Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Compiz bugt?  (gelezen 1281 keer)

Offline Nico

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Compiz bugt?
« Gepost op: 2007/10/21, 08:38:23 »
Hallo,

Op mijn verse Ubuntu 7.10-installatie komen er problemen voor nadat ik in Synaptic naar extra pakketten voor Compiz aan het zoeken was. Ik had hierbij iets van Compiz-themes geïnstalleerd, en na het rebooten kan ik mijn vensters niet meer verplaatsen, aangezien de windows borders weg zijn. Ook zijn een groot deel van de visuele effecten opeens verdwenen. Ze staan ingesteld op Extra, maar geven nu hetzelfde resultaat als op Normaal.

Kan iemand helpen aub? Ik wil niet herinstalleren :)
C2Q Q6600 || 4096MB DDR2 || 1628 GB HDD || MSI 8800GTS @ 320MB || OCZ GameXStream 600 Watt || MSI P35 Platinum

Offline Nico

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Compiz bugt?
« Reactie #1 Gepost op: 2007/10/21, 08:48:15 »
Voor de duidelijkheid een screenshot:

C2Q Q6600 || 4096MB DDR2 || 1628 GB HDD || MSI 8800GTS @ 320MB || OCZ GameXStream 600 Watt || MSI P35 Platinum

Offline koen_92

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Compiz bugt?
« Reactie #2 Gepost op: 2007/10/21, 11:18:29 »
vensters verplaatsen lukt nog wel, alt indrukken, met de muis op het venster klikken, en slepen.

Maar dat is natuurlijk geen oplossing.

Heb je de emerald theme manager geïnstalleerd?

Offline Steven Klein Haneveld

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Compiz bugt?
« Reactie #3 Gepost op: 2007/10/21, 15:18:59 »
Je zou kunnen proberen die extra pakketten voor compiz weer te *deinstalleren*. Helpt dat?

Offline wutnubu

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Compiz bugt?
« Reactie #4 Gepost op: 2007/10/21, 15:29:53 »
Of probeer eens de instellingen van Compiz op standaard terug te zetten.

Ik had dit ook, het kwam doordat ik de instelling "window decoration" uitgezet had....

Succes

Offline Nunslaughter

  • Lid
    • timovwb
  • Steunpunt: Nee
Compiz bugt?
« Reactie #5 Gepost op: 2007/10/21, 15:50:45 »
of als het een nvdia kaart is missen er misschien enkele regeltjes in ja xorg.conf...

Offline Nico

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Compiz bugt?
« Reactie #6 Gepost op: 2007/10/21, 18:22:31 »
Ik heb een Nvidia 8800GTS (320 MB). Ik wil die pakketten wel deïnstalleren, maar weet allang niet meer dewelke dat juist waren. Instellingen op standaard zetten heb ik al geprobeerd.

Is er in Ubuntu geen soort van Systeemherstel naar de dag ervoor?
C2Q Q6600 || 4096MB DDR2 || 1628 GB HDD || MSI 8800GTS @ 320MB || OCZ GameXStream 600 Watt || MSI P35 Platinum

Offline wutnubu

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Compiz bugt?
« Reactie #7 Gepost op: 2007/10/21, 19:59:05 »
Je kunt via de geschiedenis in synaptic precies zien wat je wanneer hebt geinstalleerd.
En dus dat ook weer verwijderen....

Groet

Offline eXtreem

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Compiz bugt?
« Reactie #8 Gepost op: 2007/10/22, 08:43:04 »
Heb dit bij een kameraad van mij op de pc ook gezien. Als je bij voorkeuren - sessies een opstartregel aanmaakt met als opdracht "emerald --replace" en je herstart zou het goed moeten zijn.

Dit heeft bij mijn maat in elk geval wel geholpen...

Gr. eXtreem
http://ubuntu.zurf.nl    (password ubuntu)
:wq

HydroDiOXide

  • Gast
Compiz bugt?
« Reactie #9 Gepost op: 2007/10/22, 09:05:31 »
Ik heb hetzelfde probleem gehad... even in synaptic gezocht op compiz en emerald en toen alles er af geknikkerd (remove all). Daarna metacity --replace. X-server opnieuw opstarten en vervolgens de compiz-fusion extra packages geinstalleerd. Even om denken dat je de windows-decorations en de move plugin aanzet.

give it a shot

joey129

  • Gast
Compiz bugt?
« Reactie #10 Gepost op: 2007/10/30, 14:47:52 »
gewoon de window decoration aanzetten