Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: ASUS Pundit PH-1 met ATI Radeon x200. Krijg niet goed werkend..  (gelezen 1552 keer)

donr

  • Gast
Ik heb een asus punditp1-ph1 met een Ati onboard. Net ubuntu opnieuw geinstalleerd omdat ik m'n xserver kapot had gemaakt door vanalles te proberen. Dus nu vraag ik toch maar even aan jullie:

Hoe krijg ik 'm goed werkend? Hij lijkt prima herkend te worden maar de resolutie kan niet hoger dan 800x600.

Heb ook lopen klooien met drivers van ati maar daar krijg ik Error: unsupported architecture melding.

Ik heb veel dingetjes hierover gevonden op inet maar ik word er niet meer wijs uit wat voor mij gaat werken..

gr
Robert

Offline Maarten123

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
ASUS Pundit PH-1 met ATI Radeon x200. Krijg niet goed werkend..
« Reactie #1 Gepost op: 2007/11/11, 21:19:52 »
Wordt je monitor wel goed herkend? Kijk even bij systeem/beheer/screens and graphics

donr

  • Gast
ASUS Pundit PH-1 met ATI Radeon x200. Krijg niet goed werkend..
« Reactie #2 Gepost op: 2007/11/11, 21:36:55 »
hij word als plug & play herkent....
wist niet dat dat uit kon maken..
kan er ook geen driver voor vinden.. (hpl1706)
er staat bij videokaart wel ati radeon trouwens, maar dat hij een vesa driver gebruikt..

Offline Maarten123

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
ASUS Pundit PH-1 met ATI Radeon x200. Krijg niet goed werkend..
« Reactie #3 Gepost op: 2007/11/11, 21:52:10 »
Als je i.p.v. plug&play een monitor kiest zoals LCD of MONITOR (afhankelijk van jouw scherm) met de juiste resolutie, wat gebeurd er dan...
Bij mij gaat ie in plug&play niet verder dan 640x480! Bij LCD monitor staat ie netjes op 1280x1040!

donr

  • Gast
ASUS Pundit PH-1 met ATI Radeon x200. Krijg niet goed werkend..
« Reactie #4 Gepost op: 2007/11/11, 22:38:42 »
:) na wat geklooi aan de screen en resolution wil hij nu alleen nog maar op 640x480 werken... :D

volgens mij moet ik toch die drivers installeren en dus die "error unsupported architecture" melding omzeilen..

Enig idee?

tnx trouwens!

Offline Maarten123

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
ASUS Pundit PH-1 met ATI Radeon x200. Krijg niet goed werkend..
« Reactie #5 Gepost op: 2007/11/11, 23:00:00 »
Staat er bij systeem/beheer/beperkt ondersteunde stuurprogramma's dat je stuurprogramma's voor ATI kunt inschakelen? (vinkje)

donr

  • Gast
ASUS Pundit PH-1 met ATI Radeon x200. Krijg niet goed werkend..
« Reactie #6 Gepost op: 2007/11/11, 23:23:35 »
ahh ja, dat stond sowiezo niet goed..
staat nu sowiezo weer aangevinkt en resolutie draait weer op 800x600, maar goed werken doet het nog niet.
als ik ook probeer een 1024X768 scherm te kiezen en op test klik, zie ik even een grijs verstoord scherm met linksbovenin een venstertje of ik de resolutie wil behouden (dat ene stukje is dan niet verstoord) , maar als ik op behouden klik schiet hij toch altijd weer terug naar 800x600 plug&play monitor.

Offline Maarten123

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
ASUS Pundit PH-1 met ATI Radeon x200. Krijg niet goed werkend..
« Reactie #7 Gepost op: 2007/11/11, 23:35:23 »
heb je al geprobeerd bij systeem/beheer/screens and graphics - tabblad "graphic cards" handmatig  te kiezen voor een Ati Radeon kaart?

donr

  • Gast
ASUS Pundit PH-1 met ATI Radeon x200. Krijg niet goed werkend..
« Reactie #8 Gepost op: 2007/11/11, 23:43:03 »
ja, had ik allemaal al geprobeerd... net nog een keer allemaal nagelopen nadat ik die beperkt ondersteunde drivers had geactiveerd maar nog steeds niks ..

Offline Maarten123

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
ASUS Pundit PH-1 met ATI Radeon x200. Krijg niet goed werkend..
« Reactie #9 Gepost op: 2007/11/12, 00:00:44 »
Even terug naar deze:

Als je i.p.v. plug&play een monitor kiest zoals LCD of MONITOR (afhankelijk van jouw scherm) met de juiste resolutie, wat gebeurd er dan...
Bij mij gaat ie in plug&play niet verder dan 640x480! Bij LCD monitor staat ie netjes op 1280x1040!

