Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: ATI + dual monitor onder 7.10  (gelezen 889 keer)

carcrosser

  • Gast
ATI + dual monitor onder 7.10
« Gepost op: 2007/10/30, 22:49:11 »
Laast een upgrade gedaan naar ubntu 7.10 (64 bits versie)

alles installeert nu wel wat beter inderdaad. meer compatibiliteit

echter.. toch perikelen ik had als leek m.b.v. deze tutorial : http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=1773624

werkte PERFECT had mijn desktop over mijn 2 21" CRT'tjes verdeeld!

prima

maar na de upgrade ineens een melding: hij herkent mijn monitoren niet en gaat in low resolution draain: kan configureren dus gedaan, maar kan niet hoger dan 800x600 en 75 Hz en niet dual screen

ben niet echt blijk nu ik op 2 monitoren hetzelfde beeld heb

ATI drivers werken niet op een 64 bitter heb ik de indruk. verder heb ik geen beperkingen, alleen dit "kleine" puntje wat onder de vorige versie (ben even vergeten welke dat was) wel werkte

ik heb uiteraard de Xconf al geprobeerd terug te schrijven, maar 7.10 zet zijn eigen xconf ervoor terug..

iemand een oplossing?

Offline testcees

  • Documentatieteam
    • testcees
    • www.testcees.nl
  • Steunpunt: Nee
ATI + dual monitor onder 7.10
« Reactie #1 Gepost op: 2007/10/30, 23:07:04 »
Heb je de release notes van Gutzy gezien? Daar staat in dat de ati driver geen xinerama meer ondersteund. In plaats daarvan is xrandr gekomen. Oude xorg.conf instellingen voor dual-screen werken niet in Gutsy.
Ook staat er dat xrandr en xinerama elkaar niet verdragen.

release notes: http://www.ubuntu.com/getubuntu/releasenotes/710
engelstalige documentatie xrandr: http://wiki.debian.org/XStrikeForce/HowToRandR12
Ik heb zojuit de Sleepnet-kieswijzer ingevuld op www.waartrekjijdegrens.nl/

carcrosser

  • Gast
ATI + dual monitor onder 7.10
« Reactie #2 Gepost op: 2007/11/01, 08:27:17 »
ik zal er naar kijken, maar zal pas op zijn vroegst zondag zijn (erg druk op dit moment)

't gekke is de originele config reageert ook nergens op! ik kan instellen wat ik wil als hij opnieuw Xconf opstart kent hij WEER de monitoren niet en komt hij WEER met die melding: ik heb nu 1 monitor even op 1024 x 768 gezet en nu heb ik iig iets beeld, maar top ish et allerminst.

't komt mij wat buggy over....