Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: via cdrom booten naar usb-hdd  (gelezen 487 keer)

Riprip

  • Gast
via cdrom booten naar usb-hdd
« Gepost op: 2007/10/30, 23:03:12 »
Ik heb Ubuntu 7.10 geinstalleerd op een externe USB HDD. Dit werkte prima, maar nu heeft systeembeheer de mogelijkheid om op te starten vanaf USB uitgezet en ik kan de BIOS niet in. Opstarten met cdrom kan wel.

Wat zou ik willen:
een boot cd-rom, waarmee ik doorboot naar de Ubuntu installatie op mijn usb hdd. Dualboot maken kan ik beter niet doen ivm systeembeheer (ik heb een laptop trouwens), de mbr van mijn systeem mag dus niet aangetast worden.

Iemand suggesties? Alvast bedankt!

JimZ

  • Gast
via cdrom booten naar usb-hdd
« Reactie #1 Gepost op: 2007/10/31, 18:29:02 »
Nou , het enige wat ik kan bedenken is grub installeren in de bootsector van je linuxpartitie op de externe schijf, de inhoud van die bootsector kopieƫren naar een bestand, dat bestand op de C-schijf zetten en een verwijzing daarnaar opnemen in het boot.ini bestand van Windows.

Mijn ervaringen daarmee zijn alweer van een tijdje geleden (nog met LILO)  en ik heb dat met grub en een externe schijf zelf nog nooit geprobeerd dus of het werkt........?

Maar nogmaals, het is het enige wat ik zou gauw kan bedenken.

Pluspuntje: als het werkt komt er zelfs geen CD meer aan te pas.

Gr,
Jim