Ik ben daar allemaal niet zo bekend mee....

grtz

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Geluid probleem(pje).......
« Reactie #5 Gepost op: 2007/11/24, 17:40:19 »
MattheĆ¼s 7:7 : Zoekt en gij zult vinden!   :-)

Elk BIOS is anders, dus ik kan je hierbij niet helpen.

yvanmidden

  • Gast
Geluid probleem(pje).......
« Reactie #6 Gepost op: 2007/11/25, 11:16:45 »
Zou ik misschien de"FDC Controller on-board" op "disable" kunnen zetten???

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Geluid probleem(pje).......
« Reactie #7 Gepost op: 2007/11/25, 11:26:17 »
Als je nou eens de handleiding (manual) voor je moederbord downloadt van de webstek van de moederbordfabrikant?

Ik denk dat het ergens zit bij de southbridge chipsets, maar in de handleiding zal het zeker staan.

yvanmidden

  • Gast
Geluid probleem(pje).......
« Reactie #8 Gepost op: 2007/11/25, 11:48:38 »
Oke, ik lijk nu misschien dom, maar hoe kom ik er in godsnaam achter welk moederbord ik heb?????
En zou die fdc controller echt niet de geluidskaart onboard zijn? Mijn ltp, serial en usb controllers staan ook in dat rijtje.....

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Geluid probleem(pje).......
« Reactie #9 Gepost op: 2007/11/25, 13:58:16 »
Zoek eens op Google met je BIOS-versienummer (bovenin dit voorbeeld van mijn BIOS):


In je BIOS zelf staan de fabrikant en het typenummer van je moederbord ook. In mijn BIOS:


Uitschakelen geluidskaart in mijn BIOS:

yvanmidden

  • Gast
Geluid probleem(pje).......
« Reactie #10 Gepost op: 2007/11/25, 20:27:45 »
Het lukt echt niet.. Er staat niks in de bios wat lijkt op Audio of Ess solo of onboard audio...

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Geluid probleem(pje).......
« Reactie #11 Gepost op: 2007/11/25, 20:44:29 »
Post hier eens het versienummer van je BIOS (zie mijn eerdere bericht)?

yvanmidden

  • Gast
Geluid probleem(pje).......
« Reactie #12 Gepost op: 2007/11/25, 22:14:53 »
ik zag net dat de verkeerde geluidskaart geselecteerd was.. Leuk, goedgezet, maar daarmee zijn nog niet alle problemen opgelost.. Ik krijg nog steeds uit maar 2 speakers geluid! Is daar wat aan te doen??


yvanmidden

  • Gast
Geluid probleem(pje).......
« Reactie #14 Gepost op: 2007/11/25, 23:13:22 »
Die had ik ook al doorgenomen.. Daar staat niks nuttigs voor mij in. Ik wil over 5 speakers geluid...

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Geluid probleem(pje).......
« Reactie #15 Gepost op: 2007/11/25, 23:17:13 »
Post hier dan eens een schernafdruk van de schuifjes in alsamixergui ? Bijvoorbeeld met behulp van http://imageshack.us

yvanmidden

  • Gast
Geluid probleem(pje).......
« Reactie #16 Gepost op: 2007/11/26, 16:25:02 »
Alsjeblieft:

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Geluid probleem(pje).......
« Reactie #17 Gepost op: 2007/11/26, 16:55:31 »
Niet alle schuifjes zijn in beeld (rechts)

yvanmidden

  • Gast
Geluid probleem(pje).......
« Reactie #18 Gepost op: 2007/11/26, 18:09:49 »
Wacht even.. Ik zal een nieuwe shot maken...

yvanmidden

  • Gast
Geluid probleem(pje).......
« Reactie #19 Gepost op: 2007/11/26, 19:01:58 »
Ik zie ik mijn eerder gemaakte screenshot dat daar ook al de verkeerde geluidskaart is geselecteerd!! Oke, mijn bios versienummer is: P2B-VM
moet ik nu de bios upgraden ofzo, zodat ik alsnog die geluidskaart kan uitzetten??

PS pjotr123, hartstikke bedankt voor je goede hulp!!!

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Geluid probleem(pje).......
« Reactie #20 Gepost op: 2007/11/26, 19:14:02 »
Dan zit hier de handleiding van je ASUS moederbord:
http://dlsvr02.asus.com/pub/ASUS/mb/slot1/440bx/p2b-vm/p2bvm-104.pdf

yvanmidden

  • Gast
Geluid probleem(pje).......
« Reactie #21 Gepost op: 2007/11/26, 20:28:25 »
okee ik heb de on-board van de wereld geholpen, maar nou zit ik nog met het probleem dat er maar uit 2 speakers geluid komt.. Hoe kunnen we dat oplossen?

---
Pjotr, bedankt voor alle moeite doe je doet

yvanmidden

  • Gast
Geluid probleem(pje).......
« Reactie #22 Gepost op: 2007/11/27, 22:24:07 »
Is er echt niemand met dit probleem??????

yvanmidden

  • Gast
Geluid probleem(pje).......
« Reactie #23 Gepost op: 2007/11/29, 16:33:58 »



Pjotr (of iemand anders), help me!! Pleasssseeeee

yvanmidden

  • Gast
Geluid probleem(pje).......
« Reactie #24 Gepost op: 2007/11/29, 22:46:07 »
Sorry hoor, maar is dit forum dood ofzo.. Komt nu op zich aardig geluid uit die boxjes, maar geluid over alle boxjes is nu mijn wens! Ik sta op poging tot  /|ZELFMOORD|\!!!!!!!!!

Moest even ;)