Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Wifi USB Stick  (gelezen 1369 keer)

hein69

  • Gast
Wifi USB Stick
« Gepost op: 2007/10/20, 20:11:42 »
Hallo allemaal.

Ik word een beetje gek van mijn Atheros 5007EG in mijn laptop. Krijg het maar niet voor mekaar om dit werkend te krijgen onder Ubuntu (en ook onder Opensuse lukt 't niet). Als ik zo op internet rondkijk twijfel ik of de Atheros 5007EG wel aan de praat is te krijgen.

Daarom ook dat ik overweeg om een USB Wifi stick aan te schaffen en die dan te gebruiken. Maar..... ik moet er dan wel op kunnen vertrouwen dat ie 't onder Ubuntu doet. Als ik de hardware compatibillty lists bekijk word ik niet vrolijk: die lijsten zijn vaak al oeroud.

Maar goed. Hebben jullie suggesties voor een goede USB wifi stick. Zou natuurlijk super zijn als dat ding zo out the box zou werken, zonder madwifi of ndiswrapper.

Wifi USB Stick
« Reactie #1 Gepost op: 2007/10/20, 20:14:09 »
ik had er ook een gekocht in afwachting van mijn drivers...

een us robotics usb stick 5423 met de zd1211rw chip werkte perfect zonder prullen...

Kevf

  • Gast
Wifi USB Stick
« Reactie #2 Gepost op: 2007/10/20, 20:41:58 »
gewoon letterlijk plug and play? Want ik word gek van mijn sweex usb wifi stick!

edit: url voor een verkoopsite?

Wifi USB Stick
« Reactie #3 Gepost op: 2007/10/20, 21:31:16 »
ja die deed het out of the box...

ik heb deze ergens in mei ofzo op ebay gekocht...de verkoper had er nog 1 liggen, ik zal eens zoeken of ik het contactadres nog terugvind, met een beetje geluk heeft hij em nog ligge...


wat ge natuurlijk ook kunt doen (zo heb ik het gedaan), kijken welke chip goed werkt op ubuntu, dan zoeken welke sticks deze chip bevatten en dan maar zoeken op ebay (of in de winkels)...

hein69

  • Gast
Wifi USB Stick
« Reactie #4 Gepost op: 2007/10/21, 11:47:26 »
Als ik dit zo allemaal lees, dan is het een goeie kans voor een computerwinkel: ik zou het prima vinden als ik een winkel in zou kunnen lopen en dan meteen zou weten of iets onder Linux werkt.

Probleem is echter nog steeds dat linux niet echt gemeengoed is. Dat komt ook natuurlijk weer door de problemen waar je toch soms tegenaan loopt met hardware. En zo heb je een kip en ei kwestie. Van zolang Linux niet mainstream is, zal het slecht gesteld zijn met hardware-ondersteuning en zolang de hardwareondersteuning moeizaam is, zal ook Linux niet mainstream worden.

Ik vind het overigens wel heel tof dat jullie zo snel reageren op mijn post. Zeker ook dat er een concreet merk/ type/ chipset wordt genoemd. Dat scheelt mij (een waarschijnlijk ook vele anderen) veel zoekwerk.

Om mijn probleem opgelost te krijgen, heb ik ook bij een aantal IT-zaken (gespecialiseerd in Linux) die op de NLUUG site staan een mail gestuurd. Er was ook IT bedrijfje bij mij in de buurt bij: die kan ik maandag evt. ook eens bellen.

PHiXioN

  • Gast
Wifi USB Stick
« Reactie #5 Gepost op: 2007/10/21, 17:51:31 »
Windows is wel gemeengoed en daar is het soms ook een drama om draadloos internet werkend te krijgen en werkend te houden. Mede dankzij de rubbish meegeleverde software. Bij Linux is het vaak wel zo dat niet alle vendors het ondersteunen, maar áls het werkt werkt het meteen goed.