Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: totaal geen geluid  (gelezen 900 keer)

spydron

  • Gast
totaal geen geluid
« Gepost op: 2007/11/06, 20:13:51 »
Hallo,

Heb op mijn laptop (hp dv6550eb) de nieuwste versie van ubuntu staan versie 7 dus.
Alles werkt perfect buiten het geluid. Heb wel wat kennis van linux, maar ook niet echt superveel.

Wat ik al heb geprobeerd:

-alsa mixer geinstalleerd
-met wine de windows driver geinstalleerd
-met crossover de windows driver geinstalleerd
-de linux driver van de realtek site geinstalleerd

tot nu toe zijn alle pogingen mislukt, weet iemand nog raad?

Dank bij voorbaat

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
totaal geen geluid
« Reactie #1 Gepost op: 2007/11/07, 10:08:39 »

Offline cornelius

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
totaal geen geluid
« Reactie #2 Gepost op: 2007/11/07, 17:17:56 »
Waarschijnlijk moet je het vinkje bij dempen surround weghalen: http://forum.ubuntu-nl.org/message/156365

Offline Scormen

  • Lid
    • LinuxOntdekt.Be
  • Steunpunt: Nee
totaal geen geluid
« Reactie #3 Gepost op: 2007/11/07, 17:20:52 »
Op mijn dv9540eb heb ik dit kunnen oplossen door: sudo apt-get install linux-backports-modules

kris
Ubuntu gebruiker #18341 | Linux gebruiker #456955
ยท Mijn persoonlijke Linux blog