Voor jouw HP invullen: LCD monitor 1280 x 10224 en dan niet op test drukken maar gewoon op OK. Herstarten en dan zou het toch moeten lukken...

donr

  • Gast
ASUS Pundit PH-1 met ATI Radeon x200. Krijg niet goed werkend..
« Reactie #10 Gepost op: 2007/11/12, 00:12:57 »
helaas,
werkt niet.
als ik opnieuw opstart krijg ik weer een waarschuwing dat ik in low grafics mode werk en zelf moet configureren..

donr

  • Gast
ASUS Pundit PH-1 met ATI Radeon x200. Krijg niet goed werkend..
« Reactie #11 Gepost op: 2007/11/12, 00:15:56 »
er is wel iets veranderd trouwens.. hij gebruikt m'n videokaart nu meer of iets dergelijks. kleuren van de vensters zijn van rood/oranjeachtig naar blauw veranderd en ik zie nu een leuk grafisch poppetje rechtsboven die van kleur veranderd in plaats van een rode knop. :S vaag gedoe hoor ;)

Offline Maarten123

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
ASUS Pundit PH-1 met ATI Radeon x200. Krijg niet goed werkend..
« Reactie #12 Gepost op: 2007/11/12, 00:34:00 »
hmmm... kom ff niet verder.. sorry :(

donr

  • Gast
ASUS Pundit PH-1 met ATI Radeon x200. Krijg niet goed werkend..
« Reactie #13 Gepost op: 2007/11/12, 00:42:54 »
ik ook echt niet meer :)
iig super bedankt..

ik ga morgen verder klooien, hopelijk heeft iemand nog een idee

goeie nacht en bedankt!!


Robert

Offline Maarten123

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
ASUS Pundit PH-1 met ATI Radeon x200. Krijg niet goed werkend..
« Reactie #14 Gepost op: 2007/11/12, 21:11:07 »
al een stukje verder? Hoe heb je geinstalleerd; live CD?

donr

  • Gast
ASUS Pundit PH-1 met ATI Radeon x200. Krijg niet goed werkend..
« Reactie #15 Gepost op: 2007/11/12, 23:53:38 »
ben 3 keer opnieuw installeren verder omdat ik xserve kapot had gemaakt :) niet veel verder dus..
ik heb geinstalleerd met de alternate cd. live cd startte niet op, kon ik alleen mee in command komen (dus ook weer een videokaart probleem)

Offline Johan van Dijk

  • Administrator
    • johanvandijk
  • Steunpunt: Nee
ASUS Pundit PH-1 met ATI Radeon x200. Krijg niet goed werkend..
« Reactie #16 Gepost op: 2007/11/12, 23:58:59 »
Als je op de command line zit kan je dit proberen om je grafische kaart opnieuw te configureren:
sudo dpkg-reconfigure -p high xserver-xorg

donr

  • Gast
ASUS Pundit PH-1 met ATI Radeon x200. Krijg niet goed werkend..
« Reactie #17 Gepost op: 2007/11/13, 00:31:03 »
bedankt voor je reactie johan..

het werkte helaas niet, tijdens het opnieuw opstarten deed ie zelfs een beetje moeilijk (zag een paar keer een login scherm in een command prompt, maar ging toen wel zelf verder)

wat er steeds gebeurt ondanks welke wijziging ik ook doorvoer dat ik een waarschuwing krijg dat hij in low grafics mode draait, en de videokaart dan steeds weer ingesteld staat op vesa compatible,
het scherm schiet altijd terug naar een plug&play 800x600 scherm. het is wel eens gelukt een wijziging blijvend te maken, maar dat resulteerde dan weer in een compleet verstoorde desktop en dus een reinstall ...

donr

  • Gast
ASUS Pundit PH-1 met ATI Radeon x200. Krijg niet goed werkend..
« Reactie #18 Gepost op: 2007/11/13, 00:55:38 »
Hey hallo,

vraag niet hoe ik het precies gedaan heb..
ik zag net een regeltje ergens op een ander forum staan (weet niet meer welke)
even later nog geklooit en daarna gereboot... nu draai ik opeens in 1024x768 op de fgrlx driver en de custum 1024x768 monitor (van jouw tip denk ik johan)

voelt weer als windows 95, kutten en crashen en nog meer kutten tot het werkt en je niet precies snapt waarom :)

bedankt voor jullie hulp, en ongetwijfeld tot een volgend probleem ;)

gr.
Robert!