Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Probleem met muisknoppen  (gelezen 735 keer)

Gast

  • Gast
Probleem met muisknoppen
« Gepost op: 2006/05/31, 10:59:14 »
Hoi,

Ik heb geprobeerd mijn zijknoppen van de muis aan het werken te krijgen. Hiervoor heb ik deze code in /etc/X11/imwheel/imwheelrc gezet:

".*"
None, Up, Alt_R|Left
None, Down, Alt_R|Right
Verder staat er niets in dit bestand.
De zijknoppen werken nu, maar het probleem is nu dat het scrollwiel dezelfde funties als de zijknoppen heeft, dus omhoog scrollen is pagina terug en omlaag scrollen is pagina vooruit.

In /etc/X11/xorg.conf heb ik de volgende code staan:

Section "InputDevice"
Identifier "Configured Mouse"
Driver "mouse"
Option "CorePointer"
Option "Device" "/dev/input/mice"
Option "Protocol" "ExplorerPS/2"
Option "Emulate3Buttons" "false"
Option "Buttons" "7"
Option "ZAxisMapping" "6 7"
EndSection
Kan iemand mij hier mee helpen?

Gast

  • Gast
Probleem met muisknoppen
« Reactie #1 Gepost op: 2006/06/03, 16:38:07 »
Heeft niemand enig idee wat ik moet veranderen?

In het bestand /etc/X11/imwheel/startup.conf heb ik het volgende staan:
# Configuration file for setting imwheel startup parameters.

# Set this to "1" to make imwheel start with X.
IMWHEEL_START=1

# Specify the command line parameters to pass to imwheel.
# Simply uncomment the bottom line, and replace the default
# options with your own if necessary.
IMWHEEL_PARAMS="-b "67""

zorofroozo

  • Gast
Probleem met muisknoppen
« Reactie #2 Gepost op: 2007/07/23, 21:49:06 »
ok, bij werkt het. dit dankzij een reboot.

wat ik gedaan heb is eerst imwheel geinstalleerd: sudo apt-get install imwheeldan moet je zorgen dat al je mouse buttons gemapt worden, dan typ je dit in de terminal: sudo gedit /etc/X11/xorg.confen zoek je naar je muis, ik heb dat veranderd in: Section "InputDevice"
    Identifier  "Configured Mouse"
    Driver      "mouse"
    Option      "Name"          "Razer Copperhead"
    Option      "Vendor"        "Razer"
    Option      "CorePointer"
    Option      "Protocol"      "ExplorerPS/2"
    Option      "ZAxisMapping"  "4 5"
    Option      "Device"        "/dev/input/mice"
    Option      "Buttons"       "7"
    Option      "ZAxisMapping"  "6 7"
    Option      "ButtonMapping" "1 2 3 6 7"
    Option      "Resolution"    "2000" #other valid values: 400, 800, 1800
    Option      "SampleRate"    "1000Hz" #other valid values: 125, 500
EndSection
verander name en vendor of laat het gewoon weg. En laat resolution en samplerate ook weg, tenzij je de waardes van je muis kent. Druk op opslaan en herstart je pc.

dan typ je in terminal: imwheel -cen druk je op "grab wheel action" en duw je je zijknop in, bij mij staat er dan "Wheel: Left (Button6)"

nu verander je je imwheel config, je typt in terminal: sudo gedit /etc/X11/imwheel/imwheelrcen daar voeg je deze waardes toe: "^Firefox-bin$"
None,Thumb1,Alt_L|Left
None,Thumb2,Alt_L|Right
nu, dit laatste houd eigenlijk geen steek, omdat imwheel zegt dat het Left (Button6) is :s en dan zou ik "Left" moeten invullen inplaats van "Thumb2"

en toch werkt het, ik hoop dat het bij jou ook werkt, probeer het anders ens met "Left" en "Right"

grtz

tuxido_devito

  • Gast
Probleem met muisknoppen
« Reactie #3 Gepost op: 2007/07/24, 17:42:52 »
wat voor muis is het?