Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: [Wireless, WEP, shared key] - geen verbinding  (gelezen 1271 keer)

Offline iGadget

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
[Wireless, WEP, shared key] - geen verbinding
« Gepost op: 2007/11/21, 11:46:29 »
Als ik mijn laptop met Gutsy probeer te verbinden met een wireless netwerk welke WEP encryptie heeft met als authenticatiemethode 'Shared key', dan lijkt Networkmanager stiekem op de achtergrond tòch 'Open' te gebruiken en komt de verbinding niet tot stand. Dmesg geeft de volgende output:

SoftMAC: Open Authentication with 00:0e:a6:63:10:b5 failed, error code: 1

of soms ook

SoftMAC: Open Authentication with 00:0e:a6:63:10:b5 failed, error code: 13

Het lullige is dat het onder WinXP wèl prima werkt (en noodgedwongen tik ik dit dus onder XP i.p.v. Ubuntu :( ...) met exact dezelfde inloggegevens. Stond ik daar bij de netwerkbeheerder even op te scheppen over Ubuntu... totdat we na een uur kloten er achter kwamen dat het niet aan zijn netwerk lag maar aan Ubuntu. Knap lullig idd.

Ik heb hier al een bug over ingeschoten op Launchpad (https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/network-manager/+bug/162413), maar tot nu toe komt daar maar weinig repsons op.

Ja, ik weet dat WEP zuigt en onveilig is en dat 'Open' beter is dan 'Shared key', maar ze gaan hier niet speciaal voor mij het hele netwerk omgooien helaas. En daar komt bij dat bovenstaande gewoon zou moeten werken, toch?

Is er misschien een manier om (via de commandline?) toch een 'shared key' authenticatiemethode af te dwingen?

boterbram

  • Gast
[Wireless, WEP, shared key] - geen verbinding
« Reactie #1 Gepost op: 2008/01/31, 22:01:45 »
Ik probeerde hetzelfde te doen bij mijn vriendin, met exact dezelfde problemen.

Ik heb het helaas nog niet kunnen testen, maar op de volgende pagina lijken aardig wat interessante dingen te staan, zeker de op-1-na-laatste post ziet er veel belovend uit

http://ubuntuforums.org/archive/index.php/t-2922.html

mvg
Bram