Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: microfoon werkt niet/wordt niet herkend  (gelezen 2995 keer)

Offline jtimens

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
microfoon werkt niet/wordt niet herkend
« Gepost op: 2007/10/21, 02:15:54 »
Ik heb een shuttle SN41G2.
En de microfoon werkt niet, bij het apparaat beheer kan ik hem ook niet terug vinden.
Onder WinXP werkt ie gewoon zoals het hoort.

suggesties?

Offline joop905

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
microfoon werkt niet/wordt niet herkend
« Reactie #1 Gepost op: 2007/10/21, 10:54:36 »
alsamixergui
Systeem - Beheer - Synaptic pakketbeheer
zoekterm: alsamixergui
aanvinken en druk op knop Toepassen

Start nu alsamixergui en controleer hoe de schuifjes staan.

Offline jtimens

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
microfoon werkt niet/wordt niet herkend
« Reactie #2 Gepost op: 2007/10/22, 00:25:16 »
Ik zie dan rode balletjes bij de MIC staan, schuiven staan wel open

Wat de rode balletjes betekenen kom ik niet achter en ik kan ze ook niet weg krijgen.
Maar het is vast niet goed?

Offline jtimens

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
microfoon werkt niet/wordt niet herkend
« Reactie #3 Gepost op: 2007/10/22, 02:30:10 »
Heb verder wat zitten kijken naar Systeem/Voorkeuren/Geluid
Alle testgeluiden getest: werken prima, behalve Geluidsopname
Het Testgeluid werkt wel, maar alle andere instellingen geven een foutmelding:
Citaat
Kon de testpijplijn voor ‘gconfaudiosrc ! audioconvert ! audioresample ! gconfaudiosink profile=chat’ niet construeren
Gek genoeg gaf 1 instelling (Bt87 Analog (heb een Winfast TV2000 deluxe TVkaart, waarvan het geluid via de microfoon loopt)) ook deze foutmelding, maar ook geluid!
Bij het sluiten van deze foutmelding is het geluid weer weg.

Voor alle duidelijkheid: ik heb TVtime aanstaan: prima beeld, maar het geluid is een probleem

Heb wat zitten shoppen bij: https://bugs.launchpad.net/gstreamer/+bug/131711
Heb Gstreamer-tools geïnstalleerd en vervolgens (terwijl de foutmelding (en het geluid) nog aan stond)
Citaat
gst-launch gconfaudiosrc ! audioconvert ! audioresample ! gconfaudiosink profile=chat
Pijplijn gezet op gepauzeerd ...
FOUT: pijplijn wil niet pauzeren.
FOUT: van element /pipeline0/gconfaudiosrc0/bin1/halaudiosrc0/bin2/alsasrc0: Bron bezet of niet beschikbaar.
Extra debug-informatie:
gstalsasrc.c(596): gst_alsasrc_open (): /pipeline0/gconfaudiosrc0/bin1/halaudiosrc0/bin2/alsasrc0:
Device 'plughw:1,1' is busy
Pijplijn gezet op NULL ...
Pijplijn wordt vrijgemaakt ...
Verwijder ik de foutmelding (en dus het geluid)
dan krijg ik:
Citaat
gst-launch gconfaudiosrc ! audioconvert ! audioresample ! gconfaudiosink profile=chat
Pijplijn gezet op gepauzeerd ...
Pijplijn is operationeel en heeft geen PREROLL nodig ...
Pijplijn gezet op afspelen ...
New clock: GstAudioSrcClock
Het geluid doet  het dan weer, terwijl het testen van de geluidsopname nog steeds een foutmelding geeft.
Sluit ik TVtime, dan blijft het geluid gewoon doorgaan!

Leuk raadseltje: wie weet raad?

Offline raggar

  • Lid
    • fietsen naar Tibet
  • Steunpunt: Ja
microfoon werkt niet/wordt niet herkend
« Reactie #4 Gepost op: 2007/10/22, 03:42:53 »
ga eens naar de volume manager en kijk of daar een tabblad opname staat.
Zo nee, toevoegen met voorkeuren en opname aanvinken. unmuten en dan zou het moeten werken.

Offline jtimens

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
microfoon werkt niet/wordt niet herkend
« Reactie #5 Gepost op: 2007/10/22, 18:42:29 »
Werkt niet.
Probleem licht volgens mij toch in:
 gconfaudiosrc ! audioconvert ! audioresample ! gconfaudiosink profile=chat: Bron bezet of niet beschikbaar.
En daar kan ik niets mee...

Offline jtimens

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
microfoon werkt niet/wordt niet herkend
« Reactie #6 Gepost op: 2007/10/22, 19:20:13 »
Heb het geluid van de MIC toch aan de praat gekregen (zowel met skyoe als voor de TVkaart via de microfoon ingang).
Via Volumeregeling / bewerken/voorkeuren  - Mic select aanvinken.
In het tabblad opties Mic2 selecteren ipv Mic1.

De fout bij Systeem/Voorkeuren/Geluid testen geluidsopname blijft echter.

Offline raggar

  • Lid
    • fietsen naar Tibet
  • Steunpunt: Ja
microfoon werkt niet/wordt niet herkend
« Reactie #7 Gepost op: 2007/10/23, 06:45:22 »
Ben blij dat het nu wel werkt en dat het is opgelost.

Qurmo

  • Gast
microfoon werkt niet/wordt niet herkend
« Reactie #8 Gepost op: 2007/10/23, 07:07:35 »
is er een manier om, mijn probleem te localiseren?  Ik heb nl. een Logitech USB Headset, qua geluid afspélen (in mijn configuratie scherm) geen probleem, mijn microfoon werkt gewoonweg NIET noch in mijn configscherm noch effectief in teamspeak, eigenaardigheid als ik TeamSpeak laat draaien in CrossOver (wine-like prog.) werkt die gewoon zowel mic als output.  De output kan ik wel niet zetten op mijn headset deze past hij gewoon niet toe.  dus kort samengevat Headset werkt niet onder  linux, in crossover wel.